ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γ.Αδαλής: Τουρκία- Κούρδοι και Πολυεθνικοί Κολοσσοί

ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 28 Φεβ 2018 - 12:56
Loading...

Δημοσιεύτηκε πριν λίγο η συνέντευξη που έδωσα σήμερα το πρωί στον έγκριτο δημοσιογράφο κ.Γιώργο Σαχίνη στο ραδιόφωνο 9.84. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ.Σαχίνη για την φιλοξενία γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξω άγνωστες πτυχές των Ελληνοτουρκικών καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στην Μ.Ανατολή και στην χώρα μας!

– Ποιοι παίχτες παίζουν μπιλιάρδο στη Μ.Ανατολή, Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα με στεκιές που ξεκινούν από την Θάλασσα του Μπάρεντς(Κουρσκ);

– Γιατί το Κουρδιστάν οδηγεί ευθέως Ελλάδα και Τουρκία σε ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ;

Ακούστε την γιατί λέγονται ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, γεγονότα και αποκαλύπτονται απίστευτες καταστάσεις που είναι παντελώς άγνωστες στο Ελληνικό κοινό.

Πρόκειται για στοιχεία μια έρευνας που κάνω εδώ και χρόνια για τα πραγματικά προβλήματα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και στους «παίχτες» που τα καθοδηγούν!

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΌΠΟ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΤΕ 39 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ. ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ!

Γιώργος Αδαλής

——————————————–

Κλειδί το Κουρδικό για την Τουρκική Επιθετικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο

Οι εξελίξεις σε Αιγαίο και Κύπρο, δεν είναι προϊόν παραλογισμού, αλλά ψυχρής λογικής του Ερνοτγάν, υποστήριξε με στοιχεία ο οικονομολόγος και αναλυτής Γιώργος Αδαλής στο Ράδιο 98.4

 Γιώργος Σαχίνης
 Οι εξελίξεις σε Αιγαίο και Κύπρο, δεν είναι προϊόν παραλογισμού, αλλά ψυχρής λογικής του Ερνοτγάν στο γεωπολιτικό παζάρι στη περιοχή, όπου η δημιουργία Κουρδικού κράτους , συμπίπτει με τους ενεργειακούς δρόμους και τα αντιτιθέμενα συμφέροντα πολυεθνικών, υποστήριξε με στοιχεία ο οικονομολόγος και αναλυτής Γιώργος Αδαλής στον 98.4 .
Η Τουρκία αντιλαμβανόμενη ότι ο ενδεχόμενος «ακρωτηριασμός» της , για την δημιουργία Κουρδικού κράτους και σε εδάφη της , θα πάει πίσω και την μάχη επενδύσεων που έχει κάνει στο  Κουρδικό Ιράκ , κινείται με την λογική ανταλλαγμάτων για τους νέους ενεργειακούς δρόμους , με επιθετικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο, λέει ο οικονομολόγος Γιώργος Αδαλής. Παρουσιάζοντας άγνωστα στοιχεία για τους Κούρδους , από πλευράς οικονομίας, εξηγεί γιατί το Κουρδικό είναι κλειδί, όπως και ο αγωγός Κιρκούκ – Τσειχάν με κομβικό σημείο το Αφρίν , ενώ εξηγεί ότι ο ανταγωνισμός  Ρωσίας – ΗΠΑ για τα ενεργειακά στη θάλασσα του Μπάρεντς , αντανακλά  την όξυνση επί Κουρδικών εδαφών στη Συρία και όχι μόνο. Με βάση συγκεκριμένα δεδομένα, ισχυρίστηκε ότι οι ενεργειακοί ανταγωνισμοί, οδηγούν την Τουρκία να επιζητά τον έλεγχο της ΑΟΖ πέριξ  του Καστελόριζου , ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε για τα παιχνίδια των μεγάλων πολυεθνικών ενεργειακών κολοσσών στη περιοχή μας.

Πηγή : neakriti.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter