ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Αναπάντεχο Εύρημα στο Άδυτο των Δελφών

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 17 Οκτ 2018 - 17:00

Είναι ευρύτερα γνωστό και διαδεδομένο ότι η Πυθία για να δώσει έναν χρησμό χρησμό έπρεπε πρώτα να μασήσει φύλλα δάφνης. Παράλληλα, σύμφωνα, με την αρχαία ελληνική γραμματεία λέγεται πως κάπου στο Άδυτο υπήρχε ένα χάσμα μέσα από το οποίο υπήρχε κάποιο είδος φυσικής πηγής που οι μυστηριώδεις αναθυμιάσεις της «έριχναν» την Πυθία σε κάποιο είδος έκστασης, οπότε και ελάμβανε το «μήνυμα».

Ποια μπορεί να είναι η αλήθεια για όλα αυτά; -d-Την άνοιξη του 1892, το χωριό Καστρί το οποίο ήταν χτισμένο επάνω ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο έκρυβε την απάντηση. Η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή αγόρασε όλα τα σπίτια του χωριού και τα κατεδάφισε. Τα θεμέλια του ναού βρέθηκαν στα κελάρια των σπιτιών.

Το 1894 άρχισαν οι ανασκαφές μέσα στο άδυτο. Ο χώρος όμως γέμιζε συνέχεια νερό. Το 1913, οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να διαπεράσουν το βραχώδες υπόστρωμα. Περίμεναν να βρουν μια μεγάλη ρωγμή στο βράχο από όπου θα αναδύονταν μεθυστικές αναθυμιάσεις. Περίμεναν επίσης να βρουν και την πηγή στο εσωτερικό του ναού.

Η συνέχεια στο https://www.diadrastika.com/2018/10/anapantecho-eyrima-sto-adyto-ton-delfon.html#

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr