ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Τι πιστεύουν οι θρησκείες για τους εξωγήινους;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ. - 1 Μαρ 2019 - 19:43
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Το φαινόμενο των ΑΤΙΑ και των εξωγήινων έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το ευρύ κοινό και τις κυβερνήσεις των κρατών,μοιραία λοιπόν κάποια στιγμή και οι θρησκείες θα έπρεπε αντίστοιχα να πάρουν θέση για το ζήτημα.Ας δούμε τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Α)ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Ορθοδοξία δεν έχει επίσημα τοποθετηθεί για το ζήτημα ωστόσο είναι γνωστό πως ο πατέρας Seraphim Rose είχε γράψει πως οι περιπτώσεις εμφάνισης UFO δεν είναι παρά ορατές εκδηλώσεις

δαιμονίων που εμφανίζονται για συγκεκριμένους σκοπούς. Μάλιστα έδωσε παραδείγματα από ιστορίες αγίων που είχαν παρόμοιες επαφές με δαιμόνια που μοιάζουν καταπληκτικά με τις υποτιθέμενες εμφανίσεις εξωγήινων.

Επίσης ο πατέρας Ιωάννης Κωστώφ τονίζει χαρακηριστικά:”Ας επανέλθουμε, όμως, στη δαιμονολογική θεώρηση κι ας αναφέρουμε μια βασική θέση της Αγ. Γραφής, ως προς το Διάβολο, Μετά την πτώση του από τίς αγγελικές δυνάμεις στις όποιες άνηκε εκ της δημιουργίας, περιπολεύει στο χώρο γύρω από τη γη, στην ατμόσφαιρα και πάνω στη γη. Προσπαθεί δε να άγρεύει ψυχές για την Κόλαση.

Ό Μέγας Αθανάσιος σημειώνει ότι ό Σατανάς «περιπλανάται εδώ κάτω, μέσα στον αέρα, όπου —εξουσιάζοντας τους δαίμονες πού είναι μαζί του, μια και μοιάζουν στην ανυπακοή (προς το Θεό)— προκαλεί με τη βοήθεια τους φαντασίες (σ’έκείνους πού έξαπατοϋνται»(Περί της ενανθρωπήσεως του Λόγου, 25). “Εχουμε πολλές αναφορές από βίους Αγίων, στις όποιες υπάρχουν περιστατικά παράλληλα με εκείνα των αναφορών για την εμφάνιση εξωγήινων”.

ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ.

Ο πατέρας Κωστώφ συνεχίζει: Άλλα καί δεν υπάρχει οΰτε ένα χωρίο στην Αγ. Γραφή πού να αποκλείει την ύπαρξη εξωγήινων. “Αν υποτεθεί, τώρα, ότι αποδειχθεί ή ϋπαρξη εξωγήινων λογικών όντων, τότε, όπως επισημαίνει ό π.Έπιφάνιος, θα τα εντάξουμε στο χωρίο η’ 38-39 της προς Ρωμαίους Επιστολής του Αποστόλου Παύλου πού λέει ότι τίποτε δεν μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού, οΰτε μέλλοντα ούτε τωρινά οΰτε ϋψωμα οΰτε βάθος οΰτε άγγελοι κ.λπ., οΰτε οποιαδήποτε τυχόν άλλη δημιουργία («κτίσις τις ετέρα»). Λοιπόν, αν αποδειχθεί ή ύπαρξη εξωγήινων, τότε θα τους εντάξουμε σ’ αυτό το χωρίο καί θα ποϋμε ότι αυτό δεν είναι πλέον ένα σχήμα υπερβολής, αλλά μια πιστοποίηση καί της Γραφής για την ύπαρξη τους.

Πράγματι η Ορθοδοξία αντιμετωπίζει με την απαραίτητη προσοχή και σύνεση το όλο ζήτημα και δεν φτάνει σε επιπόλαια συμπεράσματα.Έχει το προτέρημα της υπομονής.

Β)ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Από το 1582, το Βατικανό φιλοξενεί ένα αστεροσκοπείο αφιερωμένο στο να εξερευνά το διάστημα και μετά από 400 χρόνια παρατηρήσεων,είναι πεπεισμένο ότι υπάρχει ζωή εκεί έξω. Ο επικεφαλής αστρονόμος του Βατικανού, ο πατέρας Jose Funes, έχει προχωρήσει πιο πέρα λέγοντας ότι είναι απλώς θέμα χρόνου πριν βρούμε εξωγήινη ζωή. Και ένας από τους αστρονόμους του, Guy Consolmagno, λέει ότι αυτοί οι εξωγήινοι έχουν ψυχές.

Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιος εξωγήινος Ιησούς, επιμένει το Βατικανό – απλά ένας πλανήτης γεμάτος από εξωγήινους παγανιστές που είναι όλοι καταδικασμένοι να πάνε στην κόλαση. “Η ενσάρκωση του Υιού του Θεού είναι ένα μοναδικό γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας και του σύμπαντος,” είπε ο πατέρας Funes. «Η ανακάλυψη της ευφυούς ζωής δεν σημαίνει ότι υπάρχει ένας άλλος Ιησούς».Ο Πάπας Φράγκίσκος φαίνεται να συμφωνεί και είναι έτοιμος να βαφτίσει τους εξωγήινους. “Αν αύριο έρθει μια αποστολή των Αρειανών “, είπε ο Πάπας,” και κάποιος απο αυτούς πει,”θέλω να βαπτισθώ!” Ποιοι είμαστε εμείς για να κλείσουμε τις πόρτες; “

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει να βαπτίσει εξωγήινους.

Γ)ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ

Εβραίοι λόγιοι ήδη από τον 14 αιώνα έχουν αναφερθεί στην ύπαρξη εξωγήινων πλασμάτων και έχουν δώσει τη δική τους ερμηνεία στο φαινόμενο.
Ο ραβίνος Hasdai Crescas έγραψε μια ολόκληρη πραγματεία για την εξωγήινη ζωή.
Οι εξωγήινοι, σύμφωνα με τον ραβίνο, σχεδόν σίγουρα υπάρχουν. Καθώς η δύναμη του Θεού είναι απεριόριστη, υπάρχει ένας απεριόριστος αριθμός κόσμων και ο Θεός δεν τους δημιούργησε για να είναι ακατοίκητοι. Η ζωή, έχει υποστηρίξει, πρέπει να είναι σε άλλους πλανήτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σαν το δικό μας.

Ο ραβίνος Crescas υποστήριξε ότι οι εξωγήινοι δεν ήταν μέρος της διαθήκης του Θεού με τους Εβραίους, που σημαίνει ότι δεν περιορίζονται από τις Δέκα Εντολές – έτσι μπορούν να αμαρτάνουν όσο θέλουν. Και οι σύγχρονοι εβραίοι φιλόσοφοι φαίνεται να συμφωνούν μαζί του. Ο φιλόσοφος Ραβίνος Aryeh Kaplan του 20ού αιώνα δήλωσε ότι οι εξωγήινοι «δεν έχουν ελεύθερη βούληση και επομένως δεν έχουν ηθική ευθύνη».

Έτσι, υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά μπορούν να διαπράξουν όσες αμαρτίες θέλουν.

Δ)ΣΙΙΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ (ΙΡΑΝ-ΙΡΑΚ)

Στο τέλος των καιρών, πιστεύουν οι Σιίτες μουσουλμάνοι, ένας ιερός ιμάμης που ονομάζεται Mahdi(Μεσσίας) θα αποκαλυφθεί στη Γη, θα νικήσει τον ψεύτικο Μεσσία και θα κυριαρχήσει στους μουσουλμάνους μέχρι την Ημέρα της Κρίσης. Και, σύμφωνα με τον Μεγάλο Αγιατολάχ Νάσερ Μακαρέμ Σιράζι, έρχεται σε ένα διαστημόπλοιο.

Ο Shirazi είπε ότι ο Mahdi θα κατέβει από τα αστέρια σε ένα διαστημικό σκάφος ελαφριάς ταχύτητας τόσο φωτεινό ώστε θα ανάψει τον ουρανό. Το διαστημόπλοιο του, όπως ισχυρίζεται ο Shirazi, θα ήταν “σαν άλλα γρήγορα και εκπληκτικά διαστημικά σκάφη που βρίσκονται στις ιστορίες σήμερα”.
Μόλις ο Mahdi προσγειωθεί στη Γη, ο Shirazi είπε, θα δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο κατασκόπων που συνδέονται με δορυφόρους σε όλο τον κόσμο. “Οι εγκληματίες θα παρακολουθούνται, τόσο πολύ, ώστε τα ηχητικά κύματα να εντοπίζονται από τα τείχη των σπιτιών τους”.

Ο μουσουλμάνος μεσσίας θα έρθει με διαστημόπλοιο (;)

Ε)ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ

Ο Δαλάι Λάμα ανησυχεί λιγότερο για τις αθάνατες ψυχές των εξωγήινων – ανησυχεί μόνο για το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε. Διότι, όσον αφορά τον εαυτό του, μόνο και μόνο επειδή είναι πράσινα, φολιδωτά,τέρατα δεν σημαίνει ότι είναι διαφορετικά από εμάς.

“Τα ίδια συναισθηματικά όντα”, δήλωσε ο Δαλάι Λάμα σε πλήθος. “Ίσως λίγο διαφορετικού σχήματος, αλλά βασικά τα ίδια”.
Η ανησυχία του είναι ότι, μετά την πρώτη επαφή, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να ορίζουν τους εαυτούς τους ως «ανθρώπινα όντα» και τους εξωγήινους ως «ξένους». Αν αντιμετωπίσουμε τους εξωγήινους ως απλά εξωγήινους,είπε, θα καταλήγαμε να χτίζουμε άγχος και φόβο που θα μπορούσε να καταλήξει σ’έναν διαγαλαξιακό πόλεμο.

«Μπορούμε αμέσως να σφίξουμε τα χέρια», είπε ο Δαλάι Λάμα, μόλις μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με τους εξωγήινους.Στη συνέχεια, μετά από μια σύντομη παύση, διευκρίνισε με πολύ χιούμορ: “Αν έχουν κάποιο παρόμοιο χέρι εκεί”.

ΣΤ)ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ

Σε γενικές γραμμές υπάρχει η πεπόίθηση ότι τα UFO είναι πραγματικά vimanas (ιπτάμενα οχήματα που αναφέρονται στις ινδικές ιερές γραφές), που φέρουν τα παλάτια και τα άρματα που, σύμφωνα με μερικά αρχαία ινδουιστικά κείμενα, δημιουργήθηκαν από τον άρχοντα Βράχμα για να αφήσουν τους ημίθεους να πετάξουν στον αέρα. Τα ιπτάμενα κάστρα των ημίθεων, σε ορισμένα κείμενα, μοιάζουν με τον Ήλιο ή σαν ένα φωτεινό σύννεφο στον ουρανό και ο ινδουισμός πιστεύει ότι αυτό είναι ακριβώς που βλέπουν οι άνθρωποι όταν έχουν μια στενή συνάντηση με την εξωγήινη ζωή.

Ιπτάμενες μηχανές Βιμάνας στον Ινδουϊσμό.

Τα ΑΤΙΑ, τα οποία δοκιμάζονται από τους ημίθεους όπως ο δαίμονας-βασιλιάς Ravana, τροφοδοτούνται από μια “μηχανή στροβιλώδους υδραργύρου” που τα κάνει να γυρίζουν τόσο γρήγορα που απλώς μοιάζουν με ένα μαργαριτάρι φωτός στον ουρανό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν απαχθεί,ίσως είναι απλά απόδειξη ότι οι ημίθεοι εξακολουθούν να επισκέπτονται τη Γη.

Αυτές λοιπόν είναι κατά βάση οι απόψεις των μεγάλων θρησκειών για το θέμα των εξωγήινων.Είναι πολύ ενδιαφέρουσες και όλες δείχνουν να μην απορρίπτουν την ύπαρξη τους.

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…