ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έχουν ξεφύγει: Ποιος υποστηρίζει ανοικτά πως ο Θεός γονιμοποίησε την Παναγία χωρίς την…συναίνεσή της!

ΚΛΟΙΟΣ. ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ. - 10 Δεκ 2018 - 11:03
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Όπου σταθούν και όπου βρεθούν, ιδιαίτερα στις μεγάλες χριστιανικές γιορτές, προσβάλλουν τα θεία.
Ακόμη κι αν οι προσβολές αυτές περιβάλλονται από τον «μανδύα» της….«επιστημονικής σκέψης».

Αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα προκαλεί η αμφιλεγόμενη άποψη που εξέφρασε καθηγητής του πανεπιστημίου της Μινεσότα των ΗΠΑ, ότι κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ο Θεός γονιμοποίησε την Παναγία χωρίς τη θέλησή της, κάνοντας σαφή αναφορά στη σύγχρονη συζήτηση περί συναίνεσης.

«Η ιστορία της παρθενογέννησης αφορά μια παντογνώστρια και πανίσχυρη θεότητα που γονιμοποιεί έναν έφηβο άνθρωπο. Δεν υπάρχει ορισμός της συναίνεσης που να περιλαμβάνει αυτό το σενάριο. Καλές Γιορτές», αναφέρει ο Έρικ Σπράνκλ σε ανάρτησή του στο Twitter, όπως μεταδίδει το ρωσικό Sputnik.

Ο Σπράνκλ ασχολείται ερευνητικά με το στίγμα των εργαζόμενων στον χώρο του σεξ.

*Φαίνεται πως ο ίδιος προβάλλει με εξαιρετικά ύπουλο τρόπο τόσο την προσβολή προς την Παναγία όσο και το μείζον θέμα της συναίνεσης, καθώς οι πάντες στην εποχή μας καλούνται στο να «συναινέσουν» σε οποιαδήποτε αλλαγή τους προσφερθεί.

Πάντως, η ανάρτησή του έλαβε αρκετές απαντήσεις από χρήστες, μεταξύ των οποίων και μια που του υπενθύμιζε ότι στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Μαρία δέχεται την πρόταση του αρχάγγελου να κυοφορήσει τον γιο του Θεού.

Ο καθηγητής απάντησε ότι «ο βιβλικός θεός συνήθως τιμωρούσε την ανυπακοή. Η διαφορά δύναμης (θεότητα vs θνητός) και η πιθανότητα βίας εάν πεις «όχι», υπαγορεύει το «ναι» της. Το να βάλεις κάποιον σε τέτοια θέση είναι μια ανήθικη κατάχρηση εξουσίας στην καλύτερη περίπτωση, ή μια σαφής συμπεριφορά αρπακτικού στη χειρότερη».

Ο πρωτοφανής ισχυρισμός του καθηγητή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, με τον πάστορα Ρόμπερτ Τζέφρες να κάνει λόγο για «βλάσφημη φλυαρία ενός φιλελεύθερου που δεν γνωρίζει τίποτα για τη Βίβλο», μιλώντας στην Christian Post.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι και το αμερικανικό δίκτυο Fox News, με τον σχολιαστή Μαρκ Στέιν να κάνει λόγο για «ηλιθιότητα, κοινοτοπία και ρηχότητα».

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…