ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αμερικανικό “παρών” για τις φρεγάτες χωρίς όμως ακόμη συγκεκριμένη πρόταση

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 29 Ιούλ 2019 - 19:37
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πραγματοποιήθηκε στην ΓΔΑΕΕ, συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της, Αντιναύαρχου ΠΝ (εα) Κυριάκου Κυριακίδη, με τον Υποναύαρχο (USN) Francis D. Morley, Director Navy International Programs Office (NIPO).

Ο Αμερικανός Υποναύαρχος έθιξε πολύ γενικά το θέμα του νέου πλοίου που αναζητά η Ελλάδα για τον Στόλο της, χωρίς όμως να παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Οι Αμερικανοί είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την όποια εξέλιξη έχει να κάνει με τις γαλλικές φρεγάτες Bellhara. Για να το κάνουν βεβαίως, πρέπει να προτείνουν τη δική τους λύση. Σήμερα υπενθύμισαν την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους.

Συζήτηση έγινε και για τα ελικόπτερα SeaHawk.

Αν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για επτά ελικόπτερα SeaHawk που “αποδεσμεύονται” για την Ελλάδα, στη σημερινή ελληνοαμερικανική συνάντηση στη ΓΔΑΕΕ, έγινε λόγος για τέσσερα ελικόπτερα, όσα ήταν και η αρχική απαίτηση του ΠΝ. Τα υπόλοιπα 3 προκύπτουν από τους Αμερικανούς, οι οποίοι όμως θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι οικονομικές μας αντοχές έχουν προ πολλού εξαντληθεί και όλα τα αποθέματα που είχαμε έχουνε δοθεί στους ίδιους! Αν έχουν την πρόθεση να “κάνουν δώρο” τα υπόλοιπα 3 SeaHawk είναι ευπρόσδεκτα, αλλά τέτοια δώρα δεν γίνονται.

militaire.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…