• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Σοκ: Η Τουρκία αποκάλυψε τον διηπειρωτικό πύραυλο Yildirimhan – Εμβέλεια 6.000 χλμ., ταχύτητα Mach 25, φτάνει σε Ισραήλ, Ευρώπη, Κεντρική Ασία – Το Ισραήλ στο στόχαστρο

2 μήνες ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η Τουρκία αποκάλυψε (στην έκθεση SAHA 2026 στην Κωνσταντινούπολη) την κατασκευή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Yildirimhan» (αστραπή του Χαν), με ακτίνα δράσης 6.000 χλμ. , ικανό να φτάσει από Mach 9 έως Mach 25 (!), με τέσσερις πυραυλοκινητήρες υγρού καυσίμου. Η ανάπτυξη έγινε από το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας. Το όπλο αυτό (όπως σχολιάζουν αναλυτές) δεν αποτελεί άμεση απειλή για την Ελλάδα (η Ελλάδα είναι σε μικρότερη απόσταση, οπότε η Τουρκία μπορούσε ήδη να την πλήξει με μικρότερους πυραύλους). Αντίθετα, πολλαπλασιάζει την τουρκική απειλή για το Ισραήλ (που βρίσκεται στα 1.200 χλμ.) και για άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Ευρώπης/Ασίας. Η ανάπτυξη ενός διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) από την Τουρκία αλλάζει ριζικά τις ισορροπίες: η Τουρκία γίνεται μία από τις λίγες χώρες με δυνατότητα πλήγματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, και τμήματα της Αφρικής.

Η Τουρκία προχώρησε σε μια στρατηγικής σημασίας αποκάλυψη, παρουσιάζοντας επίσημα τον νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) Yildirimhan (που σημαίνει «αστραπή του Χαν») . Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης άμυνας και αεροδιαστημικής SAHA 2026 στην Κωνσταντινούπολη, όπου το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας (Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης) έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τα χαρακτηριστικά – Ακτίνα 6.000 χλμ., ταχύτητα Mach 9-25, τέσσερις κινητήρες υγρού καυσίμου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν (και αναπαράχθηκαν από τουρκικά μέσα), ο Yildirimhan έχει:

  • Εμβέλεια: 6.000 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πλήξει στόχους σε ολόκληρη την Ευρώπη (μέχρι Ισλανδία, Βρετανία), τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, την Ινδία, και τμήματα της Αφρικής.

  • Ταχύτητα: Mach 9 έως Mach 25 (δηλαδή 9 έως 25 φορές η ταχύτητα του ήχου). Στη μέγιστη ταχύτητα, ο πύραυλος μπορεί να καλύψει 1.000 χλμ. σε λιγότερο από 2 λεπτά.

  • Πρόωση: Τέσσερις πυραυλοκινητήρες υγρού καυσίμου, με προωθητικό τετροξείδιο του αζώτου.

  • Φύση: Είναι διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) , ικανός να μεταφέρει συμβατική (ή πιθανώς πυρηνική) κεφαλή. Αν και η Τουρκία δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα (επισήμως), η ύπαρξη ενός τέτοιου οχήματος εκτοξεύει τη χώρα στο κλαμπ των χωρών με «στρατηγική αποτροπή».

Γιατί δεν απειλεί άμεσα την Ελλάδα – Αλλά αλλάζει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο

Όπως σχολιάζουν αναλυτές (και το ίδιο το pronews.gr), ο Yildirimhan δεν αποτελεί περαιτέρω απειλή για την Ελλάδα : η Τουρκία μπορούσε ήδη να πλήξει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, και κάθε ελληνικό νησί με μικρότερους πυραύλους (π.χ. Tayfun, Bora, εμβέλειας 500-1.000 χλμ.). Η ύπαρξη ενός ICBM δεν αυξάνει την υπάρχουσα απειλή κατά της Ελλάδας. Ωστόσο, αλλάζει δραστικά το ισοζύγιο ισχύος στην ευρύτερη περιοχή :

  • Ισραήλ: Το Ισραήλ (απόσταση ~1.200 χλμ.) είναι πλέον ευάλωτο σε τουρκικό πύραυλο. Η Τεχεράνη έχει ήδη απειλήσει το Ισραήλ, αλλά η Τουρκία (μέλος του ΝΑΤΟ) δεν είχε τέτοια δυνατότητα μέχρι σήμερα. Αυτό δημιουργεί ένα νέο τρίγωνο αντιπαλότητας: Ιράν – Τουρκία – Ισραήλ.

  • Ευρώπη: Η Τουρκία μπορεί πλέον να πλήξει στόχους σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία (χωρίς να χρειάζεται να περάσει από τον εναέριο χώρο τους με αεροσκάφη). Η στρατηγική αυτονομία της Άγκυρας αυξάνεται εκθετικά.

  • ΝΑΤΟ: Η Τουρκία παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά η απόκτηση ICBM (έστω συμβατικού) δημιουργεί ερωτήματα: ποιος είναι ο εχθρός; Το Ιράν; Το Ισραήλ; Η Ελλάδα δεν είναι στόχος, αλλά η Δύση γενικά ανησυχεί για μια ανεξέλεγκτη Τουρκία που αποκτά «βαριά» οπλοστάσια.

