• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Κρίσιμη ακροαματική διαδικασία σήμερα για τον Αμερικανό πάστορα

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Αμερικανός ευαγγελικός πάστορας Άντριου Μπράνσον, του οποίου η φυλάκιση και κατόπιν ο κατ’ οίκον περιορισμός βρίσκονται στο επίκεντρο της σοβαρής διπλωματικής κρίσης στη σχέση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον, προσάγεται εκ νέου σήμερα ενώπιον τακτικού δικαστηρίου, εν μέσω των έντονων αμερικανικών πιέσεων για την απελευθέρωσή του χωρίς όρους.

Η διπλωματική κρίση που τροφοδοτήθηκε από την υπόθεση Μπράνσον μεταξύ των δύο συμμάχων στο NATO προκάλεσε την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και εξέθεσε την ευπάθεια της τουρκικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ακροαματικών διαδικασιών, το δικαστήριο αρνήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις να απελευθερώσει τον πάστορα, όμως οι οικείοι του και η αμερικανική κυβέρνηση μοιάζουν να διακατέχονται από αισιοδοξία ενόψει της σημερινής συνεδρίασης.

Αν ο κατ’ οίκον περιορισμός και η απαγόρευση εξόδου από την τουρκική επικράτεια που έχουν επιβληθεί στον Μπράνσον δεν αρθούν σήμερα, η βέβαιη απάντηση της Ουάσινγκτον και η αντίδραση των αγορών ενδέχεται να καταφέρουν νέο πλήγμα στην τουρκική οικονομία.

Στον πάστορα Μπράνσον, ο οποίος διηύθυνε μια μικρή προτεσταντική εκκλησία στη Σμύρνη, επιβλήθηκε στα τέλη του Ιουλίου κατ’ οίκον περιορισμός, μετά την προφυλάκισή του για ενάμιση χρόνο, καθώς διώκεται για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες και για «κατασκοπεία». Ο ιερωμένος απορρίπτει συλλήβδην το κατηγορητήριο.

Εάν κριθεί ένοχος, διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 35 ετών.

Την υπόθεσή του παρακολουθούν στενά οι αμερικανοί συντηρητικοί χριστιανοί, σημαντική μερίδα της εκλογικής βάσης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον Μπράνσον έναν «έξοχο χριστιανό πάστορα» και έναν «πατριώτη» που κρατείται, αναίτια κατ’ αυτόν, «όμηρος».

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ευαγγελικός χριστιανός όπως και ο Μπράνσον, έχει επίσης αναφερθεί επανειλημμένα στον πάστορα δημόσια.

Όταν το δικαστήριο αρνήθηκε να απελευθερώσει τον πάστορα στην προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, τον Ιούλιο, η Ουάσινγκτον ανέβασε κατακόρυφα τον τόνο και επέβαλε σειρά κυρώσεων στην Τουρκία.

Τη 10η Αυγούστου ιδίως, η Ουάσινγκτον διπλασίασε τους τελωνειακούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Τουρκία, μέτρο το οποίο η Άγκυρα ανταπέδωσε αμέσως, παίρνοντας μέτρα ισόποσης αξίας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Η ακροαματική διαδικασία θα αρχίσει περί τις 10:00 (ώρα Ελλάδας) στο δικαστήριο, στην Αλιάγα, βόρεια της Σμύρνης.

«Ζητούμε να αρθεί ο δικαστικός έλεγχος, συμπεριλαμβανομένων του κατ’ οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης εξόδου από την επικράτεια», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του πάστορα, ο Τζεμ Χαλαβούρτ.

«Πιστεύουμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει (…) κανένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του στην υπόθεση αυτή», πρόσθεσε.

Αφού επισκέφθηκε τον πάστορα την περασμένη εβδομάδα, διαβεβαίωσε ότι «είναι καλά στην υγεία του» και ότι το ηθικό του είναι υψηλό, αλλά «προφανώς» διακατέχεται από «ανυπομονησία», θέλει να τελειώσει η μακρά περίοδος κράτησής του.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Χαλαβούρτ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας για να επιτύχει την απελευθέρωση του πάστορα. Σημείωσε πως αναμένει ότι «θα δοθεί μια προτεραιότητα» στην υπόθεση, αλλά προειδοποίησε πως «η έκδοση οριστικής απόφασης ίσως πάρει μήνες».

«Κράτος δικαίου»

Τα δύο μέρη επέδειξαν πρόσφατα την πρόθεσή τους για την αποκλιμάκωση της κρίσης, με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να δηλώνει ότι ελπίζει πως ο πάστορας θα αφεθεί ελεύθερος, κάτι που τόνισε πως θα αποτελούσε «σημαντικό βήμα», και τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εκφράζει την ελπίδα ότι η σχέση με την Ουάσινγκτον θα βελτιωθεί.

Για τον Αμπντουλκαντίρ Σελβί, τούρκο δημοσιογράφο προσκείμενο στην κυβέρνηση που αρθρογραφεί στην εφημερίδα H?rriyet, είναι πολύ πιθανό ο πάστορας να αφεθεί ελεύθερος.

«Αν ο Μπράνσον απελευθερωθεί, όπως αναμένεται, η πολιτική διάσταση της κρίσης που ξεκίνησε ο Τραμπ τη 10η Αυγούστου θα έχει επιλυθεί», έγραψε τη Δευτέρα.

«Πιστεύω ότι αυτή η υπόθεση θα λάβει τέλος και ότι ο πάστορας θα αφεθεί ελεύθερος, λαμβανομένου υπόψη του χρόνου που πέρασε ήδη στη φυλακή», συμπλήρωσε ο Σελβί.

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι θέλει «να επιλυθούν τα προβλήματα με τις ΗΠΑ το ταχύτερο δυνατόν», ωστόσο επέκρινε την αμερικανική «στρεβλή προσέγγιση» που κατ’ αυτόν «συνίσταται στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της χώρας μας με πρόσχημα την υπόθεση ενός πάστορα που δικάζεται για τις σχέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις».

«Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου, δεν μπορώ επομένως να παρέμβω στη δικαιοσύνη», επανέλαβε εξάλλου ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στον Τύπο την Πέμπτη.

«Όποια κι αν είναι η απόφαση της δικαιοσύνης, θα τη σεβαστώ. Αυτοί που εκφράζονται για αυτή την υπόθεση πρέπει επίσης να σεβαστούν την απόφαση της δικαιοσύνης» της Τουρκίας, συμπλήρωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Πηγή: iefimerida.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο Πούτιν Προειδοποιεί τη Δύση: Η Ρωσία είναι Έτοιμη για Ολοκληρωτικό Πόλεμο
Slider

Ο Πούτιν Προειδοποιεί τη Δύση: Η Ρωσία είναι Έτοιμη για Ολοκληρωτικό Πόλεμο

by admin
1 ώρα ago
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ!… ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Slider

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ!… ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

by admin
2 ώρες ago
Η Αμερική σε Δεινή Θέση – Έχει Αεροπορικά Καύσιμα μόνο για 13-18 Ημέρες, Προειδοποιεί ο Αναλυτής της CIA, Λάρι Κ. Τζόνσον – Πώς θα Βομβαρδίσει το Ιράν;
Slider

Η Αμερική σε Δεινή Θέση – Έχει Αεροπορικά Καύσιμα μόνο για 13-18 Ημέρες, Προειδοποιεί ο Αναλυτής της CIA, Λάρι Κ. Τζόνσον – Πώς θα Βομβαρδίσει το Ιράν;

by admin
3 ώρες ago
Η Ρωσία Εξαπατήθηκε για 2η Φορά – Λαβρόφ: Η δήθεν «Συμφωνίες του Άνκορατζ» Έδωσαν Χρόνο στην Ουκρανία για να Επανεξοπλιστεί
Slider

Η Ρωσία Εξαπατήθηκε για 2η Φορά – Λαβρόφ: Η δήθεν «Συμφωνίες του Άνκορατζ» Έδωσαν Χρόνο στην Ουκρανία για να Επανεξοπλιστεί

by admin
3 ώρες ago
Next Post
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το εάν ο Ζ. Ζάεφ εξασφαλίζει πλειοψηφία στη Βουλή

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το εάν ο Ζ. Ζάεφ εξασφαλίζει πλειοψηφία στη Βουλή

Πρώην πρόεδρος Βουλγαρίας: Τα Σκόπια έχουν μια μοναδική ιστορική ευκαιρία

Πρώην πρόεδρος Βουλγαρίας: Τα Σκόπια έχουν μια μοναδική ιστορική ευκαιρία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr