ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αρχαία Αίγυπτος. ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι ερευνητές ανακαλύπτουν το UNDERGROUND φρούριο με μυστικά ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 5 Ιαν 2019 - 14:00

Το μυστήριο που περιβάλλει τις πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου θα μπορούσε τελικά να αποκαλυφθεί για πρώτη φορά αφού οι ερευνητές αποκάλυψαν ένα εκτεταμένο υπόγειο ελληνιστικό φρούριο χτισμένο πριν από 2.000 χρόνια.

Οι ανασκαφές στα ερείπια μιας ρωμαϊκής πόλης κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα αποκάλυψαν περίεργα ευρήματα, όπως κρανίο ελέφαντα, μορφές τερακότα και νομίσματα ανάμεσα σε τρεις μεγάλες αυλές. Το εύρημα φέρνει ολόκληρο τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά για να μάθουμε περισσότερα για το αίνιγμα της

αρχαίας Αιγύπτου. Το κτίριο “πολλαπλών φάσεων” στην Berenike Trogodytika ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1818, αλλά μόλις το 2012 ξεκίνησαν οι ανασκαφές.

Οι ερευνητές, που εξέδωσαν κοινή δήλωση, δήλωσαν ότι βρήκαν επίσης μια γραμμή άμυνας κατά μήκος της βόρειας και της βορειοανατολικής πλευράς.

Είπαν: “Αυτές οι οχυρώσεις έκοψαν την περιοχή από την ηπειρωτική χώρα.
“Μια διπλή γραμμή τοίχων προστατεύει το δυτικό τμήμα του φρουρίου, ενώ μια μόνο γραμμή αρκεί μακρύτερα στα ανατολικά και στα βόρεια.”

Είπαν ότι τα ερείπια φαίνεται να είναι κατοικίες, εργαστήρια και χωματερές από την ελληνιστική περίοδο, η οποία είναι μια εποχή στη μεσογειακή ιστορία μεταξύ του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π.Χ. και της εμφάνισης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 3ο αι.
Ο όρος προέρχεται από τη ρίζα λέξη Hellas, η οποία ήταν η αρχαία ελληνική λέξη για την Ελλάδα.

Η ομάδα βρήκε επίσης δόντια μέσα στη βορειότερη αυλή και ένα μεγάλο χώρο για τη συλλογή και τη διατήρηση χιλιάδων λίτρων νερού.
Η ομάδα πρόσθεσε: “Οι δύο μεγαλύτερες δεξαμενές μπορεί να είχαν συνολική χωρητικότητα άνω των 17.000 λίτρων.

“Ο χώρος αυτός ήταν σαφώς σημαντικός για την αποθήκευση νερού – γεγονός που υποδηλώνεται επίσης από την ύπαρξη εγκαταστάσεων για την αποστράγγιση και συλλογή των ομβρίων υδάτων δίπλα στην πύλη προς ανατολάς.

“Η ύπαρξη τέτοιων εγκαταστάσεων συλλογής νερού καταδεικνύει ότι υπήρχαν αρκετές βροχοπτώσεις για να καταστεί η συλλογή χρήσιμη, υποδεικνύοντας ένα πιο υγρό κλίμα από σήμερα”.

https://www.express.co.uk/news/world/1067379/ancient-egypt-fortress-Berenike-Trogodytika-red-sea-teeth-elephant-skull
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr