• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Πούτιν: Ανησυχία για τους ρωσικούς εξοπλισμούς και casus belli της Τουρκίας – ΒΙΝΤΕΟ

8 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραχωρούν συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο.Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν και για την Τουρκία και του εξέφρασε την ανησυχία της Αθήνας για τους εξοπλισμούς της Άγκυρας, ειδικά όσο, όπως είπε, διατηρεί το casus belli κατά της Ελλάδας.

Βάσει του προγράμματος, η συνέντευξη Τύπου θα ξεκινούσε στις 14:00. Όπως η συνάντηση που είχαν Αλέξης Τσίπρας και Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μεγαλύτερη διάρκεια απ’ όση είχε προβλεφθεί.

«Ο ελληνορωσικός διάλογος δεν είναι πάντα εύκολος, όπως αποδείχτηκε το καλοκαίρι. Ωστόσο, η επιθυμία μας να παραμείνουν οι σχέσεις αυτές στις σταθερές ράγες που από το 2015 οικοδομήσαμε με κόπο, μας βοηθά πάντα να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να επιστρέφουμε στον αναγκαίο αμοιβαίο σεβασμό και στην αλληλοκατανόηση», επεσήμανε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν και για την Τουρκία και του εξέφρασε την ανησυχία της Αθήνας για τους εξοπλισμούς της Άγκυρας, ειδικά όσο, όπως είπε, διατηρεί το casus belli κατά της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως εξήγησε στον Ρώσο πρόεδρο γιατί είναι σημαντική η Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε η ΠΓΔΜ να μην έχει ως συνταγματικό όνομα το “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Οι δυο ηγέτες δέχτηκαν ερώτηση (από Ρωσίδα δημοσιογράφο) για τη διπλωματική κρίση, το περασμένο καλοκαίρι, στις σχέσεις τους. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για “μαύρη σελίδα“, σημειώνοντας πως η σελίδα αυτή έχει κλείσει.

«Από την αρχή δεν συμφωνούσαμε με τις απελάσεις διπλωματών», είπε. Τόνισε πως θεωρεί “σαχλαμάρες” ότι η Ρωσία θα μπορούσε να παίξει παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως “κοιτάμε μπροστά” και πρόσθεσε πως “μια βροχερή μέρα μέσα στο καλοκαίρι, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε καλοκαίρι”.

Στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκαν οι δύο ηγέτες (από την ΕΡΤ) για την αλλαγή σελίδας της Ελλάδας, μετά τα μνημόνια, ο Βλ. Πούτιν ευχήθηκε να ξεπεραστούν το ταχύτερο οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί ακολουθεί, όπως είπε, μια προοδευτική γραμμή για την ανάπτυξη της Ελλάδας.

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δέχεται… ερώτηση για τη γραβάτα! “Δεν έχετε παρακολουθήσει, το στοίχημα το κέρδισα, την έβαλα τη γραβάτα”, είπε γελώντας ο Αλέξης Τσίπρας. Έσπευσε όμως, πάντα γελώντας, να σημειώσει πως την έβγαλε γιατί ήταν σαν να βγάζει μια θηλιά από το λαιμό του ελληνικού λαού. Στην… “πρόκληση” δε στον Βλαντιμίρ Πούτιν να του δώσει μια, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε “βεβαίως” και ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους.

Οι αρχικές τοποθετήσεις

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν εκείνος που μίλησε πρώτος. Χαρακτήρισε “επίκαιρη” την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στα όσα συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την Τουρκία και τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η Ρωσία έχει διαμηνύσει ότι δεν θέλει.

«Μας ενώνουν πολλές προοπτικές», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που ξεκίνησε τις δηλώσεις του από το γεγονός πως συμπληρώνονται 190 χρόνια από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε την έμφαση που δίνουν οι δύο κυβερνήσεις στον επενδυτικό και εμπορικό τομέα.

Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι πέρσι το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 27%, φθάνοντας στα 3,7 δισ. δολάρια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε άλλους τομείς, στους οποίους καταγράφεται το ρωσικό ενδιαφέρον: ενέργεια, Πολιτισμός, τουρισμός.

Για τον τελευταίο κλάδο ειδικότερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για αριθμό ρεκόρ των συμπατριωτών του που επισκέφθηκαν πέρσι την Ελλάδα, ενώ φέτος ο αριθμός αναμένεται, όπως εκτίμησε, να αγγίξει το ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Παίρνοντας το λόγο με τη σειρά του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επίσκεψη που είχε κάνει το 2015 στη Μόσχα, σε μια δύσκολη, όπως είπε, περίοδο για την Ελλάδα, και μετά από “μια πενταετία αδράνειας”. Τότε, επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, είχαν συμφωνήσει να ξαναχτίσουν σταθερά την εποικοδομητική σχέση Ελλάδας-Ρωσίας.

Συνεχίζοντας, τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Ελλάδα αποτελεί κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και τηρεί σταθερά τις δεσμεύσεις της, αλλά θεωρεί ότι οποιαδήποτε ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας ή πρωτοβουλία για λύση σημαντικών παγκόσμιων προκλήσεων πρέπει να συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία και να βασίζεται σε έναν ειλικρινή διάλογο μαζί της».

Δείτε βίντεο:

Πηγή: Newsit.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του
Slider

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του

by admin
5 ώρες ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
17 ώρες ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
2 ημέρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Yποδοχή «ηγέτη» στη Μόσχα: Ο Τσίπρας έφτασε στη Ρωσία και δεν τον υποδέχθηκε κανένας (βίντεο)

Yποδοχή «ηγέτη» στη Μόσχα: Ο Τσίπρας έφτασε στη Ρωσία και δεν τον υποδέχθηκε κανένας (βίντεο)

Υμνούν τους «Μακεδόνες» στην ΕΡΤ: «Δοξάζουν» την απόσχιση Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα – Κομμουνιστικό μανιφέστο εντός των πυλών

Υμνούν τους «Μακεδόνες» στην ΕΡΤ: «Δοξάζουν» την απόσχιση Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα – Κομμουνιστικό μανιφέστο εντός των πυλών

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr