ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Ψηφιακοί προφήτες : όταν η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει καλύτερα και απ’τον Νοστράδαμο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. - 23 Φεβ 2019 - 19:50
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η γνώση των μελλοντικών γεγονότων είναι ένας απίστευτος πολλαπλασιαστής ισχύος ενός ατόμου ή στην περίπτωση που αναφέρεται το άρθρο,μίας τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Ναυτίλος

Ο υπερυπολογιστής με την ονομασία Ναυτίλος προέβλεψε με εκπληκτική ακρίβεια τις εξεγέρσεις της λεγόμενης «Αραβικής άνοιξης» σε Τυνησία,Αίγυπτο και Λιβύη συμπεριλαμβανομένης και της ανατροπής του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Όταν οι προγραμματιστές του εισήγαγαν χιλιάδες άρθρα και πληροφορίες σχετικά με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν που κάλυπταν τη χρονική περίοδο απ’τον Ιανουάριο του 1979 έως και τον Απρίλιο του 2011 τότε εκείνος προέβλεψε με ακρίβεια την τοποθεσία του κρησφύγετου του στο βόρειο Πακιστάν,ενώ οι μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός επέμεναν ότι ο αρχιτρομοκράτης βρισκόταν στο Αφγανιστάν!

Ο Ινδός προφήτης

Μία επίσης εντυπωσιακή τεχνητή νοημοσύνη απο την Ινδία η MogIA επεξεργάζεται 20 εκατομμύρια στοιχεία δεδομένων που τα παίρνει από το YouTube και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter για να πετύχει να προβλέψει σωστά και με ασφάλεια τον νικητή των τεσσάρων τελευταίων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Στις 29 Οκτωβρίου του 2016 λίγες μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές και σε πλήρη αντίθεση με όλες τις δημοσκοπήσεις που έβγαζαν νικήτρια τη Χίλαρι Κλίντον η τεχνητή νοημοσύνη δήλωσε ότι νικητής θα ήταν ο Ντόναλντ Τράμπ και επαληθεύτηκε πλήρως. Δημιουργήθηκε το 2004 και από τότε συνεχώς εξελίσσεται.

Οι δυνατότητες προβλέψεων της τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχίσουν να βελτιώνονται φτάνοντας σε απίστευτα επίπεδα ακρίβειας μετατρέποντας την σε πραγματικό ψηφιακό προφήτη.

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…