• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΡΙΝ…

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν στην παρομοίωση της Κύπρου με το Άφριν, θα το συνεχίσω. Καταρχήν η Τουρκία και στις δύο περιπτώσεις είναι επεκτατική και εισβολέας.

Και όπως στην Κύπρο εισέβαλλε και στρογγυλοκάθισε 44 χρόνια, έτσι και στην Συρία από οποιοδήποτε μέρος εισβάλλει δεν πρόκειται να φύγει παρά μόνο αν εκδιωχθεί στρατιωτικά. Παρά το ότι η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, παρά το ότι κανένα κράτος δεν εγκρίνει την κατοχή και παρά τον χαρακτηρισμό ως ¨κατοχή¨ από τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας, η T.C. πέτυχε επί 44 έτη να επισημοποιήσει την κατοχή της, ενώ έτσι και στο Άφριν που εισέβαλε με έγκριση από ΗΠΑ, Ρωσία και Ε.Ε. και με ¨κατανόηση¨ από τον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς θεσμούς, δεν πρόκειται ποτέ να αποσυρθεί από περιοχές που θα καταλάβει.

Κι αφού αυτό το πέτυχε στην Κύπρο όπου πολλά κράτη και σούπερ δυνάμεις ασχολούνται, τότε η κατοχή της στο Άφριν  μπορεί να γίνει πιο εύκολα μόνιμη στο Άφριν όπου κανείς δεν νοιάζεται.

Η Τουρκία στην Κύπρο δεν αρκέστηκε στην στρατιωτική κατοχή αλλά άλλαξε και πλήρως την δημογραφία της. ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, και έχοντας εκκαθαρίσει την Βόρεια Κύπρο από τους Ελληνοκύπριους, εγκατέστησε στην περιοχή πληθυσμό που μετέφερε από την Τουρκία.

Στην Κύπρο η Τουρκία φέρθηκε πολύ απάνθρωπα, με δυσανάλογη βία βομβάρδισε κατοικίες πολιτών, έκανε σφαγές, σε μέρη που μπήκε έκανε λεηλασίες και βιασμούς, ενώ από τους Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους τους περισσότερους τους εκτέλεσε. Δεκάδες χιλιάδες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΑΛΛΑ…

Υπάρχει και κάτι άλλο που εμφανίστηκε και αυτό είναι η ΛΑΜΠΡΗ και ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ αντίσταση κατά των εισβολέων…

Η Τουρκία στην Κύπρο κατέλαβε το 37% της νήσου σε δύο στάδια που το ένα κράτησε 3 μέρες και το δεύτερο δύο μέρες. Απέναντι της είχε την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ένα κράτος με οργανωμένο στρατό και βαριά όπλα, με 12 χιλιάδες στρατό και περίπου 30 χιλιάδες εθνοφύλακες.

Ενώ το Άφριν είναι μια ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ χωρίς κράτος, άρματα μάχης, βαριά όπλα, αεροπλάνα και συστήματα αεράμυνας που δεν αναγνωρίζεται και δεν προστατεύεται από κράτη και δυνάμεις.

Ο δεύτερος αυτός στρατός του ΝΑΤΟ που κατέλαβε το 1/3 της Κύπρου σε 5 μέρες, στο Άφριν, απέναντι στην αντίσταση των δυνάμεων των YPG-J και SDF, 39 ΜΕΡΕΣ τώρα κατέγραψε μόνο περιορισμένη πρόοδο.  Ο τουρκικός στρατός προστατευόμενος με τους βομβαρδισμούς από τα F-16, με μεγάλη ισχύ πυρός και μέσα από τα άρματα μάχης , βάζοντας μπροστά του τις συμμορίες του OSO, μπορεί και προχωρά μόνο βήμα-βήμα.

Αυτή και μόνο η σύγκριση δείχνει το πόσο ΗΡΩΙΚΗ είναι η προβαλλόμενη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Για αυτό είναι απαραίτητες οι πολιτικές κινήσεις που θα κινητοποιήσουν την διεθνή κοινότητα και θα αποτρέψουν την τουρκική βαρβαρότητα της εισβολής. Είναι ανάγκη η στήριξη και η αλληλεγγύη να διαφοροποιηθεί. Οι εισβολείς ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ. Η χρονική επέκταση, το να κάνουν τους άλλους να συνηθίζουν και να στρογγυλοκάθονται αποτελούν την ιστορική τους κληρονομιά.

…………….

Ρετζέπ Μαρασλί

 http://www.afrikagazetesi.net/Afrika-Arsiv/Subat%202018/20%20%c5%9eubat%20Sal%c4%b1.pdf

20/2/2018

Σχ: Το ασφαλές συμπέρασμα είναι πως η Τουρκία αντιλαμβάνεται μόνο την γλώσσα της ισχύος. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να γίνουμε σαν το Ισραήλ. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να γινόμαστε παραδείγματα μειωμένης στρατιωτικής αντίστασης !  

Και πρώτα από όλα να σταματήσουν οι γελοιότητες περί τουρκικής παντοδυναμίας.  Το Άφριν μας δείχνει τον δρόμο.

Φρόνημα και αποφάσεις χρειαζόμαστε επειγόντως.

Τα άλλα όλα ακολουθούν.

tourkikanea

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών
Slider

Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών

by admin
2 ώρες ago
Μακ Γκρέγκορ: Ο Τραμπ Βρίσκεται στα Πρόθυρα της Εξόντωσης; – Προειδοποιεί ότι Τραμπ Κινδυνεύει με Δολοφονία & Τεκτονική Μετατόπιση της Εξουσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακ Γκρέγκορ: Ο Τραμπ Βρίσκεται στα Πρόθυρα της Εξόντωσης; – Προειδοποιεί ότι Τραμπ Κινδυνεύει με Δολοφονία & Τεκτονική Μετατόπιση της Εξουσίας

by admin
3 ώρες ago
ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Στην Ρωσία Δρα 6η Φάλαγγα Προδοσίας. Πρέπει να Παραδεχτούμε την Ασθένεια & να Αρχίσουμε την Θεραπεία
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Στην Ρωσία Δρα 6η Φάλαγγα Προδοσίας. Πρέπει να Παραδεχτούμε την Ασθένεια & να Αρχίσουμε την Θεραπεία

by admin
3 ώρες ago
Washington Post: Ο Νετανιάχου θα σαμποτάρει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν που κρέμεται από μια κλωστή!
Slider

Washington Post: Ο Νετανιάχου θα σαμποτάρει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν που κρέμεται από μια κλωστή!

by admin
3 ώρες ago
Next Post
Η Ουγγαρία ενισχύει τα νότια σύνορα των Σκοπίων – για παράνομους μετανάστες

Η Ουγγαρία ενισχύει τα νότια σύνορα των Σκοπίων - για παράνομους μετανάστες

Ζάεφ: Λύση ακόμη και μέσα στον Μάρτιο για το ζήτημα της ονομασίας

Ζάεφ: Λύση ακόμη και μέσα στον Μάρτιο για το ζήτημα της ονομασίας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr