ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Soigu είπε για το ρόλο του Ρωσικού στρατού στην ήττα του ISIS * στη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Οκτ 2018 - 15:30
Loading...

Υπουργός Άμυνας,  Στρατηγός Σεργκέι Soigu. Φωτογραφία αρχείου
Σιγκαπούρη, 20 Οκτωβρίου- RIA Novosti. Κατά τη διάρκεια τριών ετών της συμμετοχής της Ρωσικής ομάδας στις εχθροπραξίες στη Συρία με την υποστήριξή της οι σχηματισμοί των συμμοριτών του ISIS * ηττήθηκαν εντελώς, είπε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Soigu.

“Συνολικά, πάνω από 87500 μαχητές έχουν σκοτωθεί, 1411 χωριά έχουν απελευθερωθεί που αντιπροσωπεύει πάνω από το 95%

της επικράτειας της Συρίας “, δήλωσε ο Soigu, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση των Υπουργών Άμυνας της ASEAN και τους εταίρους του διαλόγου (“SMOA Plus”).

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος σημείωσε επίσης ότι στη Συρία “έχουν απελευθερωθεί οι βασικοί οικισμοί και απελευθερώθηκαν οι κύριες επικοινωνίες”. “Σήμερα, οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν την περιοχή στην οποία ζει περισσότερο από το 90% του πληθυσμού”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Soigu, οι αεροδιαστημικές  δυνάμεις (VKS) της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκστρατείας στη Συρία πραγματοποίησαν πάνω από 40.000 αποστολές μάχης , μεταξύ των οποίων πάνω από 21000-τη νύχτα.

“Κατά τη διάρκεια των μαχών, περίπου 122.000 τρομοκρατικά αντικείμενα χτυπήθηκαν. Οι περισσότεροι από τους μαχητές έχουν εξαλειφθεί “, είπε. “Στη Συρία, έχουμε μια πλούσια εμπειρία μάχης την οποία είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε”, πρόσθεσε Soigu.
Οι Ρώσοι πυροτεχνουργοί  κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Συρία εκκαθάρισαν  6500 εκτάρια, 1500 χιλιάδες χιλιόμετρα  δρόμων και 19000 κτίρια και δομές, είπε  ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι προϋποθέσεις για την αναβίωση της Συρίας ως ενιαίο κράτος έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. “Αλλά για να συνειδητοποιήσουμε αυτόν τον στόχο, χρειαζόμαστε τις προσπάθειες όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και άλλων μελών της παγκόσμιας κοινότητας”, ανέφερε ο υπουργός.

Ο Soigu πρόσθεσε ότι τώρα η Συρία ανακαλύπτει ενεργά μια ειρηνική ζωή. «Ως αποτέλεσμα της σκόπιμης εργασίας του ρωσικού Κέντρου για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων πλευρών ήδη περισσότεροι από δυόμισι χιλιάδες οικισμοί σε όλη τη χώρα έχουν ενταχθεί στη διαδικασία της συμφιλίωσης», είπε.

Ο υπουργός άμυνας σημείωσε ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην επίλυση των ανθρωπιστικών προβλημάτων στη Συρία και στην επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.

Στη Συρία, ανέφερε, έχουν καθιερωθεί σημεία ελέγχου προσφύγων από το Λίβανο και την Ιορδανία. “Από τις 18 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, τα έχουν διασχίσει περίπου 17000 άτομα. Από την έναρξη της επιχείρησης, περισσότερα από 245.000 εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας έχουν επιστρέψει.  Άλλοι 2.000.000 Σύριοι εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την προσωρινή τους κατοικία στο εξωτερικό “, δήλωσε ο Soigu.

Η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία ξεκίνησε το 2011. Ο δυτικός συνασπισμός λειτουργεί στην επικράτεια του κράτους της Μέσης Ανατολής από το 2014 χωρίς την επίσημη άδεια της Δαμασκού. Η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, με τη σειρά της, ξεκίνησε το 2015 μετά από αίτημα των Συριακών αρχών.

Στο τέλος της 2017, ανακοινώθηκε η νίκη επί του ISIS * στη Συρία και το Ιράκ. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές της Συρίας, η απογύμνωση των μαχητών συνεχίζεται με τη βοήθεια της Ρωσικής VKS. Η πολιτική διευθέτηση και η ανασυγκρότηση της Συρίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

* Τρομοκρατική οργάνωση απαγορεύεται στη Ρωσία.

Ανάπτυξη της κατάστασης-στο ειδικό έργο RIA Novosti “πόλεμος στη Συρία“[1]

Αναφορές
  1. http://ria.ru/syria/
https://ria.ru
tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter