ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Απίστευτη η αιτία καταστροφής των βελγικών F-16… ένα άλλο τους έριξε με πυροβόλο Vulcan!

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Οκτ 2018 - 17:00
Loading...

Μαχητικό F-16 της βελγικής Αεροπορίας συνετρίβη και ένα ακόμα έπαθε ζημιές όταν το πυροβόλο M61A1 Vulcan των 20mm ενός τρίτου F-16 πυροδοτήθηκε κατά λάθος κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στη βάση Φλορέν. Επίσης δύο τεχνικοί τραυματίσθηκαν!

Το πυροβόλο που πυροδοτήθηκε κατά λάθος έπληξε το F-16 FA128, το οποίο είχε μόλις ανεφοδιαστεί με καύσιμα και ετοιμαζόταν μαζί με ένα ακόμα μαχητικό να απογειωθεί για εκπαιδευτική πτήση. Το FA128 –

σύmφωνα με το ρεπορτάζ του έγκυρου Aviationist– ανατινάχθηκε και από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε δύο ακόμα αεροσκάφη.

Η βάση της Φλορέν είναι η έδρα της 2ης Πτέρυγας Τακτικών Επιχειρήσεων της Αεροπορίας που αποτελείται από την 1η και την 350η Μοίρα. Σύμφωνα με αναφορές ακούστηκαν πολλές εκρήξεις και πυκνός μαύρος καπνός σκέπασε την περιοχή. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε κλήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και πέραν αυτών που υπάρχουν μόνιμα στη βάση.

Το ατύχημα πάντως είναι αρκετά περίεργο. Δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί οι τεχνικοί εργάζονταν επί ενός οπλισμένου αεροσκάφους τόσο κοντά στον διάδρομο απογείωσης. Επίσης δεν αποκαλύφθηκε ο τύπος και ο σκοπός των τεχνικών εργασιών.

Μάλλον θα πρέπει να ελεγχθεί πως ενεργοποιήθηκε το πυροβόλο, δεδομένου ότι τα όπλα του αεροσκάφους ελέγχονται από ειδική ασφάλεια που μπλοκάρει την ενεργοποίησή τους όταν το μαχητικό έχει ανεπτυγμένο το σύστημα προσγείωσης. Η ζημιά θα μποούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη και να περιλαμβάνει ανθρώπινες απώλειες…

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο ένα ισπανικό Eurofighter είχε εκτοξεύσει κατά λάθος πύραυλο αέρος-αέρος AMRAAM AIM-120 κατά τη διάρκεια περιπολίας στην Εσθονία, σε απόσταση μόλις 50 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.

defence-point.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter