ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αρχαίοι Έλληνες Μάντεις που Τρόμαξαν Ακόμα και τους Θεούς

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 13 Δεκ 2018 - 15:30
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Δεν ήταν μόνο ο Τειρεσίας μάντης ή ο Κάλχας. Σχεδόν κάθε τόπος στην ελληνική μυθολογία είχε και τον δικό του προφήτη-ονειροκρίτη-νεκρομάντη-«φέρτε μου ένα πρόβατο να σφάξω να δω το μέλλον».

Για παράδειγμα υπήρχε ο Τήλεμος, ο οποίος ζούσε στη χώρα των κυκλώπων και είχε προειδοποιήσει τον Πολύφημο ότι θα τον τυφλώσει ο Οδυσσέας ή ο Ίδμων, ο μάντης που είπε στον Ιάσωνα ότι θα γυρνούσαν όλοι ζωντανοί απ’ την Αργοναυτική Εκστρατεία, εκτός απ’ τον ίδιο τον μάντη, ο οποίος θα πέθαινε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Και παρά την άβολη προφητεία του, πήγε μαζί τους.

Ωστόσο υπήρχαν και κάποιοι μάντεις πιο μάντεις απ’ τους άλλους, για τους οποίους αξίζει να αναφερθούμε ξεχωριστά και αυτό θα κάνουμε αμέσως.

1. Αίσακος
Ο Πρίαμος είχε ένα γιο τον Αίσακο με μία νύμφη, την Αρίσβη με την οποία τραβολογιόταν, πριν παντρευτεί την Εκάβη, πριν δηλαδή ακόμα ευτυχίσει να αποκτήσει τον Πάρη τον αρχιπέφτουλα. Αυτός ο Αίσακος λοιπόν επειδή κρατούσε απ’ το σόι ενός άλλου μεγάλου μάντη, του Μέροπα, κληρονόμησε την ικανότητα να μπορεί να εξηγεί τα όνειρα. Και αυτό τον έκανε να μπει στη μεγάλη λίστα εκείνων των ανθρώπων…

Η συνέχεια στο https://www.diadrastika.com/2018/12/arxaioi-ellines-manteis-tromazan-theous.html#

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…