ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Α. : Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΣΑΪΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΧΩΝΙ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Α. - 25 Οκτ 2021 - 21:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι δύο στίχοι του Ησαΐα που μας ενδιαφέρουν είναι οι ακόλουθοι (κεφ. 10, 18-19): «Τη ημέρα εκείνη αποσβεσθήσεται τα όρη και οι βουνοί και οι δρυμοί, και καταφάγεται από ψυχής έως σαρκών. και έσται ο φεύγων ως φεύγων από φλογός καιομένης. και οι καταλειφθέντες απʼ αυτών αριθμός έσονται, και παιδίον γράψει αυτούς».

Σύμφωνα με την κρατούσα ακαδημαϊκή ερμηνεία (Τρεμπέλα και Κολιτσάρα) οι στίχοι μιλούν για την τιμωρία των Ασσυρίων, που παρομοιάζονται με όρη και βουνά και πυκνά δάση. Θα σβησθούν από το πρόσωπο της γης. Η φωτιά θα τους καταφάγει. Οι πανικόβλητοι φυγάδες θα είναι σαν εκείνον που φεύγει γρήγορα από φοβερά πυρκαγιά. Αυτοί που θα απομείνουν θα είναι τόσο λίγοι στον αριθμό που θα μπορεί να τους καταγράψει ένα μικρό παιδί.

Χωρίς να αμφισβητήσουμε αυτήν την ερμηνεία, θα δώσουμε μια ακόμη, που έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι εξηγεί το γιατί ο προφήτης Ησαΐας δεν λέει ευθέως ότι θα απομείνουν «πολύ λίγοι», αλλά μιλά για «αριθμό» και για «παιδί». Άραγε ήθελε να φανεί γραφικός με αυτές τις λέξεις ή περιέχουν κάτι βαθύτερο;

Ο Ησαΐας μιλά για μια δασική πυρκαγιά με ανθρώπινα θύματα. Αυτοί που κάηκαν και έμειναν στον τόπο νεκροί είναι «οι καταλειφθέντες». Το ότι αντιπροσωπεύουν κάποιον αριθμό («αριθμός έσονται») είναι προφανές. Καθίσταται άξιο μνείας μόνο και μόνο επειδή ο αριθμός αυτός μετέχει στην αποκρυπτογράφηση των αποκαλύψεων στο Τραχώνι. Η αποκρυπτογράφηση έγινε από τον προφητευόμενο με χρήση παιδικής λογικής. Γιʼ αυτό ο Ησαΐας κάνει λόγο για «παιδίον». Είναι ο προφητευόμενος που δρα, εν προκειμένω, ως παιδίον (βλ. ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΧΩΝΙ).

Στο άρθρο αυτό είχαμε δει ότι μια ημερομηνία εξισώνεται με ένα μάτι. Το μάτι παραπέμπει στο Μάτι, τον τόπο των θυμάτων της πυρκαγιάς του 2018. Είχαμε αξιοποιήσει τις ημερομηνίες. Υπάρχει κι ένα άλλο αξιοποιήσιμο στοιχείο: Ο (στρογγυλοποιημένος) αριθμός των νεκρών (100) στο Μάτι αποτελεί, στην ελληνική αρίθμηση (Ρ), ένα από τα ζητούμενα γράμματα της καταγωγής του προφητευόμενου.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2018 ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΑΪΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ. Διότι στα του Τραχωνίου και την αποκρυπτογράφησή τους (έστω και μόνο σε ένα σημείο, που όμως αποτελεί στοιχείο μιας ολότητας και επομένως τελικά μετέχει και η ίδια η ολότητα) αναφέρεται η φράση «και παιδίον γράψει αυτούς».

Το μάτι, λοιπόν, παραπέμπει σε αριθμό. Άραγε τα χείλια και το αυτί, που εμφανίζονται στην ίδια σκιώδη παράσταση του Τραχωνίου, συνδέονται με αριθμούς; Για τα χείλια δεν χρειάζεται πολλή φαντασία: παραπέμπει στο χίλια (1000). Στην ελληνική αρίθμηση είναι το Α (με τόνο κάτω αριστερά για να διακριθεί από την μονάδα που επίσης γράφεται ως Α με τόνο πάνω δεξιά). Στο αυτί όμως ποιός αριθμός αναλογεί;

Σε μια από τις εμφανίσεις του στο Τραχώνι (1998-1999), ο Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης παρέδωσε τα ακόλουθα λόγια (βλ. Πέτρου Κόμπου, Ο καιρός γαρ εγγύς, εκδ. Λιακόπουλος, 2004, σελ. 86):

«Εγώ ο Ιωάννης Τον ΕΙΔΑ και έκανα εκατό.
Εγώ ο Ιωάννης Τον αισθάνθηκα και ΕΙΠΑ χίλια.
Εγώ ο Ιωάννης Τον ΑΚΟΥΣΑ και θα κάνω μύρια.»

Οι λέξεις ΕΙΔΑ – ΕΙΠΑ – ΑΚΟΥΣΑ αναλογούν στα ΜΑΤΙ – ΧΕΙΛΙΑ – ΑΥΤΙ της σκιώδους παράστασης του Τραχωνίου και συνδυάζονται, αντίστοιχα, με τους αριθμούς ΕΚΑΤΟ, ΧΙΛΙΑ, ΜΥΡΙΑ.

Επομένως το ΜΑΤΙ είχε ήδη συνδυαστεί με τον αριθμό ΕΚΑΤΟ δύο δεκαετίες ΠΡΙΝ την πυρκαγιά στο Μάτι. Θα λέγαμε ότι ο αριθμός των νεκρών είχε προφητευτεί!

Στο ΑΥΤΙ αναλογεί το ΜΥΡΙΑ (10.000), που στην ελληνική αρίθμηση είναι το γιώτα (Ι), τονούμενο κάτω αριστερά.

Μας λείπουν μερικά γράμματα της λέξης που δίνει την καταγωγή του προφητευόμενου, αλλά όσα βρήκαμε ως τώρα είναι ορθά.

Δημήτρης Α.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…