• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζουν χέρια οι ελληνικές τράπεζες – Τις παίρνουν οι Γερμανοί – 16 δισ.ευρώ απαιτεί η ανακεφαλαιοποίησή τους

11 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

16 δισ.ευρώ θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτο για να ανακεφαλαιοποιηθούν και το ερώτημα είναι σε ποιον θα ανήκουν μετά την ανακεφαλαιοποίηση καθώς αναμένεται να ενταχθούν στο νέο Υπερταμείο στο οποίο θα μεταφερθούν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας το οποίο θα είναι και η εγγύηση για την νέα δανειοδότηση της χώρας στα πλαίσια του νέου επαχθέστερου Μνημονίου.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή είχε προβεί προ ημερών σε δηλώσεις για μία ομάδα “ειδικών” που έχει αναλάβει να αποφανθεί για τα περιουσιακά στοιχεία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Όπως είχε τονίσει θα αποφανθεί τη μορφή του, πόσα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ θα μεταφερθούν, αν θα συνεχίσει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις το ΤΑΙΠΕΔ, αν θα πάνε οι τράπεζες και το ΤΧΣ, αν θα πάνε και άλλα περιουσιακά στοιχεία και πώς θα γίνει η διανομή των χρημάτων για την πληρωμή του χρέους και για επενδύσεις.
Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ανέρχονται σε 14 δισ.ευρώ σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τραπεζικές πηγές, αλλά τελικά το ποσό αυτό ανεβαίνει μέχρι και στα 16 δισ.ευρώ σύμφωνα με ότι δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ε.Τσακαλώτος.
Τα αποτελέσματα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δημοσιευθούν το Σάββατο ενώ η κυβέρνηση διεμήνυσε διά του αντιπροέδρου της Γιάννη Δραγασάκη ότι υπάρχουν «όλες οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» σημειώνοντας ότι αυτή πρέπει να είναι και η τελευταία.
«Περιμένουμε το Σάββατο τα αποτελέσματα από την ΕΚΤ και έως την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στην ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος, αφού εξήγησε ότι η ανακεφαλοποίηση είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει για να μην κινδυνέψουν οι καταθέσεις των πολιτών και περιέγραψε τον τρόπο που θα γίνει έκανε και μια εκτίμηση για το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν.
Ο κ.Τσακαλώτος εκτίμησε ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών δεν είναι μεγάλες και ότι για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα χρησιμοποιηθούν τα 10 δισ. ευρώ του ΤΧΣ συν 5 με 6 δισ. ευρώ ακόμη.
Η ανακεφαλαιοποίηση θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια στις 8 το βράδυ του Σάββατου με την διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς σήμερα θα κατατεθούν τα δύο κρίσιμα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται σήμερα το βράδυ και θα ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία.
Αυτό σημαίνει ότι αύριο το απόγευμα θα συζητηθεί από τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και το Σάββατο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, για μία συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.
Αυτή η ανακεφαλαιοποίηση όμως κρύβει πολλά “σκοτεινα” σημεία καθώς δεν ξεκαθαρίζεται τι θα συμβεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Θα συνεχίσει να είναι ελληνικό; Ή θα δοθεί όπως είναι στο Βερολίνο;
“Χέρι” στον ελληνικό ενεργειακό και ορυκτό πλούτο βάζουν οι δανειστές, ενώ ουσιαστικά δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας δανεισμός αφού την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τα χρήματα για τις επενδύσεις θα τα δώσουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες από τα έσοδα του νέου Υπερταμείου στο οποίο θα μεταφερθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών.
Οι δανειστές ζητούν να περάσουν οι μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και των εσόδων των υδρογονανθράκων (μελλοντικών) στο νέο Ταμείο.
Το ερώτημα είναι θα επιτρέψουν οι Έλληνες τραπεζίτες να χάσουν τον έλεγχο των τραπεζών τους, προ χάρη του Βερολίνου και των δανιεστών;
Το ταμείο οι δανειστές με την βοήθεια εγχώριων ΜΜΕ προσπαθούν να το περάσουν ως εγγύηση για το νέο δάνειο και την αποπληρωμή του παλαιότερου χρέους που θα λάβει η Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM,η αλήθεια όμως είναι ότι με πολλαπλάσιας αξίας περιουσιακά στοιχεία θα χρηματοδοτηθεί από την ίδια την Ελλάδα η αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και με 12,5 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις!
Θα ενταχθούν τα περουσιακά στοιχεία των ελληνικών τραπεζών, των υπό αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ (βραχονησίδες, αεροδρόμια, λιμάνια, ΑΔΜΗΕ, υποδομές, κρατικές εταιρείες κλπ) και τα μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων!
Ήδη γίνεται προσπάθεια να αποτιμηθούν όλα αυτά σε εξυτελιστικές τιμές που να μην ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ, ενώ τα 50 δισ. ευρώ που είναι ο στόχος για τα προσδοκώμενα έσοδα από την αξιοποίηση του Δημοσίου είναι σε βάθος 30ετίας.
Δηλαδή θα υπάρξει πλήρης εκμετάλευση του ελληνικού ενεργειακού πλούτου για τρεις δεκαετίες.
Το τελικό σχέδιο για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να έχει καταρτιστεί μέχρι το Δεκέμβριο,για να ξεκινήσει την φυσική λειτουργία του την Άνοιξη. Όσο για το τραπεζικό σύστημα που θα ελέγχεται απόλυτα από τους ξένους, ποιος εγγυάται ότι θα προσφέρει δάνεια σε ελληνικές επιχειρήσεις και όχι σε ξένους που θα έρχονται εδώ να “επενδύσουν” με δάνεια εγγυημένα από τον ελληνικό λαό, που θα τα ξεπληρώνει με το δικό του “αίμα” και “ιδρώτα”

Τα πρώτα δύο Μνημόνια εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό και διέλυσαν την ελληνική οικονομία.Το τρίτο Μνημόνιο ως φαίνεται έχει στόχο τον πραγματικό πλούτο της χώρας τον οποίο θα τον “αρπάξουν” οι δανειστές έναντι “πινακίου φακής”. Όσο για τον λαό το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει την απόλυτη σκλαβιά μέσω περιουσιολογίου και πλαστικού χρήματος. Το σημαντικό δεν είναι η κατάκτηση αλλά αυτή να είναι ει δυνατόν… αιώνια και προπαντώς να μην μπορεί να αμφισβητηθεί.

defencenet

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Εφορία βάζει χέρι στα λεφτά μας! Πώς μια απλή μεταφορά χρημάτων βαφτίζεται «δωρεά» και φέρνει πρόστιμα-σοκ έως 40%
Slider

Η Εφορία βάζει χέρι στα λεφτά μας! Πώς μια απλή μεταφορά χρημάτων βαφτίζεται «δωρεά» και φέρνει πρόστιμα-σοκ έως 40%

by admin
18 ώρες ago
Τέλος εποχής για εκατομμύρια ΙΧ! Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση – Ποια αυτοκίνητα “τελειώνουν” οριστικά
Slider

Τέλος εποχής για εκατομμύρια ΙΧ! Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση – Ποια αυτοκίνητα “τελειώνουν” οριστικά

by admin
1 ημέρα ago
Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin
Slider

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin

by admin
3 ημέρες ago
Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
EKTAKTH EIΔΗΣΗ! ΔΥΟ ΡΩΣΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ..,ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ ”Ρ.ΡΕΗΓΚΑΝ”

EKTAKTH EIΔΗΣΗ! ΔΥΟ ΡΩΣΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ..,ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ ''Ρ.ΡΕΗΓΚΑΝ''

Προελαύνει ο συριακός στρατός στα 3χλμ από το αεροδρόμιο Kuweires για να σπάσει τον αποκλεισμό ΒΙΝΤΕΟ

Προελαύνει ο συριακός στρατός στα 3χλμ από το αεροδρόμιο Kuweires για να σπάσει τον αποκλεισμό ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr