ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γ. Φίλης: Οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι έχουμε αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 10 Μαρ 2023 - 17:45

«Δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει μια εκλογή Κιλιντσάρογλου»

«Είμαστε στην καλύτερη κατάσταση της τελευταίας δεκαετίας στα εξοπλιστικά αλλά και από άποψης εκπαίδευσης.» σημειώνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Γιώργος Φίλης μιλώντας στον Ανδρέα Μαζαράκη και την εκπομπή «Ο Εξαρχείων», στα Παραπολιτικά FM.

Αυτό που είναι σημαντικό να ακούσουν οι Έλληνες είναι ότι δεν μιλάμε για αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο. Μιλάμε για αεροπορική κυριαρχία, σημειώνει ο κ. Φίλης ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως, «μιλάω με ανθρώπους στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μιλάω και μεταφέρω αυτά που πιστεύουν οι ειδικοί στο θέμα» Η ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας κάνει την διαφορά. Δεν πρέπει να τολμήσει το απονενοημένο ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Είναι πολύ σημαντική η τεράστια αύξηση των διαθεσιμοτήτων που έχει επιτευχθεί σημειώνει ο κ. Φίλης. Βλέπουμε τα Τουρκικά δημοσιεύματα να ξεκινούν ξανά και η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο γύρο στα Ελληνοτουρκικά και σίγουρα οι Τουρκικές εκλογές λειτουργούν ως αστάθμητος παράγοντας.

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημάνει μια εκλογή Κιλιντσάρογλου

Οι εξελίξεις στην Τουρκία πιθανών να αλλάξουν της κατάσταση αλλά δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε σημειώνει ο καθηγητής. Μια πιθανή εκλογή Κιλιντσάρογλου δεν ξέρουμε τι σημαίνει για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ επίσης δεν ξέρουμε έως που μπορεί να φτάσει ο Πρόεδρος Ερντογάν αν διαπιστώσει ότι χάνει τις εκλογές.

Μπορεί να έχουμε μια μικρή ανάπαυλα πιθανότατα λόγο των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί από τον καταστροφικό σεισμό όμως ξεκινάει η αεροναυτική δραστηριότητα μπρος την περιοχή μας τονίζει ο καθηγητής. «Εάν ο κύριος Ερντογάν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να νικήσει τις εκλογές – δεν το έχει σε πολύ να δημιουργήσει ένα επεισόδιο»

theepochtimes.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr