• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανελέητη η Βελκουλέσκου του ΔΝΤ: Χρειάζονται νέα μέτρα στην Ελλάδα

10 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΘΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων άφησε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου, σα να μην έφταναν τα όσα έχουν ήδη θεσμοθετηθεί.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, η κυρία Βελκουλέσκου, η οποία σημειωτέον θεωρείται «σκληρό καρύδι» στις διαπραγματεύσεις, επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΝΤ υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και τόνισε ««έχουμε αποδείξει ότι δεν είναι αναγκαία η εμπροσθοβαρής – πριν το 2018 – εφαρμογή των μέτρων για το χρέος. Χρειάζεται όμως να δούμε αν τα μέτρα που προτείνονται είναι σύμφωνα με την ανάλυσή μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αν όχι, θα πρέπει να προβλεφθούν επιπλέον μέτρα που θα τη διασφαλίζουν».

Η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ πέταξε και το «καρφί» της λέγοντας ότι «Η Ελλάδα έχει διανύσει έναν μακρύ δρόμο. Οι Έλληνες ωστόσο δεν έμαθαν από τα παθήματά τους και μια νέα κρίση εμπιστοσύνης ξέσπασε το 2015».

Χαρακτήρισε δε υπερβολικά αισιόδοξο το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018 στο 3,5% του ΑΕΠ και πρότεινε μείωσή του.

«Ακόμη και αν εφαρμοσθούν πλήρως τα δημοσιονομικά μέτρα, δεν είναι αρκετά» είπε.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, η κ. Βελκουλέσκου ανέφερε ότι το Ταμείο έχει δεσμευθεί για τη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας, η οποία όμως θα πραγματοποιηθεί μόνον εάν υπάρξει δέσμευση της Ευρώπης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Όπως είπε μάλιστα, το Ταμείο συμμετέχει στις συζητήσεις, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Ντέκλαν Κοστέλο: Απαιτητική η η δεύτερη αξιολόγηση

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος, εμφανίστηκε κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο. Σύμφωνα επίσης με τον κ. Κοστέλο, η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα είναι απαιτητική και γεμάτη προκλήσεις.

Δεν προσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης αξιολόγησης, αλλά ανέφερε ότι τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να ψηφιστούν έως τις 11 Δεκεμβρίου φέτος.

Ο κ. Κοστέλο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος «κουρέματος» για τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ενώ ανέφερε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κινείται προς την κατεύθυνση της μείωσης του κόστους ετήσιας εξυπηρέτησης.

Παράλληλα, σχολίασε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αποκλειστικά απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, ωστόσο επισήμανε ότι για την Ευρώπη, η παρουσία τού Ταμείου είναι κρίσιμης σημασίας.

Γιώργος Χουλιαράκης- Νικόλα Τζιαμαρόλι

«Η δέσμευση είναι δέσμευση και θα τιμήσουμε τη δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, για να δημιουργήσουμε αξιοπιστία», ανέφερε στο συνέδριο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, εκφράζοντας, ωστόσο, την προτίμηση της κυβέρνησης για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2018 και μετά.

«Η προτίμησή μας είναι μετά το 2018 να έχουμε πολύ χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Στο ύψος του 1,5%- 2% του ΑΕΠ μακροπρόθεσμα», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «η ευαρέσκεια αποτελεί αρνητικό ρίσκο» για την επιτυχία του προγράμματος, ενώ εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι το νέο πρόγραμμα ενσωματώνει ορισμένα θετικά χαρακτηριστικά, όπως:
• Η διαχείριση της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι πλέον ευκολότερη
• Το δημοσιονομικό και χρηματοπιστωτικό κομμάτι του προγράμματος έχουν υλοποιηθεί. Η σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί
• Η υφεσιακή επίπτωση των μέτρων θα αντισταθμιστεί από τις αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών
• Η αποκατάσταση του waiver και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα έχουν θετικές επιπτώσεις.

Τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, πρέπει να αφορούν σε διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ανακατάταξη των μεταρρυθμίσεων- με μεγαλύτερη έμφαση στην αγορά προϊόντων και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης-, βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων.

«Απάντηση» στον κ. Χουλιαράκη για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων έδωσε, από το βήμα του συνεδρίου, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στους θεσμούς, Νικόλα Τζιαμαρόλι.

Όπως είπε ο κ. Τζιαμαρόλι, απευθυνόμενος ουσιαστικά στον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό, «έχετε αναλάβει δέσμευση για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ και για μετά το 2018», προσθέτοντας ότι «βεβαίως μπορείτε να διαπραγματευτείτε αλλά προς το παρόν η δέσμευσή σας είναι αυτή».

newsbomb

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
4 ημέρες ago
Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
6 ημέρες ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
1 εβδομάδα ago
Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Οι Τούρκοι θα ηγηθούν του νατοϊκού στολίσκου – Βουλγαρική «κυβίστηση» στο θέμα των ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα

Οι Τούρκοι θα ηγηθούν του νατοϊκού στολίσκου – Βουλγαρική «κυβίστηση» στο θέμα των ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα

ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΘΕ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ; ΜΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΡΩΣΕ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ;

ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΘΕ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ; ΜΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΡΩΣΕ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr