• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Συνθήκη της Λωζάνης – Επιμένει ο Συρίγος: Το 97% είναι νεκρό, παρωχημένο – ΣΥΡΙΖΑ προς Κυβέρνηση: Υιοθετεί την επικίνδυνη δήλωση;

Πήρε σβάρνα τα κανάλια ο βουλευτής της ΝΔ και παίζει με τις λέξεις!

3 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Να πάρει θέση για τις επικίνδυνες δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάνης, καλεί την Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επιμένει, δηλώνοντας ξανά σήμερα ότι «το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης είναι παρωχημένο»!

Μετά την έντονη χθεσινοβραδινή αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «δώρο» στον Ερντογάν τις δηλώσεις περί «παρωχημένης» Συνθήκης και προσδιόρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «πατριωτική Αριστερά», η Κουνουνδούρου επανήλθε σήμερα στο θέμα και με ανακοίνωσή της.

Πλάι σε έναν Ερντογάν που προσπαθεί εδώ και καιρό να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης, ήρθε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Συρίγος να υπερθεματίζει ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη και το 97% της δεν έχει καμία αξία»!

Όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν, τα «δεν…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) January 2, 2024

Καλεί την Κυβέρνηση «να αποσαφηνίσει άμεσα, εάν υιοθετεί την επικίνδυνη αυτή δήλωση» και αναφέρει ότι ο κ.Συρίγος «αντιβαίνει τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας και αφήνει περιθώρια για εκμετάλλευση της δήλωσής του από την Τουρκία στο πλαίσιο της απαράδεκτης θέσης της περί αναθεώρησης της Συνθήκης».

  • Αναλυτικά:

Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργού, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος χαρακτηρίζει “παρωχημένη” τη Συνθήκη της Λωζάννης “σε σχέση με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών” επιβεβαιώνει τις σοβαρές ανησυχίες που έχει εκφράσει εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη στάση της Κυβέρνησης στο εξαιρετικά κρίσιμο αυτό θέμα.

Ο κ Συρίγος αντιβαίνει τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας και αφήνει περιθώρια για εκμετάλλευση της δήλωσής του από την Τουρκία στο πλαίσιο της απαράδεκτης θέσης της περί αναθεώρησης της Συνθήκης. Επιπλέον αποπροσανατολίζει τον ελληνοτουρκικό διάλογο από τον στόχο της προσφυγής στην Χάγη για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, ανοίγοντας από τηλεοπτική εκπομπή, ένα θέμα που δεν είναι και δεν πρέπει να είναι στην ατζέντα.

Πρέπει η Κυβέρνηση να αποσαφηνίσει άμεσα, εάν υιοθετεί την επικίνδυνη αυτή δήλωση.

Να πάρει άμεσα θέση η Κυβέρνηση για τις επικίνδυνες δηλώσεις του πρώην Υπουργού, Άγγελου Συρίγου, περί αποστρατιωτικοποίησης
[Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – https://t.co/xrAZeIayhm] pic.twitter.com/IRtQsL7k9M

— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) January 3, 2024

Συρίγος: «Το 97% είναι νεκρό, παρωχημένο»

Πήρε σβάρνα τα κανάλια από το πρωί ο Άγγελος Συρίγος, σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από χθες να μαζέψει τα όσα είπε και με στόχο να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, επιμένοντας ότι η… ακροδεξιά «διαστρέβλωσε» τα όσα είπε και τα έκανε «φεϊγβολάν»!

Ωστόσο, τις λέξεις που χρησιμοποίησε μιλώντας για τη Συνθήκη της Λωζάνης και που προκάλεσαν όλο το σάλο, δεν τις άλλαξε. Ίσα-ίσα που τις επανέλαβε…

https://youtu.be/DVIMg2J8lpg

«Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου», είπε και στον ΑΝΤ1 και προσπάθησε να εξηγήσει ότι «οι διατάξεις της Συνθήκης είναι παρωχημένες στην πλειονότητά τους» και πως «οι Τούρκοι επικαλούνται και δεν θέλουν να αλλάξουν τη συνθήκη. Η ακροδεξιά τις πήρε ως φεϊγβολάν».

Στάθηκε ξανά στις διατάξεις που αφορούν τα σύνορα, χαρακτηρίζοντάς τες «ιερές», επισημαίνοντας ότι «είναι το μόνο που επικαλούμαστε εμείς και δεν πειράζουμε». Άρα αφού τα σύνορα είναι το «μόνο», όλα τα άλλα είναι προς συζήτηση και προς αλλαγή…

Ο κ.Συρίγος συνέχισε αναφερόμενος στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας: «Οι Τούρκοι δεν θεωρούν παρωχημένες τις διατάξεις περί στρατικοποιήσεως των νησιών … Αν αύριο το πρωί η Τουρκία πει ότι, αποσύρει τα όπλα, εμείς θα σπεύσουμε να αποστρατικοποιησουμε τα νησιά; Όχι … Και να πάψει να απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται … Πρόκειται για εθνική θέση από το 1995 … Η συνθήκη μιλά για ένα σωρό πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το σήμερα. Το 97% είναι νεκρό, παρωχημένο».

Παίζοντας με τις λέξεις, ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ακόμα:

«Δεν ανέφερα ποτέ τη λέξη να ξανασυζητήσουμε … Η Τουρκία επιδιώκει να συζητήσει για τις μειονότητες και το λέει όταν εξόντωσε τη μειονότητα της Κωνσταντινούπολης. Δεν συζητά για παρωχημένο, αλλά για αλλαγή … Από όλο το σύμπλεγμα της Συνθήκης της Λωζάνης το μόνο που έχει η αξία είναι τα σύνορα και οι μειονότητες. Δεν τα συζητάμε».

newsbreak.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Αν υποχωρήσετε στην Κύπρο, ο Ερντογάν θα πάρει και το Αιγαίο»! Ένας αμερικανός γράφει όσα η Αθήνα φοβάται να πει
Slider

«Αν υποχωρήσετε στην Κύπρο, ο Ερντογάν θα πάρει και το Αιγαίο»! Ένας αμερικανός γράφει όσα η Αθήνα φοβάται να πει

by admin
5 ώρες ago
«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ «ΕΝΤΑΞΗ» ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ
ΕΘΝΙΚΑ

«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ «ΕΝΤΑΞΗ» ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ

by admin
2 ημέρες ago
Για πόλεμο κι όχι με την Τουρκία μας προετοιμάζει ο Δένδιας που πάει και για πρωθυπουργός!
ΕΘΝΙΚΑ

Για πόλεμο κι όχι με την Τουρκία μας προετοιμάζει ο Δένδιας που πάει και για πρωθυπουργός!

by admin
5 ημέρες ago
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο ΣΤΡΑΤΟΣ; 76 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΟΠ – ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία
ΕΘΝΙΚΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο ΣΤΡΑΤΟΣ; 76 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΟΠ – ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
Η Ρωσία ετοιμάζεται για τελική νίκη και η Δύση για προδοσία στην Ουκρανία με συνταγή ήττας – Γερμανία: Τα F-16 θα καούν

Η Ρωσία ετοιμάζεται για τελική νίκη και η Δύση για προδοσία στην Ουκρανία με συνταγή ήττας – Γερμανία: Τα F-16 θα καούν

Κάτω από την Κωνσταντινούπολη υπάρχει άλλη μια Πόλη υπόγεια! Συγκλονιστικό! Ένας άλλος επικός κόσμος

Κάτω από την Κωνσταντινούπολη υπάρχει άλλη μια Πόλη υπόγεια! Συγκλονιστικό! Ένας άλλος επικός κόσμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr