• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Εκλογές : Απλό κουίζ λογικής ! Άρθρο Συνταγματάρχη ε.α. 

8 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη* 

Προ ημερών, στις  23/05/18 στη Βουλή, είχαμε πάλι πολύ ντόρο με τις γνωστές κομματικές αντεγκλήσεις. Και ξανά στο προσκήνιο το θέμα των εκλογών. Οι μεν τώρα, οι δε τότε. 

Αλήθεια, πότε θα γίνουν οι εκλογές; Μα είναι απλό κουίζ λογικής σε λαϊκό τηλεπαιχνίδι. Συλλογιστείτε και συμπεράνετε μόνοι σας: 

Α. ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ: 

1/ Αυγ 18 : «Βγαίνουμε» από τα μνημόνια . Μεγάλο επικοινωνιακό χαρτί (βέβαια οι πραγματικές συνέπειες για μετά το Μνημόνιο… άστα να πάνε, τα μέτρα ισχύουν, και ο δανεισμός με μεγαλύτερο επιτόκιο). 

2/ ενδεχόμενο να επιτευχθεί μείωση του χρέους . Επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Εάν είναι μείωση, σημαντικό, εάν είναι επιμήκυνση υποδεέστερο, αλλά επικοινωνιακά εκμεταλλεύσιμο. Υποβόσκει μία εκτίμηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πιέσεις συναλλαγής της μειώσεως του χρέους, με το όνομα των Σκοπίων και η εντύπωση είναι, ότι δεν θα διστάσει να το κάνει. Το Οικονομικό και Κομματικό αντί του Εθνικού. 

3/ Συμφωνία ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν θα γίνει, επικοινωνιακά εκμεταλλεύσιμο. Θα προβληθεί σαν ΒΕΤΟ, ισάξιο του Καραμανλή.  

4/ Ιαν 19 μείωση συντάξεων, αρνητικό επικοινωνιακό. 

5/ Μάιος 19, Ευρωεκλογές, χαλαρή ψήφος, ευκαιρία για τιμωρητική ψήφο κατά των μεγάλων κομμάτων και αμέσως μετά από τη μείωση των συντάξεων, που όποιος είναι κυβέρνηση θα υποστεί και την μεγαλύτερη φθορά. Αρνητικό επικοινωνιακό. 

5/ Αυτοδιοικητικές εκλογές φθινόπωρο του 2109. Με τοπικά κριτήρια, με μικρή σχετική επικοινωνιακή αξία, σε συνδυασμό με πιθανές βουλευτικές ενδεχομένως. 

6/ Ιαν 20 μείωση αφορολογήτου, αρνητικό επικοινωνιακό γεγονός.  

7/ Αρχές του 20 εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας, με δυνατότητα ανατροπής της κυβερνήσεως και εκ νέου βουλευτικές εκλογές. Κανένα κόμμα δεν θα ήθελε να είναι κυβέρνηση τότε. Το πλεονέκτημα επιλογής το έχει εν πολλοίς, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. 

8/ Κίνδυνος Ειδικού Δικαστηρίου. Εάν βγει η ΝΔ μπορεί να κινήσει διαδικασία Ειδικού Δικαστηρίου, για διαπραγμάτευση και 3ο Μνημόνιο. Με τη διεξαγωγή και δεύτερων βουλευτικών εκλογών, παύουν οι τυχόν ποινικές διώξεις πολιτικών. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το διάστημα μεταξύ των δυο βουλευτικών εκλογών να είναι μικρό,  δλδ κοντύτερα προς την εκλογή του ΠτΔ. 

9/ Όταν το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο αλλεπάλληλων εκλογικών  αναμετρήσεων, είναι κάτω των 8 μηνών, δεν έχει δημιουργηθεί αντίδραση προς τους κυβερνόντες. Εάν θεωρούμε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε η διακυβέρνηση της ΝΔ, να διαρκέσει κάτι περισσότερο από 8 μήνες, έως τις επόμενες εκλογές. 

10/ Οι Πρόσφατες Κυβερνητικές υποσχέσεις για διακανονισμό αγροτικών χρεών, υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, επιστροφή αναδρομικών, και συνεχής παροχολογία δίνουν οσμή εγγύτητας προς τις εκλογές. 

 

Β. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ον: Το πλεονέκτημα της επιλογής του χρόνου των εκλογών το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ον: Δεν συμφέρουν  στο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Συσσωρεύονται πολλά αρνητικά, μεγάλη φθορά και κανένα θετικό. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ον: Δεν συμφέρει στο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές να γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές (Μάιος 2019). Μειώσεις, αλληλεπίδραση χαλαρότητας ψήφου. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 4ον : Η καλύτερη περίοδος θα ήταν από Σεπ ΄18 έως Δεκ ΄18. 

-Συνυπάρχουν τα περισσότερα θετικά και απομειώνονται τα αρνητικά. 

-Επειδή το μήνα Σεπτέμβριο  αποφεύγεται να γίνονται εκλογές, ειδικά όσο επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος.  

-Επειδή από τα μέσα Νοεμβρίου ερχόμαστε πολύ κοντά στο τέλος του χρόνου, (κλείσιμο έτους, προϋπολογισμός, εορταστική περίοδος , εγγύτητα περικοπών).  

-Επειδή οι εκλογές προκηρύσσονται τουλάχιστον 30ημέρες πριν. 

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ: Μας μένει το τέλος Οκτώβριου με αρχές Νοεμβρίου 2018 (προκήρυξη τέλη Σεπτεμβρίου), και αν λάβουμε υπόψη και την 28η Οκτωβρίου, οι Κυριακές που μένουν είναι λίγες και πολύ συγκεκριμένες.  

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα περάσει από την δύσκολη βάσανο των αναφερομένων διαδικασιών. Μάλλον θα δούμε μια δεξιά παρένθεση. 

Εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπει στις δυσκολίες του Ιανουαρίου του ΄19, με νωπή εντολή, σε μια επανάληψη του ΄15, φθαρμένος, κουρασμένος, αλλά χρησιμοποιώντας ακόμη ένα επικοινωνιακό αφήγημα. 

Μια Υπηρεσιακή, Οικουμενική Κυβέρνηση, 3 μηνών και πλέον, είναι μία περίπτωση που ευνοεί την ΝΔ, ίσως και το κοινωνικό σύνολο, αλλά δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ με στενά κομματικά κριτήρια. 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ : Οι εκλογές τη περίοδο αυτή δεν ευνοούν την ανάδειξη και συγκρότηση νεοδημιουργουμένων κομμάτων και τον προεκλογικό αγώνα των μικρών κομμάτων, γεγονός που συμφέρει τα παλαιά μεγάλα κόμματα, περιορίζοντας τις παράπλευρες διαρροές. 

Το ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ : Είναι πάντα υπαρκτός, αλλά απρόβλεπτος παράγοντας. Πολλά συμβαίνουν στις μέρες μας, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να αξιολογείται σαν εν δυνάμει παράμετρος. 

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ: Εκλογές στο τέλος Ιουνίου – αρχές Αυγούστου 2018, αποτελεί το σενάριο του απόλυτου αιφνιδιασμού, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει προβάλλοντας μόνο τους «αγαθούς» σχεδιασμούς και προθέσεις του. 

Αυτό, ενώ είναι στην ψυχολογία του τυχοδιωκτισμού του, δεν είναι μέσα στην κυρίαρχη και βαρύνουσα ψυχολογία του, της πετυχημένης πρώτης φοράς αριστεράς. Μόνο μια τακτική αναγκαιότητα (μέσα σε έναν ευρύτερο στρατηγικό υπολογισμό) θα τους οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. 

Η σφοδρή φιλόδοξη επιθυμία  του να ολοκληρώσει την τετραετία, προσκρούει σε αντικειμενικά αδιέξοδα. 

«Δεν βγαίνουν τα κουκιά» θα του έλεγε από τα βάθη του χρόνου και την αιωνιότητα, γραφική παλιά καπνισμένη καραβάνα, σύγχρονη των προπατόρων του. 

Και το γλαφυρό: Οι μεν που φωνάζουν ΤΩΡΑ, θέλουν ΤΟΤΕ και οι δε που δηλώνουν ΤΟΤΕ, θέλουν ΤΩΡΑ! 

 

 

*Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α. 

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Χρήστος Μαντζιάρης: Θέλουν την Ελλάδα εβραϊκή επαρχία. Η Σπάρτη ανήκει δικαιωματικά στο Ισραήλ σύμφωνα με το σιωνιστικό σχέδιο!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Χρήστος Μαντζιάρης: Θέλουν την Ελλάδα εβραϊκή επαρχία. Η Σπάρτη ανήκει δικαιωματικά στο Ισραήλ σύμφωνα με το σιωνιστικό σχέδιο!

by admin
9 ώρες ago
Δρ. Κ. Βαρδάκας: “γαλάζια πατρίδα” πακέτο με γαλάζια νησιά; ψήνεται;
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: “γαλάζια πατρίδα” πακέτο με γαλάζια νησιά; ψήνεται;

by admin
13 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (18/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (18/6/2026)

by admin
23 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (17/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (17/6/2026)

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του Εκτωρα Κουφοντίνα που άναψε φωτιές…

ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του Εκτωρα Κουφοντίνα που άναψε φωτιές...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ… ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ- Η ΚΛΟΠΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ- Η ΚΛΟΠΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr