ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Άγκυρα προς Ουάσιγνκτον: ”Θα σκοτώσουμε στρατιώτες των ΗΠΑ στη Συρία!”

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Φεβ 2021 - 9:52
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Στην ‘Αγκυρα επικρατεί εκνευρισμός για δύο λόγους. Πρώτον οι Αμερικανοί στρατιώτες ”επιστρέφουν” για τα καλά στη Συρία και δεύτερον, θα έχουμε μία τεράστια συγκέντρωση στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη.

Αρχικά, σε κόμβο για το ΝΑΤΟ μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη, καθώς πάνω από 150 αμερικανικά ελικόπτερα συνολικά, ανάμεσα τους και επιθετικά τύπου Apache, θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πάρουν μέρος σε διάφορες ασκήσεις στην Ελλάδα και τις άλλες βαλκανικές χώρες.  

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2021, την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή έως τον Μάιο, θα καταφτάσουν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και θα προωθηθούν προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη:

-110 ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου Black Hawks,
-25 επιθετικά τύπου Apache,
-10 Chinook
-για πρώτη φορά και άρματα μάχης και συνολικά περισσότερα από 1800 οχήματα

Όλο αυτο το σκηνικό έχει προκαλέσει αμηχανία στη ”γειτονική” χώρα. Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ”οι Αμερικανοί μεταφέρουν τεράστια δύναμη πυρός, σε μία περιοχή (Aλεξανδρούπολη) η οποία πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη!”

‘H Αλεξανδρούπολη έχει αποστρατικοποιημένο στάτους, οπότε δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην περιοχή στρατιωτικές βάσεις, σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ!

”Θα σκοτώνουμε Αμερικανούς”

Ταυτόχρονα έχουμε επίθεση στις ΗΠΑ από σύμβουλο του Ερντογάν. ”Θα σκοτώσουμε Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία”, δήλωσε ο Mesut Hakki Casin!

Όπως είναι προφανές, η κατάσταση ξεφεύγει πλέον!

pentapostagma.gr
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…