ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Ο Αστερίξ «προέβλεψε» τον Κορωνοϊο;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ. - 27 Φεβ 2020 - 21:09
Loading...

Σε μία από τις πολλές ιστορίες του πασίγνωστου ήρωα κόμικ Αστερίξ του γαλάτη με την ονομασία «Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΙΤΑΛΙΚΟΣ» του 2017 ο «κακός» της ιστορίας ονόμαζεται ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-CORONOVIRUS ο οποίος δεν είναι άλλος από τον μεταμφιεσμένο ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ (καρναβάλι;).

 

ΜΙΑ ΑΡΜΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΣ.

Όπως και πολλές άλλες περιπέτειες, ο «Υπεριταλικός» ξεκινάει στη ρωμαϊκή σύγκλητο όπου ο συγκλητικός Λάκτους Μπίφιδους υπεύθυνος για το οδικό δίκτυο, βρίσκεται να κατηγορείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του για την κατάσταση των δρόμων. Βρίσκει διέξοδο στα θεάματα, στη διοργάνωση ενός μεγάλου αγώνα με άρματα που θα περάσει από όλη την ιταλική χερσόνησο. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ανοιχτή για όλους τους λαούς και το κάλεσμα φτάνει. Ο αγώνας προσελκύει το ενδιαφέρον του Καίσαρα που τον βλέπει ως ευκαιρία να αναδειχθεί, ακόμα μία φορά, η ρωμαϊκή ανωτερότητα απέναντι στους «βάρβαρους» αλλά και η υπακοή των λαών της ιταλικής χερσονήσου στην εξουσία της Ρώμης. Όμως, το κάλεσμα θα φτάσει μέχρι τη Γαλατία και το ανυπότακτο χωριό όπου ο Οβελίξ θα αποφασίσει να γίνει ηνίοχος, παίρνοντας τον Αστερίξ για συνοδηγό του.
Όπως όλοι γνωρίζουμε η επίδημία στην Ιταλία είναι ταχύτατη και με μεγάλη διασπορά.Ακριβώς όπως η αρματοδρομία στον Αστερίξ.

ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ

 

Αν προσέξουμε καλύτερα η σημαία με την οποία είναι επενδυμένα τα μαύρα άλογα στο άρμα του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ-ΚΑΙΣΑΡΑ,αυτή θυμίζει τη Τουρκική χωρίς το άστρο(βέβαια πρόκειται περί του αρχικού γράμματος C το οποίο είναι το αρχικό ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΥ στα λατινικά).Αλλά ο λόγος που το παρουσιάζω είναι διότι μελλοντικά θ’αποκαλύψω τη σχέση της Τουρκίας με την έκρηξη της επιδημίας στη Κίνα.

Εγώ απλά θέλω να θυμηθώ αυτά που έμαθα διαβάζοντας κινεζική ιστορία ότι δηλαδή,για αιώνες ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΗΣ ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΜΑΝΤΣΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ 250 ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΧΑΝ-ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΙΣΧΥΟΣ.

Σήμερα ΑΠΌΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter