• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ! «Αποκλεισμός» της Βουλής για να μη περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

8 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ! «Αποκλεισμός» της Βουλής για να μη περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Σχέδιο «αποκλεισμού» της Βουλής, όταν θα φθάνει η στιγμή για τη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει αρχίσει ήδη να εκπονείται σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» στον απόηχο των τελευταίων κινητοποιήσεων στην Θεσσαλονίκη κατά της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. Σκοπός είναι να περικυκλωθεί εγκαίρως το κτίριο του Κοινοβουλίου από αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων που θα είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την προσέλευση των βουλευτών για την ψήφιση της

επίμαχης συμφωνίας. Ήδη οι διοργανωτές των προηγούμενων, από τις αρχές του έτους, συλλαλητηρίων βρίσκονται σε επαφές προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους εν όψει και της επόμενης ημέρας από το δημοψήφισμα που θα γίνει την επόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στα Σκόπια. Και όπως λένε χαρακτηριστικά «ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι η ύστατη λύση για να μην περάσει από την ελληνική Βουλή η συμφωνία που ‘’παραχωρεί’’ την Μακεδονία μας».

Αυτή η προετοιμασία προοιωνίζεται, όπως είναι προφανές, ένα σκηνικό με μεγάλη ένταση και ενδεχομένως απρόβλεπτες εξελίξεις από τη στιγμή κατά την οποία το πλήθος των διαδηλωτών έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τους βουλευτές που ετοιμάζονται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας. Το θερμόμετρο ανεβαίνει ακόμη περισσότερο καθώς η κυβέρνηση προεξοφλεί ότι έχει εξασφαλίσει τις 151 θετικές ψήφους παρά την απόφαση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ να μην συμπράξουν. Μάλιστα αν και η κατάθεση της συμφωνίας στην Βουλή επισήμως τοποθετείται -ύστερα και από την επείγουσα συνάντηση που είχαν την Παρασκευή οι κ. Τσίπρας και Καμμένος- περί τον Μάρτιο, είναι πάντα ανοικτό και το σενάριο της ξαφνικής επίσπευσης των διαδικασιών ώστε η «λήξη» της εκκρεμότητας να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018. Αυτό θα εξαρτηθεί αφενός από την πορεία των πραγμάτων στα Σκόπια και αφετέρου από τις γενικότερες ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Η χρονοτριβή, έως την άνοιξη, διευκολύνει την κυβέρνηση από την άποψη ότι οι εξελίξεις σχετικά με το Σκοπιανό θα συμπέσουν χρονικά με την είσοδο στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου εφόσον επιλεγεί ο Μάιος ως απώτατο σημείο για να στηθούν οι κάλπες. Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί στην Κουμουνδούρου που θεωρούν ότι ένα κλίμα πολιτικής και κοινωνικής «αναταραχής», με θέμα αιχμής το ζήτημα των Σκοπίων αλλά και εν μέσω οριστικής ρήξης με τους ΑΝΕΛ, μπορεί να αξιοποιηθεί για προεκλογική συσπείρωση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην «αριστερή» όχθη καθώς και για κλιμάκωση της «αντιδεξιάς» ρητορικής.

Από την άλλη πλευρά, αναπτύσσεται ο αντίλογος ότι η επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος μπορεί να λειτουργήσει αιφνιδιαστικά και να επιτρέψει να ξεπεραστούν διάφορα «εμπόδια» εντός και εκτός Βουλής. Προς το τέλος του έτους άλλωστε θα ληφθεί από τους δανειστές και η οριστική απόφαση για το θέμα των συντάξεων η οποία εφόσον είναι -όπως αναμένεται- θετική, εκτιμάται ότι θα μεταφέρει το κύριο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας σε άλλο πεδίο.

Έως τα μέσα Δεκεμβρίου επίσης θα είναι αδρανοποιημένη η αξιωματική αντιπολίτευση ως προς τη δυνατότητά της να καταθέσει νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης καθώς τότε συμπληρώνεται το αναγκαίο συνταγματικό εξάμηνο από την προηγούμενη φορά. Το ζήτημα της πρότασης μομφής είναι πολύ σημαντικός σκόπελος από τον οποίο θα εξαρτηθεί το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να βαδίσει έως τις εκλογές έχοντας χάσει από κυβερνητικό εταίρο τους ΑΝΕΛ αλλά και έχοντας ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Με την είσοδο του νέου έτους η ΝΔ θα έχει τη δυνατότητα, με τις υπογραφές 50 βουλευτών της, να μπλοκάρει κάθε περαιτέρω διαδικασία από τη στιγμή που ο Π. Καμμένος κάνει πράξη τη δέσμευσή του και –πριν ξεκινήσει η συζήτηση της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων- ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αποσύρεται από την κυβέρνηση. Με την υποβολή πρότασης μομφής, παίρνει άμεση προτεραιότητα η διαπίστωση για την ύπαρξη ή μη δεδηλωμένης για την κυβέρνηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν υπερψηφιστεί με 151 ψήφους η πρόταση της αντιπολίτευσης, τότε δεν θα μπορεί να προχωρήσει ούτε η κύρωση της συμφωνίας, ούτε τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί, να ενεργοποιηθεί ο συνταγματικός κύκλος των διερευνητικών εντολών και αν δεν προκύψει βιώσιμο αποτέλεσμα, όπως είναι και το πιθανότερο, να προκηρυχθούν εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση και πρωθυπουργό.

Βεβαίως η ΝΔ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της στο θέμα αυτό. Ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να έχει δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή αλλά δεν έχει πει αν σκοπεύει να αξιοποιήσει και όλους τους τρόπους που του παρέχει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου για να αποτρέψει την κύρωσή της. Έχει δηλώσει πάντως ότι αν ψηφιστεί η συμφωνία, ο ίδιος θα πρέπει ως μελλοντικός πρωθυπουργός να την εφαρμόσει.

Στην περίπτωση που η αντιπολίτευση δεν κάνει χρήση των συνταγματικών δυνατοτήτων της, τα πράγματα γίνονται σχετικώς πιο εύκολα –και πάντοτε υπό την αίρεση των λαϊκών αντιδράσεων- για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά. Ακόμη και με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση δεν πέφτει αυτομάτως. Αντιθέτως μπορεί να φέρει προς κύρωση τη συμφωνία καθώς –όπως έχει έγραψε από την προηγούμενη εβδομάδα η «κυριακάτικη δημοκρατία»- έχει εξασφαλίσει τους 151 βουλευτές που θα πουν το «ναι». Αυτό επιβεβαιώθηκε ήδη με την ευθεία δήλωση του Θαν. Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ ότι θα συνταχθεί με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ειλημμένη είναι και η απόφαση τεσσάρων από τους βουλευτές του Ποταμιού ότι θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία. Αυτοί είναι οι Στ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς, Σπ. Δανέλλης και Σπ. Λυκούδης. Μαζί με τους 146 (συμπεριλαμβανομένης της νέας υφυπουργού Κ. Παπακώστα) του ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζεται το πολυπόθητο άθροισμα των 151.

Το Ποτάμι δηλώνει βέβαια ότι η θετική ψήφος στη συμφωνία δεν σημαίνει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αυτό όμως είναι κάτι που θα κριθεί στη συνέχεια των εξελίξεων. Και είτε η κυβέρνηση «πέσει» είτε συνεχίσει με άλλη μορφή π.χ. ως μειοψηφίας μέχρι τις εκλογές, η Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει ήδη ψηφιστεί, εκτός και εάν ο ελληνικός λαός με τον σχεδιαζόμενο «αποκλεισμό» της Βουλής λειτουργήσει σαν τον ξενοδόχο που δεν λογαριάζεται αυτή τη στιγμή…
Ανδρέας Καψαμπέλης

www.dimokratianews.gr
press-gr.com
Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο
Slider

Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο

by admin
24 ώρες ago
ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;
Slider

ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

by admin
1 ημέρα ago
Άρης Τάτσης Δικηγόρος: Νέο ΕΝΦΙΑ σκαρώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Άρης Τάτσης Δικηγόρος: Νέο ΕΝΦΙΑ σκαρώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

by admin
1 ημέρα ago
ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές και ο μαθητής που τους τσάκισε
Slider

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές και ο μαθητής που τους τσάκισε

by admin
1 ημέρα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Blair VS Deep State; Aπίστευτες κωλοτούμπες από τον Tony Blair για το Κλίμα, τoν Putin και τις ΗΠΑ!

Blair VS Deep State; Aπίστευτες κωλοτούμπες από τον Tony Blair για το Κλίμα, τoν Putin και τις ΗΠΑ!

2 ημέρες ago
«ΤΑΣ ΜΥΣΤΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ, ΤΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΕΥΦΗΜΗΣΩΜΕΝ» (Θεολογικό σχόλιο στην Κυριακή των Αγίων Πατέρων)

«ΤΑΣ ΜΥΣΤΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ, ΤΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΕΥΦΗΜΗΣΩΜΕΝ» (Θεολογικό σχόλιο στην Κυριακή των Αγίων Πατέρων)

7 ημέρες ago
Προειδοποίηση σοκ Ιράν: Θα συντρίψουμε το ναυτικό των ΗΠΑ εάν επιτεθούν – IRGC: Έριξαν 2.100 πυραύλους σε νησί και… αστόχησαν

Προειδοποίηση σοκ Ιράν: Θα συντρίψουμε το ναυτικό των ΗΠΑ εάν επιτεθούν – IRGC: Έριξαν 2.100 πυραύλους σε νησί και… αστόχησαν

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Γεώργιος Φλώρος: Έχω την γνώμην….. ότι ο Πατριάρχης και όσοι τον μνημονεύουν είναι αντίχριστοι.

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Αίσχος! Κινητοποίηση μαμούθ για να συλλάβουν έναν ευλαβή πολύτεκνο ιερέα επειδή δεν μνημονεύει τον Φλωρίνης Ειρηναίο !!!

    17 shares
    Share 7 Tweet 4
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

    16 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

    13 shares
    Share 5 Tweet 3

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr