ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δεν θέλουμε τη «δημοκρατία» που γνωρίζουμε, αλλά τη Δημοκρατία που ΑΞΙΖΟΥΜΕ! Απάντηση σε mail που απέστειλε ο «Κυανούς Ουρανός» στον Πύρινο Λόγιο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 2 Σεπ 2021 - 19:55
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πριν μερικές ώρες, ο διαχειριστής του ιστολόγιου της Τρικλοποδιάς, έλαβε ένα μαίλ που προοριζόταν για μένα και για…όλους τους «εραστές» της “Δημοκρατίας”, από έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο, Έλληνα και κατά καιρούς αρθρογράφο που κείμενά του δημοσιεύονται και στο παρόν ιστολόγιο. Τον “Κυανού Ουρανό”. Ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Δεν έχω την τύχη να συνομιλώ συχνά με τέτοιας υφής και επιπέδου ανθρώπους. Όχι γιατί με …αποφεύγουν, αλλά επειδή σπάνια τους συναντώ, τουλάχιστον εδώ που ζώ και διαβιώ. Και με χαροποίησε ιδιατέρως η διάθεση του, να μου εκφράσει τις απόψεις του τόσο περί του κειμένου μου που δημοσιεύει η Τρικλοποδιά σε πέντε μέρη, αρχής γενομένης από την Τρίτη 31 Αυγούστου ως σήμερα, όσο και περί της Δημοκρατίας γενικότερα. Μου έδωσε θαυμάσια πάσα, για να αναπτύξω περαιτέρω το τι ακριβώς μήνυμα ήθελα να στείλω μέσω της αρθρογραφίας μου σχετικά με τους…επίδοξους “σωτήρες”. 

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 

Ας δούμε λοιπόν τι μου γράφει πρώτα o “Kυανούς Ουρανός”. Αξίζει τον κόπο, πραγματικά. 

[2 Sep 2021 at 3:39:48 pm]: 

c53 — Postimages 

[2 Sep 2021 at 3:39:48 pm]: 

Αποστέλλεται προς Οίμον-Αθήνα και Τρικλοποδιά, δεδομένου ότι απαντά σε άρθρο της Τρικλοποδιάς 

Προς Πύρινον Λόγιον κι εραστές της “Δημοκρατίας” (ή μήπως Δημoκτονίας;) 

Ο Πύρινος Λόγιος δεν είναι προσωπικός γνωστός μου αλλά τον εκτίμησα μέσα από την πάντα ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένην αρθρογραφία του κι ακόμα περισσότερον, όταν έμαθα ότι ήταν ο διαχειριστής της πάλαι ποτέ εξαιρετικής ιστοσελίδος “Λόγιος Ερμής”, την οποία παρακολουθώντας έμαθα πολλά. Προφανώς εκείνος ως διαχειριστής ήξερε από τα πολιτικά δρώμενα πολύ περισσότερα (εύχομαι να μην τον κυνηγούν γι αυτό στην 5η ήπειρον … χιουμοριστικά το αναφέρω) και καλοπροαίρετα του απευθύνομαι. 

Διαβάζοντας την αρθρογραφία του των τελευταίων ημερών, όπου αφιερώνει πέντε ολόκληρα άρθρα ( www.triklopodia.gr/πύρινος-λόγιος-οι-όψιμοι-σωτήρες-μ/ & www.triklopodia.gr/πύρινος-λόγιος-οι-όψιμοι-σωτήρες-μ-2/ ) αποδομώντας τα τελευταία “πολιτικά φρούτα”, που πιθανολογούνται να φέρουν την πολιτικήν αλλαγήν, αναρωτιέμαι πως περιμένει αυτήν την πολιτικήν αλλαγή. 

[σημ. στα “πολιτική φρούτα” προσωπικά δεν περιλαμβάνω τον κ.Γιαννακόπουλον, καθότι ο ίδιος δεν έχει εκδηλωθεί αλλά τον έχουν άλλοι … πιθανολογήσει]. 

Η απορία μου δεν αφορά μόνον τον Πύρινον Λόγιον αλλά και πολλούς, οι οποίοι αναπτύσσουν παρόμοιο σκεπτικόν ανατάσεως της Ελλάδος μέσω δημοκρατικών διαδικασιών. Περιμένουν ως δια μαγείας να πρωτοστατήσει κάποιος δια πολιτικής παρθενογεννέσεως και να αλλάξει τα πάντα; Αίφνης να αρχίσει να λειτουργεί το κράτος ορθά προς το συμφέρον των πολιτών κι όχι των κοπριτών; Διότι αν πρωτοστατήσει κάποιος από την υπάρχουσα “παράγκα”, ουσιαστικά θα ομολογήσει το ως τώρα αίσχος τους! Πως λοιπόν το περιμένουν; 

♦️ Να αρχίσει το δικαστικό σύστημα να αποδίδει Δικαιοσύνη, με τα ίδια άτομα, τα οποία σήμερα κωφεύουν εις τα εκκλήσεις του διωκόμενου Έλληνα και δεν ασκούν τους νόμους. 

♦️ Να αρχίσει το εκπαιδευτικό σύστημα να προάγει την Παιδεία, με τα ίδια άτομα, τα οποία σήμερα την καταβαραθρώνουν, έχοντας φθάσει το επίπεδον παιδείας κάτω του μηδενός. 

♦️ Να αρχίσει το σύστημα πολιτικής προστασίας να λειτουργεί με σεβασμόν προς τον πολίτη, να μην κατασβένει επιλεκτικά τις πυρκαϊές ή να μην διώκει επιλεκτικά κάποιους πολίτες, αφήνοντας στο απυρόβλητο άλλους. 

♦️ Να αρχίσει το πολιτικό σύστημα να ασχολείται ΠΡΩΤΟΝ με τον Έλληνα και τριτευόντως με κάθε “πολιτικόν πρόσφυγα”, όπου πολιτικός πρόσυγας θα είναι αυτός που ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες κι όχι ο κάθε Ψόρος ή Γκέητς. 

♦️ Να αρχίσει ο κάθε υπάλληλος να εργάζεται σεβόμενος την εργασία και τον συνάνθρωπον αλλά και να αμείβεται αντίστοιχα ή τουλάχιστον να υπάρχει δικαιοσύνη αμοιβών (άντε να βρεις άκρη…). 

♦️ Να αρχίσει η οικονομία να λειτουργεί ορθά, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να κοπούν τα πάσης φύσεως οικονομικά οφίτσια, κυρίως του οικονομικού κατεστημένου (των κοτσαμπάσηδων δηλαδή) και κυρίως τα οικονομικά μέτρα να υπαγορεύονται από εθνικό συμφέρον κι όχι από τις μαριονέτες των διεθνών παραγκών (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, τραπεζικό κατεστημένο, Davos, Bilderberg κλπ). 

Μπορώ να αναφέρω πληθώρα άλλων “πρέπει”, φαντάζομαι όμως ότι αντιλαμβάνεται καθείς τι εννοώ με αυτά τα παραδείγματα. 

 Δεδομένου ότι έχω ασχοληθεί ως μηχανικός και με επισκευές κατασκευών (πέραν της εξ αρχής δημιουργίας) αδυνατώ να βρω έστω κι ένα υγιές στοιχείον του κράτους (είναι άραγε;;;), επί του οποίου να δομηθεί το νέο κράτος. 

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ, ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ. 

Προσωπικώς βλέπω την κατάστασιν ως αυτοκίνητο με κολλημένη μηχανή, σάπια καρότσα, στρεβλωμένους άξονες, σκουριασμένες λαμαρίνες και τόσα άλλα, για το οποίον έχεις την απαίτησιν επισκευής, ώστε να τρέξεις σε ράλλυ. 

Το χείριστον όμως χαρακτηριστικόν του υποτιθέμενου κράτους σήμερα είναι η από αιώνες φωλιασμένη άρρωστη εγωιστική νοοτροπία, η οποία “απαγορεύει” την οποιαδήποτε συμμετοχήν εις το κοινό καλό με παραχώρησιν κεκτημένων. Εις το αίσχυστον δε άκρον αυτού είναι το οικονομικό σύστημα των κοτσαμπάσηδων. Τέλος δεν υπάρχει πλέον καμμία συνεκτική ιδεολογία, όπως έχω επισημάνει.  

(https://oimos-athina.blogspot.com/2020/05/blog-post_113.html ) 

 Το να συζητάμε για “Δημοκρατία” είναι εντελώς φαιδρό. Πρώτον διότι αυτό, το οποίον μας “πάσσαρε” ο γαλλικός διαφωτισμός (βλέπε συσκοτισμός ή διαστρεφισμός) ως Δημοκρατία, απλά δεν είχε καμμιά σχέσιν με την αρχαιοαθηναϊκή Δημοκρατία του Κλεισθένους ή έστω του Περικλέους (την “ενός” ανδρός αρχήν… να τα θυμόμαστε αυτά). Ας πούμε, εκεί ήταν αδύνατον κάποιος να κατσικωθεί σε πολιτική καρέκλα αιωνίως σαν τα κοτσαμπασικα τζάκια του ψευτορωμέηκου στο σημερινό Ελλαδιστάν. Ένας χρόνος στην εξουσία και μετά αποχωρούσε με απόλυτον έλεγχον μήπως απέκτησεν επιπλέον περιουσία λόγω της πολιτικής του θητείας. Ή τι σχέσιν είχε το δικαστικόν σύστημα του Σόλωνος με το σημερινό δικαστικό “παραγκομάγαζο”. 

Ιστορικώς δε, αν εξετάσουμε το θέμα, ομιλούμε για ένα πολιτικό σύστημα, το οποίον εφαρμόσθηκε σε μία μόνον αρχαίαν ελληνικήν πόλιν κι εντός αιώνος την οδήγησεν εις απόλυτον απαξίωσιν. Σήμερα δε κατέληξεν ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όχι απλά χούντα αλλά ΔΗΜΟΚΤΟΝΙΑ! 

Ερεύνησε κάποιος τους λόγους της αποτυχίας, ώστε να εφαρμόσει έστω και κατ’ όνομα το πολιτικό σύστημα ή το εφάρμοσε επειδή έτσι του είπαν κάποιοι “καταφερτζήδες” λαοπλάνοι; Ερεύνησε να μελετήσει τι έγραψε περί Λογικής ο Αριστοτέλης, αντιδιαστέλοντάς την με την ρητορική των σοφιστών, την έχουσα μόνον στόχον την πολιτική πειθώ ενώ η Λογική την ανακάλυψιν της Αληθείας; 

Τελικά τι έφταιξε και φθάσαμε εδώ; Δεν υπήρχαν νόμοι; Δεν εφαρμόσθηκαν οι νόμοι; Πως διορθώνονται αυτά, όχι στα λόγια αλλά εις την πράξιν. Ακόμα και το λεχθέν του Εμμανουήλ Ροϊδη «Εις νόμος απαιτείται εις αυτήν την χώρα, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των άλλων νόμων» ας μας πει κάποιος πρακτικά πως θα εφαρμοστεί. 

Αντιλαμβανόμενος σταδιακά από χρόνια όλα αυτά, κατέληξα σε συμπεράσματα, βασιζόμενος σε όλο το ιστορικό φάσμα είτε του Ελληνισμού είτε του κόσμου και αποτύπωσα αυτά προ τριετίας και βάλε σε κάποια video, τα οποία δημοσιεύτηκαν εδώ > 

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_57.html 

 Αναφέρω απλά δυο χαρακτηριστικές κι αντιπροσωπευτικές αντιμετωπίσεις, τις οποίες είχα : 

Η μεν μητέρα μου αναρωτήθηκε, που με βρήκαν κι αν έπρεπε να γίνω κάτι μεταξύ θεολόγου ή ιερωμένου, το δε αδέλφι μου αμφισβήτησε την λογική και την επιστημοσύνη μου (σημειωτέον ότι δεν είναι επιστήμων!). Δεν παρεξηγούμαι πλέον, που ελκύονται περισσότερον από τα φρύδια του Καραμάν Αλή ή την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Χατζηβλακάκη. 

Προφανώς (όπως και πάμπολλοι) αγνοούν τι σημαίνει Λογική κι Επιστήμη, όροι (όπως κι αρκετοί άλλοι) με τους οποίους ασχολήθηκα κι ερμήνευσα (όχι εγωιστικά αλλά βασιζόμενος στην σχετική βιβλιογραφία), την στιγμήν που οι πλείστοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν την αλήθειαν, όπως κατέδειξεν εύστοχα ο Νίτσε και τους λοιπούς όρους “όπως κατεβάζει η γκλάβα τους”. Απλά σημειώνω ότι τα σημερινά πυώδη συμπτώματα Επιστήμης και ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας οφείλονται ακριβώς σε αυτό, ότι καθείς επιδεικνύει έναν άκρατον εγωισμόν απόψεων, οι οποίες ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, παρά μόνον στο εγώ τους. Το ότι λίγοι συμμερίζονται τις απόψεις μου δεν με απασχολεί. Άλλωστε ο μέγιστος των φιλοσόφων Σωκράτης δίδαξε να μην ασχολούμαστε με την γνώμην των πολλών αλλά την γνώμην των επαϊόντων. Τώρα ποιοί είναι οι επαΐοντες ο καιρός θα δείξει. 

Ως τότε ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ κι ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ

Συμπερασματικά : Μην περιμένετε “δημοκρατίες” και μπαρμπούτσαλα. 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ. 

ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΩΝ. 

ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ. 

Για τους περισσότερους ισχύει αυτό που είπε ο Χριστός (Ιωαν.γ’19-21) :

«αὕτη δέ ἐστιν ἡ κρίσις, ὅτι τὸ φῶς ἐλήλυθεν εἰς τὸν κόσμον, καὶ ἠγάπησαν οἱ ἄνθρωποι μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ αὐτῶν τὰ ἔργα.

πᾶς γὰρ ὁ φαῦλα πράσσων μισεῖ τὸ φῶς καὶ οὐκ ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα μὴ ἐλεγχθῇ τὰ ἔργα αὐτοῦ·

ὁ δὲ ποιῶν τὴν ἀλήθειαν ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα φανερωθῇ αὐτοῦ τὰ ἔργα, ὅτι ἐν Θεῷ ἐστιν εἰργασμένα.»

[μετάφρασις : Αυτή δε είναι και η αιτία της καταδίκης των απίστων· ότι δηλαδή το φως, ο Υιός του Θεού, ήλθεν στον κόσμον, αλλά οι άνθρωποι ηγάπησαν και έδωσαν μάλλον την καρδιά τους στο σκοτάδι και όχι στο φως. Και τούτο, διότι τα έργα των ήσαν πονηρά.

Διότι κάθε ένας που αμετανοήτως πράττει έργα κακά και διεστραμμένα, αντιπαθεί και αποστρέφεται το φως και δεν έρχεται στο φως, δια να μη φανερωθούν τα φαύλα έργα του.

Καθένας δε που ζη και πράττει σύμφωνα με την αλήθειαν του Θεού, έρχεται στο φως, πλησιάζει με εμπιστοσύνην στον Κυριον Ιησούν, δια να φανερωθή η ποιότης και η αξία των έργων του, να πληροφορηθή δε και ο ίδιος ότι πράγματι αυτά έχουν γίνει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού]

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ!

Εκτιμώ ότι οι εραστές της Δημοκρατίας θα μονιμοποιηθούν στο ράφι του γεροντοκορισμού.

Τελικά ας μου εξηγήσει κάποιος απ’ όσους περιμένουν να αποκατασταθεί (;;;) η Δημοκρατία και να λειτουργήσουν οι θεσμοί, πως θα διορθωθούν όλα όσα προανέφερα. Γιατί αν υποθέσουμε, ότι βρίσκεται ένας Ηρακλής να πάρει την μάνικα και να καθαρίσει την κόπρον του Αυγείου, το μόνο το οποίον θα καταφέρει είναι να ξεπλύνει την εξωτερικήν-υλικήν κόπρον. Την εσωτερικήν κόπρον, τον ζέχοντα “κορωνοϊόν των ψυχών”, πως θα καταφέρει να τον ξεπλύνει; Εκτός κι αν περιμένετε θαύμα.

Μα κι εγώ θαύμα περιμένω, με την διαφορά ότι το περιμένω από τον μόνον Θαυματοποιόν!

Όπως το περιέγραψεν ως “εγχείρησιν” ο Όσιος Ιωάννης Ρώσος στον Όσιον γέροντα Ιάκωβον Τσαλίκην και θα έχει πολύ πόνον, κυρίως ψυχικόν.

Και τότε θα δούμε ποιός είναι “γραφικός”, αυτός που πίστευε στα καλλικατζαράκια της πολιτικής ή στις Άγιες Γραφές, όπως ο Κολοκοτρώνης και τα λοιπά παληκάρια (και παληκάρες εννοείται), τα οποία μας απελευθέρωσαν από την ισλαμική λαίλαπα με την αμέριστη συμπαράστασιν του Χριστού;

Ως τότε δείτε ενδεικτικές “εγχειρίσεις” >

https://www.brighteon.com/39063dda-7509-46ff-b74c-6ad2e4236ef3

https://www.brighteon.com/0a9f6fc8-3e7e-4b3b-9757-8829bf40cd52

Κυανούς Ουρανός


Ελπίζω να το διαβάσατε με προσοχή, όσο κι εγώ. Είναι πράγματι, μια άποψη, που μπορεί να πέσει στο τραπέζι. Κανονικά θα έπρεπε να το άφηνα το κείμενο του “Κυανού Ουρανού” και να το παρουσίαζα μετά το πέρας της δημοσίευσης των κειμένων μου περί των “σωτήρων”, αλλά δεν θα το κάνω. Το παρουσιάζω σήμερα, καθώς και τη δική μου θέση που θα αναπτύξω παρακάτω.  

Λοιπόν, σε καλοσωρίζω “Κυανέ Ουρανέ” σε αυτήν την μικρή…τράπεζα Σκέψης που έστησα πρόχειρα κι ας βάλουμε επί της τραπέζης τα ζητήματα που επί μέρους θίγεις, με πρώτιστο το ένα και μοναδικό: Ποιά είναι η Δημοκρατία που θέλουμε ως λαός, άμα τη πτώση του “Ψευτορωμαίϊκου”.  

Όπως πολύ σωστά έγραψες (πράγμα που σημαίνει ότι ΞΕΡΕΙΣ Ιστορία), η Δημοκρατία που έχει στηθεί από το 1843 και μετά στην Ελλάδα, είναι “δημιούργημα” των ξένων Προστάτιδων Δυνάμεων προς το προτεκτοράτο τους, δηλαδή εκείνο το μικρό κομμάτι της πάλαι ποτέ Ελληνικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που τους χρειαζόταν για να ελέγχουν πλήρως την ήδη παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία και που θύμιζε την ύπαρξη της Αρχαίας Ελλάδας, απ’ όπου πήγαζαν όλες οι επιστήμες και τα γράμματα. Μ’ άλλα λόγια, το πολίτευμα αυτό ήταν ένα υβριδικό τεχνητό δημιούργημα μιας – κατ’ επίφασιν – δημοκρατίας, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των…δυτικών Ευρωπαίων, οι οποίοι με τη σειρά τους και μέσω της Γαλλικής Επαναστάσεως και του κύματος του Διαφωτισμού (έργο του Τάγματος των Πεφωτισμένων του Άνταμ Βάισχάουπτ), είχαν δημιουργήσει μια δικής τους επινόησης “Δημοκρατία” η οποία θεωρητικά βασιζόταν στο πολίτευμα που είχε ιδρύσει στην Αθήνα στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. ο Περικλής. Και λέω “θεωρητικά”, διότι επί της ουσίας οι Πεφωτισμένοι είχαν δημιουργήσει ένα νεωτερίστικο μοντέλο “δημοκρατίας”, που βασιζόταν στους “εκλεκτούς” και στους “άριστους”, οι οποίοι με τη σειρά τους ήταν απλά…πιόνια των Πεφωτισμένων. Διότι ο στόχος των Πεφωτισμένων, δεν ήταν να πάρουν την Εξουσία από τους βασιλείς, τους άρχοντες και τον Καθολικισμό και να την δώσουν στο λαό. Ο στόχος τους ήταν να πάρουν την Εξουσία για να την ελέγχουν αυτοί, μέσω των δικών τους ανθρώπων, τους οποίους, μετ’ υποδείξεως δική τους, θα τους εξέλεγαν οι λαϊκές μάζες. Στην ουσία, δημιούργησαν ένα πολίτευμα, που δεν είχε καμμιά σχέση με την πραγματική Δημοκρατία, το οποίο μετά θράσους και αναίδειας, το ονόμασαν “κοινοβουλευτική Δημοκρατία”. Ό,τι πιο βρώμικο και σατανικό είχε επινοήσει ο νούς του ανθρώπου για τη διαιώνηση μιας νομότυπης “κληρονομικής” ολιγαρχίας με λαϊκό επισφράγισμα. 

Οι Έλληνες ήταν…αλλιώς μαθημένοι. Είχαν το πνεύμα της Ελευθερίας στο ίδιο τους το DNA κι ας ήταν την εποχή εκείνη κατά την οποία η Ευρώπη κατακλύζονταν από…επαναστάσεις και… “διαφωτισμούς”, ραγιάδες, φτωχοί, ρακένδυτοι. Και Δημοκρατία, σημαίνει Ελευθερία. Και ελευθερία για τους Έλληνες, εσήμαινε ελεύθερη βούληση. Ό,τι δηλαδή είχε γράψει ο μεγάλος Ρήγας στη Χάρτα του: “Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά” 

Οι ξένοι “αφέντες” που διαδέχτηκαν τους Οθωμανούς, δεν επιθυμούσαν επ’ ουδενί να …ξυπνήσουν το ευρισκόμενο σε κώμα πολιτικό DNA ενός λαού που είχε μάθει να ζεί και να συλλογάται ελεύθερα. Κι έτσι, δια της…βίας πλέον, επέβαλαν ένα πολίτευμα που “χάϊδεψε” τις πιο μειλίχιες και ποταπές επιθυμίες μιας κοτζαμπάσικης “ελίτ” που το αγκάλιασε και το επέβαλε με τη σειρά της σε έναν λαό που ποτέ του δεν είδε ουσιαστικά προκοπή εδώ και 200 χρόνια από την απελευθέρωση του. Έτσι, δημιουργήθηκε το λεγόμενο “Ψευτορωμαίϊκο”, το οποίο έχω περιγράψει πάμπολλες φορές τόσο στα άρθρα μου, όσο και στα πονήματα και τις μελέτες μου. 

Εγώ προσωπικά, ως καθηγητής πλέον, έχω αναλύσει το θέμα της Παραδοσιακής Ελληνικής Δημοκρατίας στο πόνημα μου The Greek Authentic Democracy” το 2007 στα πλαίσια σειράς μαθημάτων για το Τμήμα Ιστορίας του Παν/μίου του Σύδνεϊ, η οποία βασιζόταν (μέσω της Ελευθερίας), στον αυτοπροσδιορισμό της ανθρώπινης ύπαρξης κάτω από συνθήκες ισότητας και ισονομίας και έξω από κάθε μορφής και υφής εξαναγκασμούς.  

Εξ όσων λοιπόν σου ανέφερα προηγουμένως, συνάγεται πως ο προσδιορισμός σου ως προς το πρόσωπό μου και τα δικά μου “πιστεύω” είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένος. Αυτό σημαίνει πως είτε έχεις διαβάσει επιγραμματικά δικά μου κείμενα με θέμα τη δημοκρατία, όπως εγώ την οραματίζομαι (και πιστεύω πως τούτη την εποχή που ζούμε, μαζί κι ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων του πατριωτικού χώρου στον οποίον και ανήκω), είτε δεν έχεις διαβάσει καθόλου. Το δεύτερο, μάλλον δεν ισχύει, μιας και αναφέρεις ότι με ξέρεις από τότε που ήμουν διαχειριστής του “Λόγιου Ερμή”.  

Δεν θέλω να σε θίξω σε καμμιά περίπτωση, απλά να πω ότι απλώς…με μέτρησες λάθος. Και εν πάσει περιπτώσει, για να το κλείσουμε αυτό, οπωσδήποτε (για να μεταφέρω τη δική σου γραφή) δεν είμαι από αυτούς που…περιμένουν από κάποιον “ως δια μαγείας να πρωτοστατήσει δια πολιτικής παρθενογεννέσεως και να αλλάξει τα πάντα”.  

Πρώτον, διότι δεν είμαι οπαδός του Ενός και μόνον, αλλά οπαδός της ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ και δεύτερον, δεν πιστεύω σε κανέναν “σωτήρα”, παρά μόνον στον Ένα και Μοναδικό Σωτήρα Ιησού Χριστό. Ελπίζω να έγινα κατανοητός και ξεκάθαρος 

Πάμε παρακάτω. 

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, δεν είναι απλά μια δυστοπική φάση που περνάει η Ανθρωπότητα εξ αιτίας μιας “πανδημίας”, αλλά μια πλήρης και μελετημένη από χρόνια (όπως έχει πλέον αποκαλυφθεί μέσω των γραπτών και οπτικών ντοκουμέντων που ήλθαν στο φώς πρόσφατα μέσω διαφόρων ερευνητών και επιστημόνων που το…έψαξαν σε βάθος), άσκηση εγκαθίδρυσης μιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, η οποία θα έχει ως σκοπό αφ’ ενός έναν αποπληθωρισμό ανθρώπινων σωμάτων και ψυχών (Depopulation) στο ελάχιστο δυνατό σημείο, ούτως ώστε αυτός ο πληθυσμός να είναι πλήρως ελεγχόμενος από την “ελίτ” των παγκοσμιοποιητών και αφ’ ετέρου, την εγκαθίδρυση μιας πλήρως ελεγχόμενης παγκόσμιας οικονομίας μέσω ενός κοινού ψηφιακού νομίσματος, το οποίο δεν θα μπορεί να παράξει πληθωρισμό και ως εκ τούτου και διακρατικά χρέη. Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από δύο θεωρητικούς της Οικονομετρικής Οικονομίας, τον Κλάους Σβάμπ και τον Τιερύ Μαλλερέτ και που συμφωνήθηκε κατά την 7η Συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το 2019, με τη συμμετοχή των δέκα μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, δηλαδή τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Μ. Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ρωσία.  

Όμως, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι δεν πάει καλά στα σχέδια τους. Τα σκληρά μέτρα που έχουν πάρει, αντί να ποδηγετήσουν τους λαούς της Δύσης κυρίως, συμβαίνει το αντίθετο. Η πλύση εγκεφάλου των συστημικών ΜΜΕ δεν “πιάνει”, αλήθειες που προδίδουν τις προθέσεις των παγκοσμιοποιητών βγαίνουν ολοένα στην επιφάνεια και τα ανακλαστικά των λαών που έχουν γαλουχηθεί σε έναν απόλυτα ελεύθερο περιβάλλον, ενεργοποιούνται και αποτελούν τροχοπέδη έναντι των σχεδίων αυτών. Πράγμα που σημαίνει, ότι η μεγάλη σύγκρουση δεν θα αργήσει να συμβεί. Από αυτό λοιπόν το σημείο, θα πρέπει να ξεκινήσει και ο μεγάλος Αγώνας για την επιβίωση του Έθνους μας 

Και εδώ τίθεται το ερώτημα:  

Ποιός ή καλυτέρα, ποιοί θα μας οδηγήσουν αυτή την καυτή  και μεταβατική περίοδο; Οι παλαιοκομματικοί του εναπομείναντος Ψευτορωμαίϊκου ή …κάποιοι άλλοι, οι οποίοι εκπροσωπούν το λαϊκό πατριωτικό κίνημα, το οποίο δεν έχει προσώρας “ηγεσία”; 

Ανεξαρτήτως του τι πιστεύω εγώ ή όποιος άλλος όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δράσει η – όποια – ηγεσία (συλλογική ή αρχηγική) που θα κληθεί να αναλάβει δράση, δεν θα πρέπει εμείς οι ίδιοι προηγουμένως να κάνουμε μια…ανίχνευση στο ποιός ή ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι ξαφνικά ξεπετάχτηκαν από τη “μάζα” και ποιές είναι οι πραγματικές προθέσεις τους; 

Και το…κυριότερο απ’ όλα. Δεν πρέπει να προσθέσουμε μέσα σε αυτή την εξίσωση, και τον παράγοντα “Θεό” και την ίδια την Ορθοδοξία;  

Ε, αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει η θεματική αρθρογραφία μου των τελευταίων ημερών. Στο να εξετάσει δηλαδή, τόσο τις ικανότητες των όποιων ηγεσιών θα προκύψουν μέσα από τις λαϊκές ζυμώσεις, όσο και τις προθέσεις τους.  

Υπάρχουν μέχρι στιγμής πέντε προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει από τον πολιτικό και κοινωνικό μας βίο, οι οποίοι έχουν αναλάβει, ο καθείς με τον δικό του τρόπο, τις ανάλογες πρωτοβουλίες. Και κάποιος, πρέπει να τις αξιολογήσει, υπό το πρίσμα ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ και ΜΟΝΟΝ προσώρας. Για το …μετά, εφ’ όσον είμαστε ικανοί και …παθόντες αφ’ ενός και πλήρως συνειδητοποιημένοι αφ’ ετέρου, θα επιλέξουμε το καλύτερο, απηλλαγμένοι από την σάπια και πτωματική σήψη ελίτ του «Ψευτορωμαίϊκου».  

Περισσότερα θα εξηγήσω στο πέμπτο και τελευταίο μέρος της θεματικής μου αυτής, όπου εκτός των άλλων θα ανιχνευτεί όσο το δυνατόν είναι αυτό εφικτό, και ο παράγοντας … “Θεός της Ελλάδας”. Να είσαι πάντα καλά και δυνατός. Εσύ και όλοι οι υπόλοιποι συμπατριώτες μας, που μας “διάβασαν”. 

Ο Θεός να μας δώσει δύναμη να αντέξουμε και να πολεμήσουμε, ο καθείς από το δικό του μετερίζι. Και η νίκη, θα είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ δική μας.

Πύρινος Λόγιος 

sergioschrys@outlook.com 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr