ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 7 Απρ 2021 - 21:15
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ένα απλό ερώτημα σε έναν πολιτικό, υπάρχει κανένα κράτος σήμερα που να φέρει πραγματική δημοκρατική ελευθερία στο λαό του;  Ποιος είναι ο ρόλος και ο στόχος των πολιτικών; Η πραγματικότητα είναι ότι η έννοια της  δημοκρατικής ελευθερίας σήμερα έχει διασπαστεί σε δυο διαφορετικά και αντίθετα πράγματα που δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο.   

Ας πάμε πρώτα στον  αρχικό και  δημιουργικό στόχο της ιδέας δημοκρατία 

Η έξυπνη ιδέα του Κλεισθένη και αργότερα η εφαρμογή του Περικλέους στην (πολιτεία) κράτος των Αθηναίωνβασιζόταν σε  ένα πολύ βαθύτερο και ουσιαστικό στόχο. Την απαλλαγή από την εξουσία της μοναρχίας των βασιλέων και την νέα ιδέα μιας δημοκρατικής ελευθερίας του λαού. Αυτός ήταν και ο πρωταρχικός στόχος της έννοιας της δημοκρατίας. 

Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα νέο πολίτευμα που να στηρίζεται σε δίκαιους νόμους σε όλους και όχι αποφασίζουμε και διατάζουμε” αδίκως. Αυτή η μαγική λέξη που όριζε το πρώτο νέο  πολίτευμα των Αθηναίων την πορεία έχει διαφθαρεί με ελεγχόμενους νόμους  για την εξουσία των λαών 

Δεν είναι παρά  η διεθνή  σημερινή και αγαπημένη λέξη όλων των πολιτικών  του κόσμου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.  

Ο ρητορικός και απαράλλακτος λόγος των ηγετών στους λαούς είναι ο ίδιος, καμπυλώνοντας την έννοια της δημοκρατίας. Το μόνο ουσιαστικό κοινό σημείο που έχουνε η μοναρχία με την δημοκρατία  είναι να εξουσιάζουν τους λαούς, ο ένας με την βία και ο άλλος με τους νόμους.  

Δημοκρατία= δήμο – κρατία < κρατέω/κρατώ(έχω στα χέρια μου) εξουσιάζω τον δήμο, το λαό. Εξαρτάται από τον καθένα πως θα ερμηνεύσει την λέξη δημοκρατία, όπως για παράδειγμα   (ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμου θνήξεις) 

ο καθένας με βάση τις προθέσεις του είναι αν θα χρησιμοποιήσει σκόπιμα το κόμμα η όχιΑυτό σημαίνει ότι η λέξη δημοκρατία επειδή είναι δίμορφη, ο καθένας την ερμηνεύει όπως του συμφέρει 

Υπάρχουν πολλές φάσεις και αντιφάσεις ηγετών απέναντι στους λαούς οι οποίοι κρύβονται πίσω από την λέξη της δημοκρατίας ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Ας βγει ένας τίμιος πολιτικός (αν υφίσταται) και να μας αναφέρει αν υπάρχει σήμερα ένα δίκαιο δημοκρατικό κράτος, όπως το υποστηρίζουν οι ηγέτες και οι πολιτικοί κάθε κρατών.  

Δυστυχώς δεν υπάρχουν δίκαια δημοκρατικά κράτη, απεναντίας υπάρχουν στο 21ο αιώνα (δημοκρατικά) κράτη όπου αν διαφωνείς η φέρεις διαφορετική πολιτική γνώμη μπαίνεις στη φυλακή. Επίσης κάποια άλλα (δημοκρατικά) κράτη όπου το πολίτευμά τους στηρίζεται σε δίκαιους νόμους, οι εγκληματίες και οι παιδεραστές αποφυλακίζονται μέσα σε ένα μήνα 

Που είναι η δημοκρατία; Το ποιο λογικό είναι να κάνω λάθος! 

Αυτό που κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο είναι η δημοκρατική εξουσία” με τους πειθαρχικούς και ελεγχόμενους νόμους, όπου ο λαός αισθάνεται φοβισμένος πιεσμένος και εγκλωβισμένος.    

Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να εξουσιαστεί  σε έναν άνθρωπο  είναι η  ελευθερία του. Αυτό είναι το ζητούμενο και το όνειρο του ανθρώπου με την πραγματική έννοια της δημοκρατικής ελευθερίας. Η ελευθερία για το λαό είναι ένα δύσκολο κομμάτι της σημερινής δημοκρατίας.  

 

 

 

Συγγραφέας – ερευνητής  Ιωάννης Ευθυμιάδης. 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…