ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αμετακίνητη η Άγκυρα: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

ΔΙΕΘΝΗ. - 22 Ιούλ 2019 - 8:09
Loading...

Παρά τις προειδοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις ΗΠΑ, η Τουρκία επιμένει στο πρόγραμμά της για γεωτρήσεις στις θάλασσες της Κύπρου, με τον αντιπρόεδρο της χώρας Φουάτ Οκτάι να δηλώνει ότι θα συνεχιστούν «με αποφασιστικότητα».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε σήμερα ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες γεώτρησης. Όσοι σκοπεύουν να περιορίσουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης.

«Κάθε εκατοστό της γης μας είναι πολύτιμο και απαραίτητο», τόνισε, ο Οκτάι, στο πλαίσιο εγκαινίων ενός πλοίου διάσωσης πολλαπλών χρήσεων το οποίο φέρει το όνομα «Gemi Kurtaran» («διασώστης» στα ελληνικά).

Το σκάφος θα παρεμβαίνει στα πιθανά θαλάσσια ατυχήματα στη Μεσόγειο και θα συμβάλλει στην πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης, σύμφωνα με τον Οκτάι.

Συνεχίζοντας, δήλωσε: «Η Τουρκία υπερασπιζόταν πάντα την Ανατολική Μεσόγειο για να είναι μια θάλασσα ειρήνης και δίκαια να γίνεται η εξόρυξη των φυσικών πόρων και έτσι να διαμοιράζονται».

Σημειώνεται ότι ο Φουάτ Οκτάι έφτασε παράνομα στην Κύπρο για να παραστεί στους εορτασμούς του κατοχικού καθεστώτος, με αφορμή την 45η επέτειο από την εισβολή του «Αττίλα» στο νησί.

liberal.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter