• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Όμικρον θα επιβάλλει νέο σκληρό lockdown – Παυλάκης: Έρχεται «τσουνάμι»

4 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ, ΥΓΕΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα στη χώρα μας από τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού «είναι δύσκολο να καταγραφούν», όπως δηλώνουν οι ειδικοί, οι ίδιοι εμφανίζονται πεπεισμένοι πως η Όμικρον πολύ σύντομα θα είναι η κυρίαρχη μετάλλαξη και στην Ελλάδα, και, ως εκ τούτου, δεν παύουν να ζητούν νέα μέτρα που να κινούνται σε πιο αυστηρή κατεύθυνση.

Σε σημερινές δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε πως ένα lockdown θα είναι αναπόφευκτο. «Παρατηρείται εκθετική αύξηση σε πολλές περιοχές», είπε αρχικά ο καθηγητής και προέβλεψε πως «το πολύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον και […] στις 16 Ιανουαρίου τα κρούσματα θα φτάσουν και πάλι τις 6.000, ενώ θα έχει προϋπάρξει πτώση».

Αν η διασπορά, όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης, συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς «δεν θα είναι επιλογή το lockdown, θα μας το επιβάλλει η μετάλλαξη Όμικρον». Ερωτηθείς  δε για το αν εννοεί lockdown αυστηρό, όπως το πρώτο που επιβλήθηκε στη χώρα, ο καθηγητής απάντησε καταφατικά, υπογραμμίζοντας αρκετές φορές ότι «χρειάζονται άμεσα αυστηρά μέτρα».

Όσον αφορά στη νόσηση από τη νέα μετάλλαξη, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως «δεν αποδεικνύεται ότι κανείς νοσεί ελαφρύτερα, με βάση τα ευρωπαϊκά στοιχεία». Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επισήμανε, τέλος, ότι «στην τρίτη δόση κάποιος είναι σχεδόν πλήρως προφυλαγμένος», εκφράζοντας την ανησυχία του για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και τους νοσήσαντες, λόγω της σταδιακής επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

Δείτε τον καθηγητή Σαρηγιάννη στον ΑΝΤ1:

https://youtu.be/MA5y9GxYL6w

«Να λάβουμε τα μέτρα μας για το τσουνάμι που έρχεται»

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιατρός-Ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης εκτίμησε πως έρχεται «τσουνάμι». «Δυστυχώς αυτό για μια χώρα σαν την Ελλάδα είναι σίγουρο», τόνισε ο γιατρός και ανέφερε ότι πρέπει να αποφύγουμε ό,τι έγινε στην Πορτογαλία με τη Δέλτα, που άνοιξε τις γιορτές. «Η Ελλάδα ταλανίζεται από τη Δέλτα, δεν χρειάζεται και την Όμικρον», είπε και εξήγησε πως θα υπάρξει αναζωπύρωση της επιδημίας και από τα δύο στελέχη. «Δεν ξέρουμε πόσο παθογόνο είναι (το στέλεχος Όμικρον), αλλά είναι ανεύθυνο να καθησυχάζουμε τον κόσμο για την Όμικρον», συνέχισε.

Ο κ. Παυλάκης διευκρίνισε, επίσης, ότι τα επιδημικά κύματα είναι φυσικά φαινόμενα, όπως και οι πυρκαγιές, και μπορούμε να τα τροποποιήσουμε με έγκαιρη δράση. «Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας για το τσουνάμι που έρχεται», επεσήμανε. Όπως είπε η βασική λύση είναι ο μαζικός εμβολιασμός και κυρίως με την 3η δόση. Επίσης, ο μεγάλος περιορισμός επαφών και τα τεστ, αλλά χωρίς να χρειάζεται να κλείσουμε τελείως. «Ό,τι και να γίνει δεν θα φτάσουμε σε επιθυμητά επίπεδα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε», είπε και συμπλήρωσε ότι «το πιο σημαντικό είναι οι συμπολίτες μας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να πειστούν με όσα συμβαίνουν γύρω τους. Θα είναι αδύνατο να αποφύγουν τη Δέλτα ή την Όμικρον», συμπλήρωσε.

«Θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό»

Σχετικά με τη λήψη μέτρων, εξήγησε ότι «οι περιορισμοί είναι αναγκαίοι. Όσο πιο γρήγοροι είναι τόσο πιο ήπιοι θα μπορούν να είναι». Εκτίμησε, δε, πως στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δούμε χιλιάδες κρούσματα της Όμικρον. «Αυτός ο χειμώνας αποδείχθηκε ο χειρότερος. Θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση τον επόμενο χρόνο. Θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό τα επόμενα χρόνια», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι, από τη στιγμή που δεν έχουμε παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας με την ίδια επιμονή, σε κάποιες χώρες που δεν υπάρχουν εμβόλια θα εμφανίζεται κάθε τόσο καινούρια μετάλλαξη και θα εξαπλώνεται παντού.

newsbreak.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Αποτροπιασμός. Τελετές των Ιλλουμινάτι στην Αθήνα από το Πρώτο Θέμα
Slider

Αποτροπιασμός. Τελετές των Ιλλουμινάτι στην Αθήνα από το Πρώτο Θέμα

by admin
4 ώρες ago
Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 2026. Η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει καταληφθεί από τις Λεγεώνες του Καρκίνου. Τι συνέβη ξαφνικά εκεί έξω;
Slider

Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 2026. Η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει καταληφθεί από τις Λεγεώνες του Καρκίνου. Τι συνέβη ξαφνικά εκεί έξω;

by admin
3 ημέρες ago
Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!
Slider

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!

by admin
3 ημέρες ago
Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;
Slider

Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
Από την υστερία των lockdowns, στην υστερία των εμβολίων – Ο ανεμβολίαστος άλλοθι… για τα αποτυχημένα μέτρα

Από την υστερία των lockdowns, στην υστερία των εμβολίων – Ο ανεμβολίαστος άλλοθι… για τα αποτυχημένα μέτρα

Χάθηκε η τσίπα – Το σχόλιο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο Instagram

Χάθηκε η τσίπα - Το σχόλιο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο Instagram

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr