ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βαρουφάκης σε Draghi: Να δημοσιοποιήσει την γνωμοδότηση για το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΤΡΑΠΕΖΕΣ. - 20 Φεβ 2017 - 14:45
Loading...
Το 2015, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οδήγησε στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, πλήττοντας την ήδη πληγωμένη ελληνική οικονομία
Με άρθρο του στην ιστοσελίδα του DiEM25 ο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απευθύνεται στον επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi και του ζητά να δημοσιοποιήσει τη γνωμοδότηση για το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών το 2015.
Όπως αναφέρει «το 2015, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οδήγησε στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, πλήττοντας την ήδη πληγωμένη ελληνική οικονομία με στόχο να επιβληθούν στην ελληνική κυβέρνηση νέα υφεσιακά μέτρα, νέες απώλειες εθνικής κυριαρχίας και νέα μη βιώσιμα δάνεια».
«Γνωρίζουμε ότι, πριν προβεί στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, η ΕΚΤ ζήτησε γνωμάτευση από ιδιωτικό νομικό γραφείο για το εάν οι ενέργειες της ήταν νόμιμες.
Σήμερα η ΕΚΤ αρνείται να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο εκείνης της γνωμάτευσης που πληρώθηκε με χρήματα των ευρωπαίων πολιτών.
Αν πράξατε νομίμως κ. Ντράγκι, γιατί φοβάστε να δημοσιοποιήσετε την γνωμάτευση;
Εμείς απαιτούμε να μάθουν οι ευρωπαίοι το περιεχόμενο εκείνης της γνωμοδότησης!
Στη Ευρωζώνη, η δυνατότητα της ΕΚΤ να κλείνει τις τράπεζες ενός κράτους-μέλους με αποφάσεις που λαμβάνονται κεκλεισμένων των θυρών, και χωρίς καμία διαφάνεια, παραβιάζει κάθε δημοκρατική αρχή. Παραβιάζει ακόμα την φιλοδοξία και την καταστατική υποχρέωση της ΕΚΤ να είναι ανεξάρτητη και υπεράνω πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Το ελάχιστο που μπορούν να περιμένουν οι Ευρωπαίοι, είναι πρόσβαση σε νομικές γνωμοδοτήσεις για τις οποίες έχουν πληρώσει οι ίδιοι!»
Ως ένα πρώτο βήμα καμπάνιας για την Διαφάνεια στην ΕΕ και την ΕΚΤ, ο Γιάνης Βαρουφάκης (DiEM25) και το μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Fabio De Masi (GUE/NGL) θα καταθέσουν επίσημο αίτημα στην ΕΚΤ να δημοσιοποιηθεί η σχετική νομική γνωμάτευση.www.bankingnews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter