• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Πού βρίσκονται οι πρόσφυγες που βγήκαν στην Μονολιά Καλλιμασιάς, την Πέμπτη;

6 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Την περασμένη Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, δεκάδες μάτια είδαν πριν τις 9 το πρωί μια μικρή φουσκωτή βάρκα, κατάφορτη με πρόσφυγες και μετανάστες, να κινείται μεταξύ Αγίου Αιμιλιανού και Αγίου Γιάννη, στην περιοχή της Καλλιμασιάς Χίου και να βγαίνει στην παραλία της Μονολιάς, στην ίδια περιοχή.

Από την βάρκα κατέβηκαν περί τα 12 έως 15 άτομα, με τις μαρτυρίες να μην είναι απολύτως ακριβείς ως προς τον αριθμό των επιβαινόντων, με πιθανότερη την εκδοχή να ήταν άνω των 10 και κάτω των 15. Άλλωστε και το μέγεθος της βάρκας παραπέμπει σε ανάλογη χωρητικότητα. Το επιβεβαιωμένο είναι ότι μεταξύ των επιβαινόντων βρισκόταν και τουλάχιστον ένα μικρό παιδί.

Μέχρι αυτή τη στιγμή που κλείνουμε το ρεπορτάζ και δημοσιεύουμε το θέμα ουδεμία επίσημη ενημέρωση υπάρχει για το πού βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι – σύμφωνα με τις υπάρχουσες μαρτυρίες – αποβιβάσθηκαν αυτοδύναμα στην παραλία Μονολιάς Καλλιμασιάς, στη Χίο, το πρωί της Πέμπτης 30 Απριλίου 2020

Η προσέγγιση στην παραλία Μονολιάς – Η επιχείρηση του λιμενικού

Λίγη ώρα μετά την αποβίβαση έφτασε στην περιοχή, έξω από το λιμανάκι του Άη Γιάννη, το ναυαγοσωστικό σκάφος 518 του λιμεναρχείου Χίου, ενώ από ξηράς ένα όχημα με δύο λιμενικούς. Συγκέντρωσαν τους πρόσφυγες – μετανάστες, ενώ στην συνέχεια ο ένας λιμενικός βρισκόταν στο λιμανάκι και είχε συνεχή επικοινωνία με το σκάφος του Λ.Σ.

Ο astraparis.gr επικοινώνησε με τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού και είχε λεπτομερή ενημέρωση για όσα συνέβησαν. Κάποιοι δηλώνουν ότι είδαν την υπερπλήρη βάρκα να προσεγγίζει στην ακτή και τους πρόσφυγες και μετανάστες να κινούνται σε δρομάκια της περιοχής. Κάποιοι άλλοι είδαν τους λιμενικούς να επιχειρούν στο περιστατικό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένα μέλος του πληρώματος του ΝΓ 518 αποβιβάσθηκε στην ακτή με το βοηθητικό φουσκωτό του σκάφους, έδεσε και ρυμούλκησε το φουσκωτό των προσφύγων – μεταναστών, προσδένοντάς το στο τέλος στο ναυαγοσωστικό, το οποίο φεύγοντας το πήρε μαζί του.

Η επιχείρηση του λιμενικού στην περιοχή σύμφωνα με τις μαρτυρίες έληξε περί τις 13:30, με το ναυαγοσωστικό σκάφος 518 να ανοίγεται και να απομακρύνεται από την ακτή, ρυμουλκώντας το φουσκωτό των προσφύγων – μεταναστών και τους πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται από το σημείο στο οποίο είχαν περιορισθεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο φουσκωτό σκάφος δεν εντοπίσθηκε, αν και αναζητήθηκε επισταμένως, στο έμπροσθεν του λιμεναρχείου Χίου σημείο του λιμένα, όπου προσδένουν τα σκάφη του λιμενικού και συνήθως φυλάσσονται προσωρινά έως ότου μεταφερθούν σε αποθήκη τα σκάφη που μεταφέρουν τους πρόσφυγες – μετανάστες από τις τουρκικές ακτές.

Τα αποτελέσματα των επικοινωνιών με τις αρχές

Ο astraparis.gr επικοινώνησε διαδοχικά, σήμερα Δευτέρα, με όλους τους εμπλεκόμενους ή εν δυνάμει εμπλεκόμενους φορείς, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα είχαν επιληφθεί ή ασχοληθεί με το περιστατικό και τους ανθρώπους που επέβαιναν στην βάρκα.

Λιμεναρχείο Χίου: Επισήμως το λιμεναρχείο Χίου δηλώνει ότι δεν υπήρξε αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών στην παραλία, όπου εκβράσθηκε μία βάρκα, προερχόμενη μάλλον – όπως υποστηρίζει – από περιστατικό στο οποίο είχε επέμβει νωρίτερα (περί τις 7 έως 7.30 το πρωί) η τουρκική ακτοφυλακή, η οποία και εγκατέλειψε την βάρκα στο πέλαγος. Αντιθέτως, δηλώνει ότι έγινε επέμβαση του λιμεναρχείου στην περιοχή, κατά την οποία προσήχθησαν περί τα 15 άτομα, αλλοδαποί και δύο Έλληνες, οι οποίοι επιχείρησαν πλιάτσικο στην βάρκα. Αφέθησαν όλοι ελεύθεροι, επειδή δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία. Για δε την τύχη του φουσκωτού σκάφους, το οποίο σημειώνουμε απλώς ήταν ξεφούσκωτο κατά ένα τμήμα του – αναφέρουν ότι αυτό κατεστράφη.

Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή: Από το Γραφείο Τύπου δήλωσαν ότι ουδεμία ενημέρωση είχαν για νέο περιστατικό αφίξεων κατά το τελευταίο πενθήμερο και μας παρέπεμψαν για περισσότερες πληροφορίες στο λιμεναρχείο Χίου.

Διεύθυνση αστυνομίας Χίου: Η αστυνομία δεν έχει επιληφθεί περιστατικού νέων αφίξεων το τελευταίο διάστημα, ούτε έχει ενημερωθεί από πολίτες η άλλες αρχές για κάτι τέτοιο.

Frontex: Ζητήθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου ενημέρωση για τυχόν συμμετοχή των δυνάμεων της Frontex στην διαχείριση του αναφερόμενου περιστατικού, πλην – όμως – μέχρι την δημοσίευση του ρεπορτάζ δεν είχαμε απάντηση.

Νοσοκομείο Χίου: Η διοίκηση διαβεβαιώνει ότι το τελευταίο πενθήμερο ουδεμία ομαδική προσέλευση προσφύγων και μεταναστών έγινε στο νοσοκομείο και ειδικότερα για έλεγχο συμπτωμάτων κορονοϊού.

Αντιπεριφερειάρχης υγείας Παντελής Βρουλής: Ουδεμία ενημέρωση είχε την τελευταία εβδομάδα για νέες αφίξεις, προκειμένου να στείλει τους γιατρούς να κάνουν τον πρώτο έλεγχο για τυχόν συμπτώματα κορονοϊού.

ΚΥΤ ΒΙΑΛ: Ουδεμία νέα άφιξη δηλώνει ότι παρέλαβε η διοίκηση του ΚΥΤ, είτε από το λιμενικό, είτε από την αστυνομία, κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Ύπατη αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Δηλώνει ότι με βάση την ενημέρωση που έχει από το λιμεναρχείο Χίου ουδεμία νέα άφιξη πραγματοποιήθηκε στη Χίο μετά τις 15 Μαρτίου 2020.

«Περίεργη» εξαφάνιση δημοσιεύματος τοπικού ιστολογίου

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, τοπικό ιστολόγιο, το chiospress.gr, σε δημοσίευμά του αναφέρθηκε στο περιστατικό της άφιξης του φουσκωτού σκάφους, με τον τίτλο «Κατάφερε και πέρασε μια βάρκα με μετανάστες (φωτό)».

Η δημοσίευση λίγο αργότερα (άγνωστο πόσο) «κατέβηκε» και το λινκ παραπέμπει πλέον σε σελίδα που δεν υπάρχει. Για την εξαφάνιση του θέματος ουδεμία υπήρξε εξήγηση από το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Προφανώς, από την συγκεκριμένη πηγή, η είδηση αναδημοσιεύθηκε σε ιστολόγιο που έχει θέματα από το Βόρειο Αιγαίο, όπου και παραδόξως παραμένει ακόμα, απ΄ όπου και υπάρχει φωτογραφία με το φουσκωτό σκάφος στην παραλία Μονολιάς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθώς και την επομένη (Παρασκευή 1η Μαΐου 2020), υπήρξαν σε ομάδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, κάτω από δημοσίευμα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, σχόλια για την συγκεκριμένη άφιξη, τα οποία και πάλι εξαφανίσθηκαν!

astraparis.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ετοιμάζουν να καταστρέψουν όλα τα βαρέα μηχανήματα εξόρυξης λιγνίτη προκαλώντας αντιδράσεις
Slider

Ετοιμάζουν να καταστρέψουν όλα τα βαρέα μηχανήματα εξόρυξης λιγνίτη προκαλώντας αντιδράσεις

by admin
7 ώρες ago
Αποτροπιασμός. Τελετές των Ιλλουμινάτι στην Αθήνα από το Πρώτο Θέμα
ΕΛΛΑΔΑ

Αποτροπιασμός. Τελετές των Ιλλουμινάτι στην Αθήνα από το Πρώτο Θέμα

by admin
1 ημέρα ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ: “Κινδύνεψε η ζωή μου”
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ: “Κινδύνεψε η ζωή μου”

by admin
2 ημέρες ago
Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!
Slider

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
Παγκόσμιος πολεμικός «συναγερμός» στην Αρκτική – Υπερηχητικό «μήνυμα» Τραμπ και Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμιος πολεμικός «συναγερμός» στην Αρκτική – Υπερηχητικό «μήνυμα» Τραμπ και Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται ανατροπή στην Τουρκία: “Πέφτει” το “δίδυμο” Ερντογάν-Μπαχτσελί

Έρχεται ανατροπή στην Τουρκία: "Πέφτει" το "δίδυμο" Ερντογάν-Μπαχτσελί

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr