• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την τραγωδία… Πώς η «Βιολάντα», εξελίχθηκε από ένας συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα σε μία δυναμική και ανταγωνιστική βιομηχανία μπισκότων

Πώς περιγράφουν κάτοικοι της πόλης την εταιρεία και τους ιδιοκτήτες της – Σε άριστη κατάσταση τα συστήματα και οι μηχανισμοί ασφαλείας

4 μήνες ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την τραγωδία… Πώς η «Βιολάντα», εξελίχθηκε από ένας συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα σε μία δυναμική και ανταγωνιστική βιομηχανία μπισκότων
58
SHARES
2.9k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Πολύβιου Κανέ

Δεν υπάρχει  άνθρωπος στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή που να μην αισθάνεται συντετριμμένος από την τραγωδία. Πέρα από τον πόνο για τον άδικο χαμό των πέντε εργαζομένων γυναικών, η «Βιολάντα» ήταν το σήμα κατατεθέν μία πόλης, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια επιχείρησε να διαβεί τον Ρουβίκωνα για να εισέλθει στη νέα εποχή.

Το εργοστάσιο, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, κατασκευάστηκε το 2020. Ήταν δηλαδή καινούργιο και σύγχρονο. Ο Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, ο άνθρωπος που πήρε μία μικρή βιοτεχνία παρασκευής μπισκότων για κοινωνικές εκδηλώσεις  και την έφθασε εκεί που την έφθασε, σπούδασε οικονομικά αλλά και είχε διασφαλίσει την κυριότητα σε μια σειρά από πατέντες. Ο πεθερός του, διατηρούσε την οικογενειακή επιχείρηση με τα μπισκότα. Σιγά σιγά, βήμα βήμα, ο γαμπρός του κατάφερε να στήσει μία παραγωγική επιχείρηση με τζίρο, περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, και με σχεδόν μηδενικό δανεισμό.

«Ο Τζιωρτζιώτης είναι “ψείρας”». Με αυτή τη φράση θα περιγράψουν τον επιχειρηματία αυτόν, όσοι τον γνωρίζουν καλά και όσοι συνεργάστηκαν επαγγελματικά μαζί του.

Δεν άφηνε τίποτε στην τύχη. Αντίθετα. Όλα πέρναγαν και περνούν από τα χέρια του. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους έχουν σπεύσει ήδη να πουν πώς, ενδεχομένως, να υπήρχαν κενά στους μηχανισμούς ασφαλείας του εργοστασίου.

Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης

«Αποκλείεται και σας το δηλώνω ρητά. Οι εγκαταστάσεις και οι μηχανισμοί ασφαλείας είχαν πλήρως ελεγχθεί από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Τζιωρτζιώτη», θα μας επισημάνει με απόλυτη βεβαιότητα μηχανικός από την πόλη των Τρικάλων, ο οποίος εργάστηκε στη βιομηχανία.

«Όπως είναι και ανακριβές πώς υπέστησαν ζημιά οι δεξαμενές προπανίου του εργοστασίου. Καμία ζημιά δεν έχουν υποστεί. Αν είχαν εκραγεί αυτές οι δεξαμενές θα είχε κινδυνεύσει όλη η περιοχή», συνεχίζει να εξηγεί ο μηχανικός, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις εγκαταστάσεις.

Εικόνα μετά την καταστροφή στο εργοστάσιο «Βιολάντα».

Η «Βιολάντα» εξάγει τα προϊόντα της σε όλον τον κόσμο. Ακόμη και στη Φλόριντα έφθασαν τα μπισκότα της. Εταιρεία δυναμική, σύγχρονη, ανταγωνιστική, με ποιοτικά προϊόντα και εξαιρετικά προχωρημένη αντίληψη ως προς την συνεργασία της διοίκησης με τους εργαζομένους.

Η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, προκάλεσε σοκ τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στον ευρύτερο κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν πολύωρη μάχη και τις έρευνες για τα αίτια να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Μέχρι και πριν από τη σημερινή τραγωδία, η «Βιολάντα» συγκαταλεγόταν στις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές βιομηχανίες μπισκότων και αρτοσκευασμάτων, έχοντας εξελιχθεί από μια τοπική επιχείρηση σε οργανωμένο βιομηχανικό όμιλο με πολλαπλές παραγωγικές μονάδες.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα τρεις παραγωγικές μονάδες στη Θεσσαλία:
-το κεντρικό εργοστάσιο στα Τρίκαλα, όπου παράγεται ο βασικός όγκος των προϊόντων,
-ένα σύγχρονο εργοστάσιο στη Λάρισα, το οποίο η ίδια η εταιρεία έχει χαρακτηρίσει ως «eco-friendly», μονάδα νέας γενιάς, καθώς και
-τρίτη μονάδα παραγωγής, επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Συνολικά, ο όμιλος απασχολεί περί τους 250 εργαζόμενους, με τα προϊόντα του να έχουν ισχυρή παρουσία στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, αλλά και σημαντικό εξαγωγικό αποτύπωμα σε αγορές του εξωτερικού.

Αξίζει μία ακόμη επισήμανση. Όλοι θέλουν να εργαστούν στη «Βιολάντα».

Η διοίκηση της εταιρείας συμπεριφερόταν ανέκαθεν με τρόπο σύγχρονο, ανταποδοτικό και καθόλου «βαλκανικό» . Με λίγα λόγια πρόκειται για μία πολύ καλή εταιρία, σταθερή, η οποία συμμερίζεται και τις αγωνίες των εργαζομένων της. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης είναι ένας άνθρωπός που συνηθίζει να βοηθά τους συνανθρώπους του και να προστρέχει για να απαλύνει την αγωνία ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Μία εταιρεία σύγχρονη και μία παραγωγική μονάδα η οποία κατασκευάστηκε μόλις το 2020. Μία ποιοτική παραγωγή και μία επιχειρησιακή πολιτική, η οποία φθάνει να έχει έναν τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων τον χρόνο, χωρίς μάλιστα τραπεζικό δανεισμό που να προκαλεί αδιέξοδα. Το αντίθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την διεθνή αγορά, πολλοί ισχυροί παράγοντες στην βιομηχανία τροφίμων ενδιαφέρθηκαν για την εξαγορά της εταιρείας.

Όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες, επισημαίνουν πώς οι μηχανισμοί και τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούσαν άψογα και ελέγχονταν τακτικότατα.

Κατά τις πρώτες μαρτυρίες, οι εργαζόμενοι πριν την έκρηξη δεν είχαν εντοπίσει διαρροή αερίων. Δεν υπήρξε μυρωδιά ή άλλη χαρακτηριστική  ένδειξη.

Προκαλεί λοιπόν, τουλάχιστον, την περιέργεια η από την πρώτη στιγμή εμπλοκή στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. Η «Βιολάντα» λειτουργούσε χωρίς εντάσεις, χωρίς οικονομικά βάρη που να οδηγούσαν σε αδιέξοδα, με εγκαταστάσεις μοντέρνες και λειτουργικές. Δεν υπήρξαν ενδείξεις διαρροής προπανίου. Δεν εντοπίστηκαν βλάβες στο σύστημα ασφαλείας. Με λίγα λόγια, η «Βιολάντα» λειτουργούσε σε ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον.

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να καταλήξουν όσοι διερευνούν τα αίτια της τραγωδίας σε κάποια συμπεράσματα. Θα ήταν μάλιστα πολύ επιπόλαιο και άστοχο η ενασχόληση με σενάρια και θεωρίες συνομωσίας. Είναι όμως απαραίτητο από την πρώτη μάλιστα στιγμή να περιγραφεί με πάσα λεπτομέρεια το πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργούσε αυτή η βιομηχανική μονάδα, μέχρι την στιγμή που την κτύπησε αλύπητα η τραγωδία.

Τα ανακριτικό της Πυροσβεστικής και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, καθώς και οι αξιωματικής της ΕΛΑΣ που έχουν σπεύσει στα Τρίκαλα, εντός των επομένων εικοσιτετραώρων θα έχουν καταλήξει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Μένει τελικά  μόνον ο πόνος για των άδικο χαμό αυτών των πέντε εργαζομένων γυναικών. Και όπως πάντα συμβαίνει στις τραγωδίες μένει και αναπάντητο αυτό το… γιατί.

Πηγή: https://www.zougla.gr/

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο
Slider

Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο

by admin
16 ώρες ago
ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;
Slider

ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

by admin
16 ώρες ago
Άρης Τάτσης Δικηγόρος: Νέο ΕΝΦΙΑ σκαρώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Άρης Τάτσης Δικηγόρος: Νέο ΕΝΦΙΑ σκαρώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

by admin
1 ημέρα ago
ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές και ο μαθητής που τους τσάκισε
Slider

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές και ο μαθητής που τους τσάκισε

by admin
1 ημέρα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Ο Σ.Λαβρόφ ζήτησε από τον Μ.Ρούμπιο να εκκενώσει το αμερικανικό προσωπικό από το Κίεβο: «Για το καλό σας»

Ο Σ.Λαβρόφ ζήτησε από τον Μ.Ρούμπιο να εκκενώσει το αμερικανικό προσωπικό από το Κίεβο: «Για το καλό σας»

5 ημέρες ago
«Καμπανάκι» φυλάκισης για Μαρινάκη από Φλωρίδη

«Καμπανάκι» φυλάκισης για Μαρινάκη από Φλωρίδη

4 ημέρες ago
CNN: Ακόμα κι αν τελειώσει ο πόλεμος, οι τιμές δεν πέφτουν – Χρειάζονται μήνες για να ξεμπλοκάρουν τα Στενά, χρόνια για επισκευές

CNN: Ακόμα κι αν τελειώσει ο πόλεμος, οι τιμές δεν πέφτουν – Χρειάζονται μήνες για να ξεμπλοκάρουν τα Στενά, χρόνια για επισκευές

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Άγιος Πορφύριος: Ο καρκίνος κυρίως βγαίνει σε μπερδεμένες ψυχές, σε αγχώδεις ανθρώπους, σε…

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (29/5/2026)

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Γεώργιος Φλώρος: Έχω την γνώμην….. ότι ο Πατριάρχης και όσοι τον μνημονεύουν είναι αντίχριστοι.

    15 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Αίσχος! Κινητοποίηση μαμούθ για να συλλάβουν έναν ευλαβή πολύτεκνο ιερέα επειδή δεν μνημονεύει τον Φλωρίνης Ειρηναίο !!!

    14 shares
    Share 6 Tweet 4

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr