Το πρώτο ρωσο-κινεζικό κοινό Ινστιτούτο Τεχνών οργανώνεται με ταχείς ρυθμούς στο Weinan της Κίνας, στο πλαίσιο σύσφιξης σχέσεων Μόσχας-Πεκίνου σε τομείς πολιτικού, στρατιωτικού, οικονομικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, επιτροπή εμπειρογνωμόνων του κινεζικού Υπουργείου Παιδείας εξέδωσε το σχέδιο για την οργάνωση του νέου αυτού εκπαιδευτικού ιδρύματος, το οποίο θα συνιδρυθεί από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και το Weinan Normal University στην επαρχία Shaanxi (Βορειοδυτική Κίνα).
«Ήδη φέτος, θα έχουμε τους πρώτους φοιτητές στο τμήμα της μουσικής εκπαίδευσης, και το 2017 θα προσφέρουμε προγράμματα στην προσχολική εκπαίδευση, με επίκεντρο την ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων, και το 2018 θα έχουμε ένα άλλο τμήμα, Καλών Τεχνών», δήλωσε χαρούμενος ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Πανεπιστημίου Konstantin Dotsenko στα ρωσικά ΜΜΕ και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει δράσεις κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σχεδιάζουμε να οικοδομήσουμε ένα ξεχωριστό κτίριο στο Weinan Normal University».
Αρχικά, το ινστιτούτο θα εκπαιδεύσει περίπου 300 φοιτητές, οι οποίοι μετά από τέσσερα χρόνια θα μπορούν να λαμβάνουν πτυχία Bachelor των πανεπιστημίων της Μόσχας και Weinan. Κατά τη διάρκεια μάλιστα των προγραμμάτων κατάρτισης, οι μαθητές θα είναι σε θέση να κάνουν πρακτική άσκηση στη, Μόσχα.
prisonplanet.gr