Προηγούμενες εξελίξεις – Ο πύραυλος Tayfun και η προετοιμασία

Η Τουρκία είχε ήδη παρουσιάσει τον πύραυλο μικρού βεληνεκούς «Tayfun» (εμβέλεια 1.000 χλμ.) , ο οποίος θεωρείται ότι μπορούσε να πλήξει την Αθήνα. Η ανάπτυξη του Yildirimhan αποδεικνύει ότι η Τουρκία επενδύει εδώ και χρόνια σε μια ολοκληρωμένη πυραυλική βιομηχανία , με στόχο την «εθνική πυραυλική ασπίδα» και την «αποτροπή». Η SAHA 2026 ήταν η αφορμή για την αποκάλυψη, αλλά η έρευνα είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.

Επιπτώσεις για την Ελλάδα – Τι πρέπει να κάνει η Αθήνα

Το γεγονός ότι ο Yildirimhan δεν απειλεί άμεσα την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι η Αθήνα πρέπει να μείνει απαθής. Η Τουρκία, αποκτώντας ICBM, αναβαθμίζεται σε περιφερειακή (και ηπειρωτική) υπερδύναμη. Η Ελλάδα, που βασίζεται στην αποτροπή (F-35, Rafale, Belharra, αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία, Ισραήλ), πρέπει να επανεξετάσει την αμυντική της στρατηγική. Επιπλέον, η Αθήνα θα πρέπει να παρακολουθεί στενά τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ (ενδεχόμενη συμμαχία ή αντιπαλότητα).

Η αντίδραση του Ισραήλ – Ανησυχία και πιθανή απάντηση

Το Ισραήλ, που διαθέτει ήδη πυρηνικά όπλα (μη δηλωμένα) και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς (Ιεριχώ), δεν θα μείνει απαθές. Η ύπαρξη ενός τουρκικού ICBM με φυσική εμβέλεια 6.000 χλμ. σημαίνει ότι η Άγκυρα μπορεί να πλήξει το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα χωρίς να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη. Αναλυτές εκτιμούν ότι το Ισραήλ θα ζητήσει από τις ΗΠΑ (και τη Γαλλία, Γερμανία) να πιέσουν την Τουρκία να εγκαταλείψει το πρόγραμμα, ή θα αναπτύξει νέα αντιαεροπορικά συστήματα (Arrow, David’s Sling) για αναχαίτιση τέτοιων βλημάτων.

Η αποκάλυψη του Yildirimhan αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα. Η Τουρκία, που μέχρι σήμερα θεωρούνταν περιφερειακή δύναξη με ισχυρό στρατό αλλά χωρίς «βαριά» στρατηγικά όπλα, αποκτά πλέον ICBM — ένα σύστημα που συνήθως μόνο μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, Ινδία) διαθέτουν. Η Ελλάδα (και η ΕΕ) καλείται να απαντήσει όχι με φόβο, αλλά με ψύχραιμη επαναξιολόγηση της ασφάλειας.

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το WEF το είπε το 2021 – Τώρα τα ταξίδια γίνονται απλησίαστα για εκατομμύρια πολίτες
Slider

Το WEF το είπε το 2021 – Τώρα τα ταξίδια γίνονται απλησίαστα για εκατομμύρια πολίτες

by admin
2 ώρες ago
Ο Μπιλ Γκέιτς Προωθεί Σχέδιο για το lockdown στην Υγειονομική Περίθαλψη, την Εκπαίδευση & τις Τράπεζες με Ψηφιακή Ταυτότητα
Slider

Ο Μπιλ Γκέιτς Προωθεί Σχέδιο για το lockdown στην Υγειονομική Περίθαλψη, την Εκπαίδευση & τις Τράπεζες με Ψηφιακή Ταυτότητα

by admin
2 ώρες ago
Ν. Παπαδόπουλος: Ο αγώνας στη Βουλή φέρνει αποτέλεσμα! Συνεχίζουμε μέχρι την κατάργηση του Προσωπικού Αριθμού.
Slider

Ν. Παπαδόπουλος: Ο αγώνας στη Βουλή φέρνει αποτέλεσμα! Συνεχίζουμε μέχρι την κατάργηση του Προσωπικού Αριθμού.

by admin
3 ώρες ago
Τα Στρατεύματα του ΝΑΤΟ Ετοιμάζονται για Άμεση Μάχη με τον Ρωσικό Στρατό
Slider

Τα Στρατεύματα του ΝΑΤΟ Ετοιμάζονται για Άμεση Μάχη με τον Ρωσικό Στρατό

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Γ.Μ: Προφητολογία ΤΕΛΟΣ  ….

Γ.Μ: Προφητολογία ΤΕΛΟΣ ....

Τέλος εποχής για τα μετρητά: Όρια, πρόστιμα-φωτιά, και υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή – Το νομοσχέδιο που «εξοντώνει» το φυσικό χρήμα

Τέλος εποχής για τα μετρητά: Όρια, πρόστιμα-φωτιά, και υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή – Το νομοσχέδιο που «εξοντώνει» το φυσικό χρήμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr