• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Πολιτικός «σεισμός» στην Ευρώπη: Καταφύγιο στην Ρωσία βρίσκουν οι Ιταλοί – Η Ρώμη θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Μόσχα

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ανακατατάξεις έχουν στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. Η Γερμανία χτυπάει συνεχώς την Ιταλία, πιέζοντας ασφυκτικά την Ρώμη να αλλάξει τα δεδομένα στον προϋπολογισμό.

Η Εθνική Κυβέρνηση της Ιταλίας, με μπροστάρη τον Μ. Σαλβίνι, έχει αποφασίσει να αλλάξει την Ευρώπη, την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, για να είμαστε σωστοί.

Η κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να πάρει

μια εντελώς νέα τροπή, καθώς όπως δημοσιεύει η La Stampa, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την οικονομική συνδρομή της Ρωσίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στην Ρωσία για επίσημες συνομιλίες και όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, μέρος αυτών των συνομιλιών του πρωθυπουργού Τζουσέπε Κόντε θα είναι και η δυνατότητα συνδρομής της Ρωσίας στην αγορά κρατικών Ιταλικών ομολόγων, προκείμενου να ξεφύγει η χώρα από τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο την έχει βάλει η Ευρώπη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η Ιταλική εφημερίδα, δέχεται ισχυρές πιέσεις από την Λέγκα του Βορρά ώστε να στραφεί στον Ρώσο πρόεδρο και να ζητήσει την αγορά κρατικών ομολόγων. Ο λόγος που η Ιταλική κυβέρνηση θα προβεί σε αυτή την κίνηση είναι η διαφαινόμενη διακοπή αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σαν «αντίποινα” στην αδιαλλαξία της Ιταλίας να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της έτσι ώστε να συνάδει με την ευρωπαϊκή γραμμή μείωσης των ελλειμμάτων.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η ιταλική κυβέρνηση αναζητά ένα… αλεξίπτωτο εν όψει του τερματισμού του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.

Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο της ιταλικής κρίσης το οποίο θυμίζει έντονα το καλοκαίρι του 2015, όταν η ελληνική κυβέρνηση είχε απευθυνθεί σε Ρωσία και Κίνα, αναζητώντας στήριξη.

Εάν τελικά προχωρήσουν οι συζητήσεις αυτές, τότε θα μιλάμε για μία τεράστια ανατροπή στα γεωπολιτικά δεδομένα της Ευρώπης. Η Μόσχα δεν θα είχε πρόβλημα να μπει σφήνα. Εξάλλου δηλώνει ξεκάθαρα πως στηρίζει τα Εθνικά κόμματα της Ευρώπης. Οι σχέσεις Πούτιν με Όρμπαν, Λεπέν και Σαλβίνι, είναι γνωστές.

Την ίδια στιγμή, η Λέγκς εξασφάλισε τον έλεγχο της βόρειας ιταλικής επαρχίας Τρέντο, κερδίζοντας στις τοπικές εκλογές τον κεντροαριστερό συνασπισμό που την κυβερνούσε για δεκαετίες.

Ο υφυπουργός Υγείας Μαουρίτσιο Φουγκάτι, στέλεχος της Λέγκας, εξελέγη επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επαρχία αυτή χθες Δευτέρα, συγκεντρώνοντας σχεδόν το 47% των ψήφων, με την υποστήριξη μιας συμμαχίας στην οποία συμμετείχαν το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια και τοπικές πολιτικές δυνάμεις.

Η Λέγκα, το κόμμα του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, έλαβε πάνω από το 27% των ψήφων, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που κατέγραψε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), τετραπλασιάζοντας το ποσοστό που είχε εξασφαλίσει στις προηγούμενες τοπικές εκλογές, το 2013.

Η Λέγκα, η οποία εξασφάλισε πάνω από το 17% των ψήφων στις εθνικές εκλογές του Μαρτίου, βλέπει τη δημοτικότητά της να αυξάνεται, κυρίως λόγω της εκστρατείας του Σαλβίνι εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αναδεικνύεται πλέον πρώτο κόμμα στην Ιταλία, με πάνω από το 30% των προθέσεων ψήφου.

Η Τρέντο είναι μια από τις δύο επαρχίες της περιφέρειας Τρεντίνο-Άνω Αδίγη (ή του Νότιου Τιρόλου, για τους γερμανόφωνους), που έχει σημαντικό βαθμό αυτονομίας από την κεντρική κυβέρνηση.

Στον Άνω Αδίγη, την άλλη επαρχία της περιφέρειας, το Κόμμα του Λαού του Νότιου Τιρόλου (Südtiroler Volkspartei, SVP), το οποίο συνήθως συγκυβερνά με την κεντροαριστερά, κατατάσσεται πρώτο με σχεδόν το 42% των ψήφων. Η Λέγκα συγκέντρωσε το 11%.

Το SVP αναμένεται πλέον να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Λέγκα.

Ο Σαλβίνι εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Τρέντο και του Άνω Αδίγη που το PD και η αριστερά θα τα μαζέψουν και θα πάνε σπίτια τους».

Ανεβαίνουν τα ποσοστά σε εθνικό επίπεδο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της SWG, η Λέγκα λαμβάνει το 30% στην πρόθεση ψήφου (-1% σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρείας πριν ένα μήνα) έναντι 29% που λαμβάνει το Κίνημα των 5 Αστέρων (+1%).

Σημειώνεται πως η Λέγκα απολαμβάνει άνοδο της τάξης των 13 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το ποσοστό που είχε λάβει στις εκλογές του 2018 ενώ το Κίνημα των 5 Αστέρων καταγράφει μια μείωση της τάξης των 4 μονάδων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο με το 18% που λαμβάνει διατηρεί τις δυνάμεις του ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Forza Italia του Berlusconi, η οποία περιορίζεται στο 8%, μετρώντας απώλειες άνω των 6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την εκλογική του επίδοση.

ΠΗΓΗ

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία
Slider

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία

by admin
2 ώρες ago
Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ

by admin
3 ώρες ago
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων
Slider

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων

by admin
3 ώρες ago
Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19
Slider

Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19

by admin
3 ώρες ago
Next Post
F-35: Με μπαγιάτικη είδηση προπαγάνδα για τις παραδόσεις των stealth στην Τουρκία

F-35: Με μπαγιάτικη είδηση προπαγάνδα για τις παραδόσεις των stealth στην Τουρκία

Καρκίνος του ήπατος: Αυτά είναι τα οκτώ σημάδια ενός από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους [vid]

Καρκίνος του ήπατος: Αυτά είναι τα οκτώ σημάδια ενός από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους [vid]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr