ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Άτλας θεωριών συνωμοσίας που αποδείχθηκαν πραγματικές – μέρος Α’

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. - 19 Δεκ 2018 - 10:43
Loading...

Επειδή το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες που ειδικεύονται στο ν’αποδομούν κάθε θεωρία συνωμοσίας με αποτέλεσμα να παρασύρουν στη γελοιοποίηση και τις σοβαρές θεωρίες που αποδείχθηκαν εντελώς πραγματικές παραθέτω μερικές απ΄τις πιο απίστευτες αλλά απολύτως αληθινές.

1)Πρόγραμμα MKULTRA: το οποίο ονομάζεται επίσης πρόγραμμα ελέγχου μυαλού της CIA, είναι το κωδικό όνομα που δόθηκε σ’ένα πρόγραμμα πειραμάτων σε ανθρώπινα πειραματόζωα που σχεδιάστηκαν

και διεξήχθησαν από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών CIA και τα οποία ήταν κατά καιρούς παράνομα.

Η έκθεση του αμερικανικού κονγκρέσου για την επιχείρηση MKULTRA

Τα πειράματα στον άνθρωπο είχαν σκοπό να εντοπίσουν και να αναπτύξουν φάρμακα και διαδικασίες για να χρησιμοποιηθούν σε ανακρίσεις, προκειμένου να αποδυναμωθούν οι άνθρώπινες αντιστάσεις και να επιτευχθεί εξαναγκασμός μέσω ελέγχου του νου.

Το έργο οργανώθηκε μέσω του Γραφείου Επιστημονικής Νοημοσύνης της CIA σε συνεργασία με τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου του Στρατού των Η.Π.Α. Ξεκίνησε το 1953 και έληξε το 1973. Επί 20 χρόνια αμερικανοί και καναδοί πολίτες δέχτηκαν στο σώμα τους πληθώρα ναρκωτικών-όπως το LSD- και επικίνδυνων χημικών ουσίων που οδήγησαν πολλούς απο αυτούς ακόμα και στον θάνατο.

Ακόμα χειρότερα απο ένα σημείο και μετά το πρόγραμμα πέρασε σε φριχτότερες μη χημικές τεχνικές ελεγχου όπως ύπνωση απομόνωση ,λεκτική και σωματική βία,με αποκορύφωμα τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Σε όλη αυτή τη κόλαση συμμετείχαν πανεπιστήμια,κλινικές,φυλακές και ερευνητικά ινστιτούτα που λάμβαναν οδηγίες απο εταιρίες βιτρίνες της CIA. To 1975 για πρώτη φορα το θέμα έφτασε στο κοινό μέσω του αμερικανικού κογκρέσου ενώ ο διευθυντής της CIA είχε ήδη καταστρέψει τους περισσότερους φακέλους με στοιχεία της υπόθεσης. Αν και το πρόγραμμα έκλεισε οι τεχνικές και οι ανακαλύψεις πάνω στη φύση του Ανθρώπου που έγιναν μέσω αυτού, εφαρμόζονται ακόμα σε μαζικότερα επίπεδα αριθμών. Ίσως και εμείς να έχουμε πέσει θύματα μέσω τροφής,ποτών,τηλεόρασης και κάθε είδους χειραγώγησης των μαζών.

2)Επιχείρηση «Μαϊνα»: Βαπτισμένη από το το γνωστό πουλί «παπαγάλο» που απλά επαναλαμβάνει ότι ακούει,κατά τη περίοδο απο το 1950 έως τη δεκαετία του ’70, η CIA πλήρωνε αρκετούς γνωστούς δημοσιογράφους από το εξωτερικό όπως από το περιοδικό Time, The Washington Post, The New York Times, CBS κ.α. για να δημοσιεύουν προπαγάνδα της CIA. Το πρόγραμμα έληξε το 1975 με παρέμβαση του κονγκρέσου. Στην εποχή μας αντίστοιχα υπάρχουν πληρωμένες ιστοσελίδες και τα social media που αναλαμβάνουν το ρόλο του παπαγάλου.

Τα παπαγαλάκια της εξουσίας

3)Αμίαντος: Ίσως η χειρότερη απ’ολες τις συνωμοσίες με χιλιάδες θύματα παγκοσμίως. Από το 1930 έως το 1960, οι κατασκευαστικές εταιρίες έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν τη σύνδεση μεταξύ αμιάντου και σοβαρών αναπνευστικών νοσημάτων,συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου,απ’το να γίνουν γνωστές, ώστε να αποφύγουν τη δίωξη. Αμερικανοί εργάτες είχαν πράγματι μηνύσει την εταιρεία Johns Manville ήδη από το 1932, αλλά μέχρι το 1962 όπου οι επιδημιολόγοι έδειξαν τελικά πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο αμίαντος προκαλεί καρκίνο και ότι οι εταιρίες γνώριζαν,μεγάλος αριθμός εργατών είχε ήδη χαθεί.

4)Αμίαντος σε πούδρα για μωρά:Αντιμετωπίζοντας χιλιάδες αγωγές που υποστηρίζουν ότι το ταλκ της προκαλεί καρκίνο, η Johnson & Johnson επιμένει στην ασφάλεια και καθαρότητα του εμβληματικού της προϊόντος.

Ωστόσο, τα εσωτερικά έγγραφα που εξετάστηκαν από το Reuters, δείχνουν ότι η πούδρα της εταιρείας ήταν μερικές φορές μολυσμένη με καρκινογόνο αμίαντο και ότι η J&J διατηρούσε κρυφές τις πληροφορίες αυτές από τις ρυθμιστικές αρχές και το κοινό.

Μια εξέταση από το Reuters για πολλά από αυτά τα έγγραφα, δείχνει ότι από το 1971 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, το ταλκ και οι τελικές σκόνες της εταιρίας βγήκαν μερικές φορές θετικές για μικρές ποσότητες αμιάντου.

Το αγαπημένο τάλκ για μωρά με αμίαντο

Οι διευθυντές, οι επιστήμονες, οι γιατροί και οι δικηγόροι αγχώθηκαν για το πρόβλημα και τον τρόπο αντιμετώπισής του, χωρίς να το αποκαλύψουν στις ρυθμιστικές αρχές ή στο κοινό. Τα έγγραφα καταδεικνύουν επίσης επιτυχείς προσπάθειες της εταιρείας να επηρεάσει τα σχέδια των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ να περιορίσουν τον αμίαντο στα καλλυντικά προϊόντα τάλκ και την επιστημονική έρευνα για τις επιπτώσεις του προϊόντος στην υγεία.

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter