ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αναμονή μίας εβδομάδας για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

ΔΙΕΘΝΗ. - 15 Οκτ 2018 - 15:30
Loading...

Το υπουργικό συμβούλιο της Κυβέρνησης αποφάσισε την Κυριακή να παρακρατήσει μια στρατιωτική επίθεση ευρείας κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας για τουλάχιστον μία εβδομάδα, παρά τις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας ότι το Ισραήλ ήταν έτοιμο να απελευθερώσει μια σοβαρή απάντηση στην πρόσφατη αύξηση της θανάσιμης βίας κατά μήκος των συνόρων με τον Παλαιστινιακό θύλακα.

Οι υπουργοί αποφάσισαν να περιμένουν και να δουν αν η κυβερνητική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς παρακολουθεί τις

προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Αβιγκντόρ Λιμπερμάν, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο ​​Hadashot.

Μετά από την τετραήμερη συνάντηση, ο Liberman ανέφερε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Καν ότι υποστήριξε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, λέγοντας ότι το Ισραήλ «εξάντλησε όλες τις υπάρχουσες επιλογές» για να αντιμετωπίσει τους μήνες των ενορχηστρωμένων ταραχών της Χαμάς κατά μήκος των συνόρων.
«Έχουμε εξαντλήσει όλες τις υπάρχουσες επιλογές», είπε. “Δεν θέλω οι ηγέτες της Χαμάς να είναι κάτω από ψευδαισθήσεις, είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε το πιο δυνατό πλήγμα”.
“Αυτό που είδαμε την περασμένη εβδομάδα απαιτεί να ανακατασκευάσουμε”, δήλωσε ο Λιβερμάν, αλλά πρόσθεσε ότι το Ισραήλ δεν χρειάζεται να κατακτήσει πλήρως τη Γάζα για να προκαλέσει ένα σκληρό πλήγμα.
Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, ωστόσο, λέγεται ότι αντιτίθενται σε μια επιχείρηση, σύμφωνα με την τηλεοπτική έκθεση.
Καθώς οι υπουργοί  συζήτησαν τις αυξανόμενες εντάσεις στη Γάζα το απόγευμα της Κυριακής, ο IDF δήλωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικό κτύπημα σε μια ομάδα Παλαιστινίων που ξεκίνησε εναρκτήρια μπαλόνια προς το Ισραήλ από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Πριν από τη συνάντηση, ο Netanyahu εξέδωσε τη δική του σαφή προειδοποίηση προς τη Χαμάς, υποδεικνύοντας ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πλήρους στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των κυβερνητών της Γάζας, αν εξακολουθούν να υπάρχουν βίαιες ταραχές κατά μήκος του συνοριακού φράχτη.
“Η Χαμάς δεν κατάλαβε το μήνυμα”, δήλωσε ο Νετανιάχου σε υπουργούς και δημοσιογράφους στην αρχή της εβδομαδιαίας συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ το πρωί της Κυριακής. “Αν δεν σταματήσουν τις επιθέσεις, θα σταματήσουν με άλλο τρόπο, κάτι που θα είναι επώδυνο. Πολύ επώδυνο. “
“Είμαστε πολύ κοντά σε ένα διαφορετικό είδος δραστηριότητας που θα περιλαμβάνει πολύ ισχυρά χτυπήματα”, απείλησε. “Αν η Χαμάς έχει κάποιο μυαλό, θα σταματήσει.”
Οι αυξανόμενες τάσεις των συνόρων κορυφώθηκαν την Παρασκευή εν μέσω σοβαρών ταραχών στο φράκτη που χώριζε το Ισραήλ από τη Γάζα. Επέστρεψαν επτά Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τριών που παραβίασαν τον περίβολο και έτρεξαν προς τους στρατιώτες του IDF κατά τη διάρκεια της χαοτικής αναταραχής.
Το Σάββατο, ο Liberman σταμάτησε όλες τις παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας “μέχρι να σταματήσει εντελώς η βία στη Λωρίδα της Γάζας”.
https://www.timesofisrael.com/ministers-say-no-major-gaza-military-op-until-at-least-next-week-report/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter