• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος πλέον και οι εκκλησίες: Εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στον ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στη Θεσσαλονίκη!

8 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Νέο κτύπημα σε εκκλησιαστικό στόχο είχαμε πριν λίγα 24ωρα, καθώς εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στον ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στην οδό Ολύμπου, στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση του μηχανισμού, η οποία έγινε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ανέλαβε με ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου η ομάδα «Αναρχικές/οι».

“Επιλέξαμε να επιτεθούμε σε μια δομή του κατασταλτικού θεσμού, σε μια επιχείρηση παραγωγής “θεικού” πλούτου (με τις ευλογίες πάντα του καπιταλιστικού συστήματος)”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Τα περιστατικά επιθέσεων σε ναούς και γραφεία Μητροπόλεων που ήταν ουκ ολίγα μέσα στο 2018 συνεχίζονται και το 2019. Η…δικαιολογία μεταξύ άλλων είναι πως οι επιθέσεις γίνονται “ως ένδειξη αντίστασης στην φασιστική στάση που δείχνει η εκκλησία και συμπάθεια που έχει σε φασιστικά μορφώματα”. 525 περιστατικά επιθέσεων ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία είχαμε μόνο το 2018 με βάση τελευταία στοιχεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο πολιτισμός από τις απαρχές του, από τη δόμηση της πρώτης κοινωνίας μέχρι τη σύγχρονη αστική μορφοποίηση της αποτελεί ένα μέσο συντήρησης και αναπαραγωγής εξουσιαστικών σχέσεων σύμφωνα με την κυρίαρχη νόρμα. Σχέσεις που εξυπηρετούν τις εξουσιαστικές ανάγκες της κυριαρχίας για την επιβολή του κοινωνικού ελέγχου και τη διατήρηση της ομαλής ροής της μίζερης πραγματικότητας.Η θρησκεία αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα στην παγίωση αυτής της κατάστασης.

Συνδεδεμένη με τον εκάστοτε εξουσιαστικό φορέα συνεισφέρει σημαντικά στην καθυπόταξη του κοινωνικού συνόλου.Δομούνται τα δίπολα καλού-κακού , σωστού-λάθους, ηθικού-ανήθικου και παράλληλα τοποθετείται σε ρόλο κριτή-τιμωρού κάποια “ανώτερη” δύναμη που ελέγχει και περιορίζει την αυτοδιάθεση του ατόμου.Στη σύγχρονη “ελληνική” πραγματικότητα η ορθόδοξη εκκλησία μετουσιώνει τη θρησκεία εδραιώνοντας την εξουσία της σε μια άρρηκτη σχέση με το κράτος.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 6/2 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο της εκκλησίας των 12 αποστόλων στην Ολύμπου στην Θεσσαλονίκη.

Επιλέξαμε να επιτεθούμε σε μια δομή του κατασταλτικού θεσμού, σε μια επιχείρηση παραγωγής “θεικού” πλούτου (με τις ευλογίες πάντα του καπιταλιστικού συστήματος).Απο τους πατέρες της με τα πολυτελή αυτοκίνητα μέχρι τις εκκλησίες-χρυσά παλάτια της , φανερώνεται τυο μεγάλο κομμάτι του πλούτου που έχει στη διάθεση της,επιδιώκοντας όμως παράλληλα να διατηρήσει το λιτό προσωπείο της.

Επιλέξαμε το συγκεκριμένο στόχο γιατί μας αηδιάζουν τα άτομα που πλαισιώνουν τον θεσμό αυτό, η μισαλλόδοξη ρητορική τους και τα σάπια ιδεώδη που αναπαράγουν κοινωνική ηθική. Η ηθική εν γένη που η θρησκεία δημιούργησε αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του τρίπτυχου ησυχία-τάξη-ασφάλεια.Εδω να αναφέροθυμε πως η ευθύνη του κοινωνικού συνόλου έπαιξε και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της κοινωνικής ηθικής.Χωρίς αυτό να την αποδέχεται και να την αναπαράγει εκ νέου, η ηθική δεν θα είχε εδραιωθεί ως το σύστημα συμπεριφορών και κανόνων που όλοι οφείλουν να ακολουθούν.

Επιλέξαμε αυτόν τον στόχο καθώς η εκκλησία και οι ακόλουθοι της εκδηλώνουν με κάθε ευκαιρία ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις, καταδικάζοντας οτιδήποτε διαφορετικό,οτιδήποτε αποκλίνει από τα πρότυπα της κανονικότητας ,πρότυπα που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει.Άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις , εμφάνιση,τρόπο ζωής αποτελούν παραδείγματα “αποστατών”απο τον “σωστό μονοπάτι”αυτό της τυφλής υπακοής στα πλαίσια της κοινωνικής νόρμας.

Επιλέξαμε αυτόν τον στόχο καθώς η εκκλησία ως ένας τέτοιος κρατικός θεσμός δεν θα μπορούσε να απουσιάζει απο το “πολιτικό γίγνεσθαι” της επικαιρότητας.Ο πατριωτισμός και ο εθνικισμός αποτελούν ιδεολογήματα που κινούνται παράλληλα με τα σύγχρονα εκκλησιαστικά προτάγματα.

Συνεχώς υποκινεί και στηρίζει εθνικιστικούς συρφετούς με πρόσφατα παραδείγματα την επιδίωξη ηρωοποίησης του φασίστα Κατσίφα αλλά και σχετικά με το εθνικιστικό παραλήρημα σχετικά με το μακεδονικό.

Μέσα από αυτήν τη δράση θέλουμε να συνδέσουμε τον αντισεξιστικό αγώνα στις καθημερινές μας σχέσεις με την αναρχική πρακτική της άμεσης δράσης ενάντια σε στόχους -σύμβολα του διάχυτου σεξισμού.Στόχος μας είναι η εξωτερίκευση αυτού του αγώνα να αποφέρει σκοτεινές συνέπειες στο υπάρχον , παράλληλα με την εσωτερική διαμάχη με τους συντρόφους/συντρόφισσες μας και με τους εαυτούς /εαυτές μας.Έτσι ώστε η άρνηση των προκαθορισμένων προτύπων να περάσει στην πράξη, στην άμεση επίθεση ενάντια στις δομές και στα άτομα που επιβάλλουν και αναπαράγουν κάθε σύστημα ηθικής.Να κατευθύνουμε την καταστροφική μας επιθυμία τόσο στα φαντάσματα της κυρίαρχης κουλτούρας που κουβαλάμε μέσα μας όσο και στα θεμέλια αυτής της κοινωνίας που έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να επιβάλουν τις διάφορες μορφές της συστημικής καταπίεσης.

Επιτεθήκαμε σε ένα απο αυτά τα θεμέλια που εκπροσωπεί

-την έμφυλη καταπίεση τόσο ανάμεσα στα δύο κοινωνικά αποδεκτά φύλα όσο και στα υπόλοιπα που δεν συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτό το δίπολο.

-την επιβολή της ετεροκανονικότητας στις άλλες σεξουαλικότητες

-την εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων και της φύσης απο το ανθρώπινο είδος μέσα σε πλήρως ανθρωποκεντρικά πλαίσια.

Το εξουσιαστικό σύστημα είναι ένα οργανωμένο σύμπλεγμα σάπιων εξουσιαστικών δυναμικών που βασίζεται σε σταθερά θεμέλια.Η κυριαρχία προστατεύει τη θέση της χρησιμοποιώντας άτομα και θεσμούς που έχει στη διάθεση της.Τίποτα όμως δεν είναι άτρωτο.Όσο καλά και αν πιστεύουν ππως θωρακίζονται πάντα θα βρίσκουμε τρόπο να τρυπώνουμε και να επιτεθόμαστε στις δομές και τους υπερασπιστές του σάπιου αυτού κόσμου.Κάθε έκφανση του εξουσιαστικού συρφετού που δομει αυτην την κοινωνία αποτελεί στόχος μας.

Ο πολύμορφος αναρχικός αγώνας πραγματώνεται στο εδώ και στο τώρα ,με τις μικροφωνικές ,τα σπρέι ,τις πορείες ,τις αντιφασιστικες περιπολίες ,τα ανοιγμένα κεφάλια σεξιστών,τα καμένα γουναράδικα…Το αντάρτικο πόλης με τις διάφορες επιθετικές ενέργειες απέναντι στους διάφορους εξουσιαστικούς στόχους είναι η έμπρακτη βίαιη αντιπαράθεση με τους μικρούς ή μεγάλου φορείς της κυριαρχίας μέσα στον μητροπολιτικό ιστό.Οχι όμως μόνο ως απάντηση στους κατασταλτικούς μηχανισμούς αλλά ωσ μέσο της πραγμάτωσης του αναρχικού αγώνα.Μέχρι να καεί συθέμελα ο πολιτισμός κανένας δεν είναι απόλυτα ελεύθερος.

Μέχρι τούτος ο κόσμος να γίνει ερείπια…

ΩΣ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ

ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΩΣ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

αναρχικες/οι”

pronews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

James Καφετζής> To 2021 o 29χρονος παίκτης ριάλιτι δήλωνε ότι έχει λάβει τα εμβόλια COVID και τα συνιστούσε στο κοινό του. Πριν λίγο απεκάλυψε ότι πλέον πάσχει από περικαρδίτιδα-πως γλίτωσε τον θάνατο
ΕΛΛΑΔΑ

James Καφετζής> To 2021 o 29χρονος παίκτης ριάλιτι δήλωνε ότι έχει λάβει τα εμβόλια COVID και τα συνιστούσε στο κοινό του. Πριν λίγο απεκάλυψε ότι πλέον πάσχει από περικαρδίτιδα-πως γλίτωσε τον θάνατο

by admin
8 ώρες ago
Συναγερμός στον Ασωπό: Εντοπίστηκε το μικρόβιο της χολέρας σε δείγματα νερού – Ποιες περιοχές αφορά
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στον Ασωπό: Εντοπίστηκε το μικρόβιο της χολέρας σε δείγματα νερού – Ποιες περιοχές αφορά

by admin
10 ώρες ago
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ: Αρχίζει για ταυτότ. Αριθμό Data Center
Slider

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ: Αρχίζει για ταυτότ. Αριθμό Data Center

by admin
10 ώρες ago
𝚨𝚴𝚨𝚻𝚸𝚰𝚾𝚰𝚨𝚺𝚻𝚰𝚱𝚮 𝚮 𝚱𝚨𝚻𝚨𝚯𝚬𝚺𝚮 𝚻𝚶𝚼 𝚰𝚬𝚸𝚬𝚨 𝚷𝚨𝚻𝚬𝚸𝚨 𝚻𝚶𝚼 𝚱𝚼𝚷𝚸𝚰𝚨𝚴𝚶𝚼, 𝚾𝚸𝚰𝚺𝚻𝚶𝚽𝚶𝚸𝚶𝚼: «𝚳𝚼𝚸𝚰𝚭𝚬 𝚾𝚮𝚳𝚰𝚱𝚨, 𝚳𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚷𝚨𝚴 𝚴𝚨 𝚳𝚮𝚴 𝚨𝚴𝚶𝚰𝚵𝚶𝚼𝚳𝚬 𝚻𝚶 𝚽𝚬𝚸𝚬𝚻𝚸𝚶»
Slider

𝚨𝚴𝚨𝚻𝚸𝚰𝚾𝚰𝚨𝚺𝚻𝚰𝚱𝚮 𝚮 𝚱𝚨𝚻𝚨𝚯𝚬𝚺𝚮 𝚻𝚶𝚼 𝚰𝚬𝚸𝚬𝚨 𝚷𝚨𝚻𝚬𝚸𝚨 𝚻𝚶𝚼 𝚱𝚼𝚷𝚸𝚰𝚨𝚴𝚶𝚼, 𝚾𝚸𝚰𝚺𝚻𝚶𝚽𝚶𝚸𝚶𝚼: «𝚳𝚼𝚸𝚰𝚭𝚬 𝚾𝚮𝚳𝚰𝚱𝚨, 𝚳𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚷𝚨𝚴 𝚴𝚨 𝚳𝚮𝚴 𝚨𝚴𝚶𝚰𝚵𝚶𝚼𝚳𝚬 𝚻𝚶 𝚽𝚬𝚸𝚬𝚻𝚸𝚶»

by admin
14 ώρες ago
Next Post
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ Και τώρα θα σας «τρελάνουμε» . Άλλο ΜΑΚΕ(Ν)ΔΟΝΙΑ και άλλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ Και τώρα θα σας «τρελάνουμε» . Άλλο ΜΑΚΕ(Ν)ΔΟΝΙΑ και άλλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Βίντεο: Νέα Κολοτούμπα : Βελόπουλος Δέν Είναι Προδότες Όσοι Έδωσαν Το Όνομα Μακεδονία !

Βίντεο: Νέα Κολοτούμπα : Βελόπουλος Δέν Είναι Προδότες Όσοι Έδωσαν Το Όνομα Μακεδονία !

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr