• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Πως η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια αυτονομήθηκε από το State Department και παραλίγο να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Πως η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια αυτονομήθηκε από το State Department και παραλίγο να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

Κανείς στον Λευκό Οίκο ή στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ ήξερε ή είχε πληροφορηθεί ότι η αμερικανική Πρεσβεία στα Σκόπια και πιο συγκεκριμένα ο πρεσβευτής Jess Baily σχεδίαζε να αναγνωρίσει τον νέο πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, η εκλογή του οποίου έγινε η αιτία πρόκληση των γενικευμένων αναταραχών  την Πέμπτη το βραδύ.

Με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Hoyt Yee (από το παλιό επιτελείου του Μ.Ομπάμα) να βρίσκεται στα Σκόπια στο πλαίσιο υποτιθέμενης διαμεσολαβητικής προσπάθειας   για να δώσει τις αμερικανικές «ευλογίες» στον Τζαφέρι το ερώτημα είναι ποιος κάνει κουμάντο στην αμερικανική εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια εάν κάνει ή όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Ταυτόχρονα εγείρει σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με το ρόλο του Αμερικανού πρεσβευτή Jess Baily και τη γενικότερη αυτονόμησή του από το αμερικανικό State Department  από τις αρχές του 2015 κιόλας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η διοίκηση Τραμπ αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια ενώ  το NSC δεν ήταν καθόλου χαρούμενο επίσης.  Μάλιστα πηγές που επικαλούνται ορισμένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο Baily να έχει αυτονομηθεί πλήρως παίζοντας το δικό του παιχνίδι στη χώρα σε συνεργασία με κάποιους πρώην κύκλους του αμερικανικού State Department επί εποχής Obama και σε συνεργασία  με ΜΚΟ όπως η USAID.

Το περίεργο στην υπόθεση τη αποστολής του Hoyt Yee στα Σκόπια είναι ότι είχε προαναγγελθεί πριν την Πέμπτη και τα αιματηρά επεισόδια! Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι είχε προαναγγελθεί από ποιον άλλο μα από την πρεσβεία των ΗΠΑ εκεί.

Πιο συγκεκριμένα η αναγγελία της αποστολής του Yee πραγματοποιήθηκε μέσω Tweet  στις 10:51 το πρωί της Τετάρτης 26ης Απριλίου, μια ημέρα πριν την εκλογή του Τζαφέρι. Τώρα η αποστολή του Αμερικανού βοηθούν υπουργού Εξωτερικών αναφέρεται ως «πυροσβεστική» για την κρίση στην πραγματικότητα όμως αυτή ήταν προσχεδιασμένη από πριν!

Στο Tweet αναφερόταν: Ο DAS Hoyt Yee θα ταξιδέψει στην «Μακεδονία» την 1η Μαΐου για να εμπλακεί σε συζητήσεις με πολιτικούς ηγέτες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, διμερείς σχέσεις και μεταρρύθμισες.

DAS Hoyt Yee will travel to #Macedonia on May 1 to engage political leaders on government formation, bilateral relations & reforms.

— US Embassy Macedonia (@usembassymkd) 26 Απριλίου 2017

Από την άλλη πλευρά το σκοπιανό ΜΙΝΑ κάνει λόγο για «αποτυχημένο πραξικόπημα» στα Σκόπια αναφερόμενο στην εκλογή αλβανόφωνου προέδρου και το ρόλο της αμερικανικής πρεσβείας σε αυτό. .

Το MINA αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής «συντόνισε το αποτυχημένο πραξικόπημα στη βουλή στις 27 Απριλίου. Τα σκοπιανά Μέσα μεταδίδουν ότι ο πρεσβευτής  έφερε πλήρως εξοπλισμένους πεζοναύτες για να προστατέψουν την κατοικία του στις 03.00 μ.μ. πριν εκδηλωθεί το «πραξικόπημα» στις 6.20.

Η επίσημη αξιολόγηση είναι ότι ο Baily  κάλεσε για «άσκηση προστασίας της οικίας του».

Η σκοπιανή πρώην βουλευτής Ναταλία Ιντσέβα έγραψε σε ανάρτησή της την Πέμπτη στο διαδίκτυο αναφερόμενη στον όρο «πραξικόπημα» της εκλογής του Τζαφέρι:

«Τα ΜΜΕ προσθέτουν ότι υπήρξε συντονισμός μεταξύ του  Σόρος και του Γιοχάνες Χαν στις Βρυξέλλες και του Baily να χαιρετίσουν το πραξικόπημα στο Κοινοβούλιο και να υποστηρίξουν τον Ταλάτ Τζαφέρι».

Η κατάσταση πάντως στο κρατίδιο αυτό της Βαλκανικής φαίνεται πως έχει εκτονωθεί.

Όπως πρώτο ανέφερε το pronews.gr αποκλειστικές πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι συστήθηκε “αυτοσυγκράτηση” στην ηγεσία της Σερβίας, κατηγορώντας ταυτόχρονα και την Δύση ότι υποθάλπει τον αλβανικό αλυτρωτισμό.

Ταυτόχρονα η κίνηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης των Σκοπίων να αποστείλει δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα του Στρατού και της Αστυνομίας  στο Τέτοβο, είχε καταλυτικά αποτελέσματα στις φιλοδοξίες των Αλβανών εξτρεμιστών, αλλά πάνω απ’όλα η διπλωματική επέμβαση της Ρωσίας που ξεκίνησε στην σύνοδο MCIS στην Μόσχα, είχε ως αποτέλεσμα να χαμηλώσουν οι τόνοι των εμπλεκομένων πλευρών.

pronews.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Μόσχα Φλέγεται μετά την Σφοδρή Επίθεση με Ουκρανικά μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη σε Διυλιστήριο
Slider

Η Μόσχα Φλέγεται μετά την Σφοδρή Επίθεση με Ουκρανικά μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη σε Διυλιστήριο

by admin
6 ώρες ago
Άνταμς: Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν είναι “συνθηκολόγηση”. Οι ΗΠΑ έχασαν τον πόλεμο!
Slider

Άνταμς: Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν είναι “συνθηκολόγηση”. Οι ΗΠΑ έχασαν τον πόλεμο!

by admin
11 ώρες ago
Λουκασένκο: Το «Εβραϊκό λόμπι» και το Βατικανό Εξαπάτησαν τον Πούτιν
Slider

Λουκασένκο: Το «Εβραϊκό λόμπι» και το Βατικανό Εξαπάτησαν τον Πούτιν

by admin
16 ώρες ago
«Ασυμβίβαστο με τη Χριστιανική ηθική»: Οι Ορθόδοξοι Πατριάρχες μιλούν κατά της Ιδεολογίας των ΛΟΑΤΚΙ+
Slider

«Ασυμβίβαστο με τη Χριστιανική ηθική»: Οι Ορθόδοξοι Πατριάρχες μιλούν κατά της Ιδεολογίας των ΛΟΑΤΚΙ+

by admin
17 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr