• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό δημοσίευμα: Οι αλλαγές στις σχέσεις Ρωσίας- Ελλάδας

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Όντας επί πολλά χρόνια ‘φυσικοί σύμμαχοι’ η Αθήνα και η Μόσχα, βιώνουν τώρα μια επιδείνωση των σχέσεων τους, λόγω της προσέγγισης της Ελλάδας στην πΓΔΜ, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Οι ελληνικές αρχές στις 11 Ιουλίου απέλασαν δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα άλλων δύο, κατηγορώντας τους για προσπάθεια σαμποτάζ της Συμφωνίας των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου, μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων, με την οποία επιλύθηκε μια διαμάχη που κράτησε 27 χρόνια, για τη χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’.

Ταχεία επιδείνωση των σχέσεων

Η σχέση επιδεινώθηκε γρήγορα μετά την απόφαση της Μόσχας να απελάσει δύο Έλληνες διπλωμάτες που εργάζονταν στη Ρωσία και στη συνέχεια στις 18 Ιουλίου εξέδωσε κριτική προς την Αθήνα, ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στραφεί σε αντι-ρωσική ‘προβοκάτσια’ που δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.

Στη συνέχεια η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού  Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα που είχε προγραμματισθεί για το φθινόπωρο, αναβλήθηκε απ’ αόριστον.

Από την πλευρά της η ελληνική ηγεσία καταδίκασε τη Μόσχα για ασέβεια προς το μέρος της και απέρριψε «αβάσιμες κατηγορίες» ότι η Ελλάδα ενήργησε υπό πίεση από τρίτες χώρες, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Φυσικοί Σύμμαχοι

Μια τέτοια πορεία γεγονότων μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, λένε οι ειδικοί. Στο εγγύς μέλλον θα επηρεασθεί η παραδοσιακή ελληνική πολιτική έναντι της Ρωσίας, μια τάση που γίνεται εμφανής με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

«Επί δεκαετίες, από τότε που η Αθήνα ήταν το προπύργιο της Δύσης στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Ελλάδα και η Ρωσία θεωρούνταν ‘φυσικοί σύμμαχοι’», λέει ο Νίκος Κωνσταντάρας δημοσιογράφος της ελληνικής εφημερίδας ‘Καθημερινή’ σε άρθρο που καταχωρήθηκε στις σελίδες του «New York Times».

Μέχρι πρόσφατα η Μόσχα δεν είχε κανένα λόγο να είναι δυσαρεστημένη με την Ελλάδα, το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ το οποίο κυριαρχεί στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι αντίθετο με την επιβολή των δυτικών κυρώσεων λόγω της ουκρανικής κρίσης το 2015, ενώ το ακροδεξιό κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συνεργάτης του, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κυρώσεις των συμμάχων εναντίον της Μόσχας, ενώ ο πρέσβης της Μόσχας στην Αθήνα πρόσφατα είχε αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μοναδική κορύφωση στις σχέσεις των δύο χωρών, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Η δημοτικότητα του Πούτιν στην Ελλάδα

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία και ο Βλαντίμιρ Πούτιν απολαμβάνουν στην Ελλάδα ασυνήθιστη υψηλή δημοτικότητα σε σύγκριση με άλλες χώρες, αφού το 64% των Ελλήνων είναι υπέρ της Ρωσίας και περισσότερο από το 50% εγκρίνει τη διεθνή  δράση του προέδρου Πούτιν.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι και οι δύο πλευρές γίνονται μάρτυρες μιας καμπής  στις σχέσεις τους. Πρώτον επειδή η Μόσχα ανησυχεί  για την σύγκλιση της Ελλάδας με τα Σκόπια, αφού μπορεί η πΓΔΜ να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και αυτό είναι απαράδεκτο για τη Ρωσία, σύμφωνα με το άρθρο.

Τώρα δεν υπάρχει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων καταργεί το δικαίωμα αρνησικυρίας που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την ελληνική κυβέρνηση για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τη Μόσχα, η διαμάχη για το όνομα «Μακεδονία», αποτελούσε την απόλυτη εγγύηση για το  ελληνικό βέτο, ενώ τώρα η επικύρωση της συμφωνίας, για την μετονομασία της ‘Μακεδονίας’, τορπιλίζει αυτή τη θέση και η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία ωθείται στη Δύση.

Εάν η πΓΔΜ ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η Σερβία θα παραμείνει η μόνη χώρα που δεν θα είναι στο ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η Ελλάδα θα μπορέσει να διαδραματίσει το ρόλο σταθεροποιητικού περιφερειακού κράτους στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας φαίνεται να σταθεροποιείται και έχει καθοριστική θέση στο ζήτημα της μετανάστευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να επιστρέψει τη χώρα του στη διεθνή σκηνή. Επιπλέον, η Τουρκία προκαλεί αυξανόμενο άγχος και γίνεται αντικειμενικός σύμμαχος της… Ρωσίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αθήνα προσπαθεί να μοιρασθεί τις ευρωπαϊκές θέσεις, λέει το δημοσίευμα.

(Στοιχεία από inosmi.ru, focus-news.net)

echedoros-a.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
24 λεπτά ago
«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Slider

«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

by admin
2 ώρες ago
Συναγερμός στο Κίεβο από φήμες για πραξικόπημα κατά Zelensky με χτύπημα σε υπόγειο καταφύγιο – Medvedev: Τέλος οι κανόνες
Slider

Συναγερμός στο Κίεβο από φήμες για πραξικόπημα κατά Zelensky με χτύπημα σε υπόγειο καταφύγιο – Medvedev: Τέλος οι κανόνες

by admin
8 ώρες ago
Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …
Slider

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …

by admin
9 ώρες ago
Next Post
Πόνος στον ώμο; Σε τι μπορεί να οφείλεται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Πόνος στον ώμο; Σε τι μπορεί να οφείλεται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

«Τα αλβανικά σύνορα φθάνουν μέχρι την πόλη …Νις της Σερβίας»

«Τα αλβανικά σύνορα φθάνουν μέχρι την πόλη …Νις της Σερβίας»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr