ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- Mυστική διπλωματία ΗΠΑ-Συρίας. Η συνάντηση στο Mezzeh στη Δαμασκό αμερικανικής αντιπροσωπείας με τον Αρχηγό Εθνικής Ασφάλειας Συρίας. Τα 3 …

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΔΙΕΘΝΗ. - 28 Αυγ 2018 - 21:47
Loading...

… αιτήματα των ΗΠΑ για ν΄αποσυρθούν από Συρία. Ποια η απάντηση της Συρίας

Mια από τις νύχτες της τελευταίας βδομάδας του Ιούνη 2018 οι δυνάμεις της συριακής ασφάλειας επέβαλαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό και στα περίχωρα του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού. Aκριβώς πριν τα μεσάνυχτα ένα ιδιωτικό jet των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσγειώθηκε σ΄έναν από τους διαδρόμους. 40΄πέρασαν ώσπου ένα μεγάλο κομβόι με μαύρα οχήματα

μετέφερε σε συνοδεία τους επιβάτες της ιδιωτικής πτήσης στη συνοικία Mezzeh στο κέντρο της Δαμασκού όπου βρίσκεται το νέο γραφείο του Ali Mamlouk, επικεφαλή του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Συρίας. Ο επισκέπτης ήταν ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας που την αποτελούσαν στελέχη διαφόρων υπηρεσιών πληροφοριών και άλλων οργάνων της αμερικάνικης ασφάλειας.

Η συνάντηση μεταξύ των 2 πλευρών είχε διάρκεια 4 ώρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκτήθηκαν τα 2 μέρη εξέτασαν τις διάφορες εκφάνσεις της συριακής κρίσης, τις φάσεις της ανάπτυξής της και τις επιπτώσεις της στην περιοχή πριν να μιλήσουν για την «ταμπακέρα ». Το μήνυμα της αμερικάνικης πλευράς ήταν ξεκάθαρο : οι ΗΠΑ είναι έτοιμες ν΄αποσύρουν ολοκληρωτικά τις δυνάμεις τους από το συριακό έδαφος συμπεριλαμβανομένης της Bάσης al Tanf του Ευφράτη. Οι Αμερικανοί έθεσαν ως αντάλλαγμα 3 αιτήματα:

ολοσχερή απόσυρση Ιρανών από συριακό Νότο.

η αμερικάνικη πλευρά ν΄αποκομίσει έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι θα λαμβάνει ένα μέρος από το πετρέλαιο στην Α Συρία.

διοχέτευση από συριακής πλευράς στις ΗΠΑ ολοκληρωμένα δεδομένα για τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τα μέλη τους συμπεριλαμβανομένων ενός αριθμού νεκρών ξένων μελών αυτών των οργανώσεων κι όσων είναι στη ζωή και να τους δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στις δυτικές χώρες.

Η απάντηση της συριακής πλευράς:
Mε πνεύμα ηρεμίας η συριακή πλευρά αντιμετώπισε τους Αμερικανούς επισκέπτες. Η απάντηση στα 3 σημεία ήταν επίσης ξεκάθαρη :

1. Είστε μια δύναμη κατοχής στη Συρία, εισβάλατε στο έδαφός μας χωρίς άδεια και μπορείτε να βγείτε με τον ίδιο τρόπο.

2.Η Συρία δεν είναι μια χώρα-κλαδί που κόπηκε από κάποιο δέντρο είναι μέρος ενός μεγάλου άξονα. Η θέση μας στη σχέση μας με το Ιράν είναι σαφής και την έχει επαναλάβει αρκετές φορές ο πρόεδρος Bachar al-Assad ότι η συμμαχία μας με την Τεχεράνη και τη Hezbollah και τις συμμαχικές δυνάμεις που πολέμησαν τους τρομοκράτες μαζί με το συριακό στρατό είναι «μια ισχυρή σχέση».

3.Η προτεραιότητα «της μεταπολεμικής συνεργασίας θα δοθεί σε φιλικές χώρες και συμμάχους που δεν συνωμοτούν εις βάρος του λαού μας και δεν τίθεται θέμα να δώσουμε εγκαταστάσεις σε χώρες μη συμμαχικές». Ο Mamluk πρόσθεσε: « Αυτό ίσως θα μπορούσε να γίνει σ΄ένα μεταγενέστερο στάδιο όταν η συριακή κυβέρνηση θα καθορίσει την πολιτική αναδόμησης. Οι αμερικάνικες εταιρείες μπορούν τότε να μπουν στον ενεργειακό τομέα μέσω δυτικών εταιρειών ή ρωσικών. Θεωρούμε αυτό ότι είναι μια χειρονομία καλής πρόθεσης ως απάντηση στην επίσκεψή σας. »

4. Αναφορικά με τα δεδομένα πληροφοριών για τρομοκρατικές οργανώσεις ειπώθηκε ότι ήδη «ήρθε να με δει εδώ κι 1 χρόνο στη Δαμασκό ο υποδιευθυντής των αυστραλιανών μυστικών υπηρεσιών και ζήτησε πληροφορίες για Αυστραλούς ισλαμιστές αραβικής καταγωγής που μάχονται στις τάξεις των τρομοκρατών. Θα σας επαναλάβω αυτό που του απάντησα κι εκείνου τότε: Σήμερα εμείς έχουμε μια τεράστια υποδομή για τρομοκρατικές οργανώσεις που αναπτύχθηκε με θεαματικό τρόπο κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των κινδύνων που εγκυμονούν για εμάς και επίσης γνωρίζουμε το εύρος των αναγκών σας για αυτές τις πληροφορίες.Ήδη έχουμε διοχετεύσει πληροφορίες στην Ιορδανίας και σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αλλά η θέση μας για το θέμα αυτό σήμερα συνδέεται με την εξέλιξη της πολιτικής θέσης της Συρίας, του συστήματος και του στρατού του. Έτσι, η Συρία δεν θα παρέχει οποιαδήποτε συνεργασία ή συντονισμό ασφαλείας μαζί σας στο θέμα αυτό πριν από την ολοκλήρωση σταθερότητας στις πολιτικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. »
H συνάντηση τελείωσε εδώ με τη συμφωνία για τη διατήρηση της επικοινωνίας μέσω των δικτύων Ρωσίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η αυτοκινητοπομπή με τα μαύρα οχήματα οδηγήθηκε με αυστηρή συνοδεία στο Διεθνές Αεροδρόμιο Δαμασκού προς αναχώρηση.

dimpenews.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter