• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά στο Μάτι: Υψωμένο δάχτυλο αντί συγγνώμης από τον Τσίπρα

8 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η επικοινωνιακή επίθεση του Μαξίμου μετά τις αποπομπές διατήρησε αυτούσια τη ρητορική περί αυθαιρέτων – «Ένας θλιβερός Πρωθυπουργός, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας» η απάντηση της ΝΔ

«Ναι μεν αλλά» θύμισε η χθεσινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα από το Λαύριο για τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μία επικοινωνιακή αντεπίθεση, η οποία, μάλιστα, οργανώθηκε από το Μαξίμου ενόψει του ιδιαίτερα επιβαρυμένου κλίματος. Από την κακή εμφάνιση στο Κέντρο Επιχειρήσεων το βράδυ της μεγάλης τραγωδίας, μέχρι το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, έτρεξε πολύ νερό στο αυλάκι.

Όλα επέβαλαν αναδίπλωση. Μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης σε δόσεις με τις καρατομήσεις του αρμόδιου υπουργού Νίκου Τόσκα, αλλά και των επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, όπως και του «εξαφανισμένου» γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι μυστικό πως επένδυσε πολλά για την ανατροπή του κλίματος στην ευρεία αυτή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και στις εξαγγελίες του.

Η ομιλία του δεν στερείτο συναίσθημα για την τραγωδία και τους νεκρούς. Προκειμένου να μην επαναληφθεί ξανά κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε μία δέσμη μέτρων. Από την άλλη, βέβαια, δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Εξάλλου, η κυβερνητική ρητορική παρέμεινε, ακόμα και μετά τις αποπομπές, αυτούσια: Η ανεξέλεγκτη δόμηση και τα αυθαίρετα ευθύνονται για την πολύνεκρη καταστροφή στο Μάτι.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης υποβαθμίστηκαν σε βαθμό εξαφάνισης. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να εστιαστεί στα έργα υποδομής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και στο «καταστροφικό οικιστικό παρόν» που διαμορφώθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κάπου εδώ συνδέεται και η δέσμη των 20 μέτρων που αφορούν κυρίως διοικητικά προβλήματα για την καταγραφή και τον έλεγχο των αυθαιρέτων σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, παρουσίασε την κατεδάφιση άμεσα 3.200 αυθαιρέτων στην Αττική, για τα οποία πάντως υπάρχουν τελεσίδικα πρωτόκολλα εδώ και χρόνια, που απλά δεν έχουν εφαρμοστεί. Ο λόγος του, παρά τον θρήνο, ήταν ιδιαίτερα οξύς, καθώς δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις για πολιτική δειλία, για ρουσφετολογία, για ψηφοθηρικές συναλλαγές με την αυθαιρεσία και για συμβιβασμό με τις παθογένειες. Πυρά εξαπέλυσε και κατά της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ που «αντί να δείξει έστω και μια μικρή δόση αυτοκριτικής, πόζαρε με χαιρέκακα χαμόγελα».

Η παρέμβαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ένας θλιβερός Πρωθυπουργός, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, τον ανύπαρκτο συντονισμό, και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι, εξήγγειλε σήμερα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Απαντώντας, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, άσκησε με τη σειρά του δριμεία κριτική στην εκπρόσωπο της ΝΔ, επισημαίνοντας: «Η κα Σπυράκη νομίζει ότι με το άθλιο ύφος της και την ανόητη αλαζονεία της ασκεί αντιπολίτευση. Είναι προφανές, όμως, ότι δεν έχει καμιά δυνατότητα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της χωροταξικής και οικιστικής αυθαιρεσίας. Για μια ακόμη φορά συνεχίζει να καλύπτει και να προστατεύει εκείνους που επί χρόνια συναλλάσσονταν και εναλλάσσονταν σε θέσεις εξουσίας για να μπορεί σήμερα η ίδια και το κόμμα της να παίζουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Η περίοδος, όμως, της συναλλαγής, του ρουσφετιού και της εξυπηρέτησης συμφερόντων σε βάρος του ελληνικού λαού και του δημοσίου συμφέροντος έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Ένας ακόμα στόχος της χθεσινής εκδήλωσης ήταν να προωθηθεί προς τα έξω μία εικόνα ομοψυχίας μέσα στην κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρένα Δούρου πλαισιωνόταν από χαμογελαστούς συντρόφους της.

protothema.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πέτρος Δραγούμης: «ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ έως τον Νοέμβριο» – Τα σενάρια για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Δραγούμης: «ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ έως τον Νοέμβριο» – Τα σενάρια για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

by admin
3 ημέρες ago
ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ – Βίντεο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ – Βίντεο

by admin
4 ημέρες ago
ΚΟΛΑΦΟΣ: Ο δικαστικός εφιάλτης που πνίγει το Μαξίμου – Το «μαύρο» φθινόπωρο της ΝΔ με γαλάζιους βουλευτές στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα Τέμπη
Slider

ΚΟΛΑΦΟΣ: Ο δικαστικός εφιάλτης που πνίγει το Μαξίμου – Το «μαύρο» φθινόπωρο της ΝΔ με γαλάζιους βουλευτές στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα Τέμπη

by admin
4 ημέρες ago
Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι παλιές ταυτότητες ουσιαστικά δεν ισχύουν – Πρέπει να αλλάξουν όλοι ταυτότητες
Slider

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι παλιές ταυτότητες ουσιαστικά δεν ισχύουν – Πρέπει να αλλάξουν όλοι ταυτότητες

by admin
7 ημέρες ago
Next Post
Φωτιά στη Νέα Μάκρη Άμεσα κινητοποιήθηκαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και ένα ελικόπτερο

Φωτιά στη Νέα Μάκρη Άμεσα κινητοποιήθηκαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και ένα ελικόπτερο

Η «γκάφα» Κοτζιά έχει συνέπειες – Δηλώσεις σοκ Ν. Μεντβέντεφ δείχνουν αλλαγή της πάγιας ρωσικής θέσεως στο Κυπριακό!

Η «γκάφα» Κοτζιά έχει συνέπειες – Δηλώσεις σοκ Ν. Μεντβέντεφ δείχνουν αλλαγή της πάγιας ρωσικής θέσεως στο Κυπριακό!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr