ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ … Μωυσής μοναχός εκ Πρεβέζης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ. - 26 Ιαν 2019 - 21:25
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου! Τέτοιο αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου… «Στρατηγός Μακρυγιάννης». 

Πόσο αξίζει για σένα η τιμή; Αυτή σου παίρνουν σήμερα και εσύ σιωπάς από τη θλίψη. Τρέμουν το μεγαλείο σου Έλληνα γιατί είσαι άνθρωπος και όχι βάρβαρος σαν αυτούς. 

Σήκω επάνω και ας έχεις τραύμα διαμπερές, η ψυχή σου ακόμα είναι ζωντανή. Ακολούθησε τον Λεωνίδα, γιατί οι τρελοί χαράζουν δρόμους και ανοίγουν ορίζοντες γι΄αυτούς που ακολουθούν. 

Καμία εξαθλίωση και καμιά συμφορά δεν θα σε καταβάλει γιατί είσαι Έλληνας. 

Ο αγώνας είναι άνισος, έτσι ήταν πάντα, μα αυτό σε αναδεικνύει ήρωα, γιατί ξέρεις να αντιστέκεσαι και να νικάς εκεί που δεν το περιμένουν. 

Ας τιμήσουμε το όνομα που ο Θεός μας χάρισε, ας τιμήσουμε τον Σταυρό που φέρει η ματωμένη σημαία μας. 

Θα σταθούμε και πάλι η αιτία να απλωθεί το φως μας στο δικό τους σκότος. Γι΄αυτό θέλουν να σβήσουν το φως. 

Ποτέ δεν είναι αργά να δεις τα σφάλματά σου, αυτά που σε οδήγησαν σε πώληση, τα ξένα αφεντικά σου. 

Εμείς ανοίξαμε τις πόρτες  και μπήκανε οι εχθροί. Εγώ και εσύ φταίμε ραγιά μου. Γιατί δεν σήκωσες ανάστημα όταν ο καιρός το απαιτούσε. 

Είναι στην ιστορία μας γραφτό να πολεμάμε με θηρία και να πετυχαίνουμε νίκες, ακόμα και μέσα από τις ήττες μας. Και άλλο από αγώνα δεν γνωρίζει η φυλή μας. 

Σήκω Έλληνα και πάρε την απόφαση να γράψεις και πάλι ιστορία, μη μετράς νούμερα, ούτε επιπτώσεις αν έχεις την ψυχή των προγόνων σου. 

Και να θυμάστε αδέρφια, πως μας φοβούνται οι μισεροί γι΄αυτό και μας χτυπάν ανελέητα. 

Οι Έλληνες είναι ανίκητοι όταν ομοψυχούν, «Ηρόδοτος». 

Γι΄αυτόν μας ενσπείρουν πάντοτε διχόνοια ανάμεσά μας. Επιτέλους, κατάλαβες ποιοι σε αφεντεύουν, ποτέ δεν είναι αργά. Καιρός να τους εκδιώξεις, γιατί αύριο θα δώσουν Θράκη, Ήπειρο και Αιγαίο και ξένος θα ΄σαι στη γη σου. 

Χωρίς αίμα λευτεριά δεν έρχεται και χωρίς κλάμα αλλαγή δεν γίνεται. Πέσε στα γόνατα κλάψε, πες στον Χριστό τον πόνο σου, παρακάλεσε τον, να λευτερώσει την πατρίδα μας.  

Αν είχες αυτιά να τον ακούσεις, θα σου λέγε ο Κύριος: Υιέ μου, δώσε μου την καρδιά σου, επέστρεψε σε μένα και όλα Εγώ θα τα αλλάξω. Αυτοί που μας πουλάνε, είναι ο καθρέφτης της  δικής μας ζωής, εμείς φταίμε. 

Ας μετανοήσουμε πρώτα, και όλα θα αλλάξουν. Μετανοώ σημαίνει παίρνω απόφαση να αλλάξω τρόπο ζωής, όχι απλά ότι έσφαλα. 

Η κληρονομιά μας βαριά, περήφανη, ένδοξη, αθάνατη! Αξίζει κάθε θυσία για να την παραδώσεις σε ελεύθερους Έλληνες. 

Αυτός που αποφεύγει τη μάχη, είναι ήδη ηττημένος. Αυτός που φοβάται το θάνατο, ο  θάνατος τον κυνηγάει και αυτόν που δεν φοβάται τον θάνατο, ο θάνατος τον αποφεύγει, «Άγιος Παίσιος». 

Τι είναι  ανώτερο, να τιμάς τους ήρωες, ή να σε τιμούν ως ήρωα; 

Κάθε θυσία, είναι ηρωισμός και ο μεγαλύτερος ήρωας, ο Χριστός μας, θυσιάστηκε για μας. Κάθε θυσία που σκοτώνει το σώμα, οδηγεί την ψυχή στο Χριστό, στον μεγαλύτερο ήρωα. 

Όσοι γενναίοι, ξέρετε τι θα πράξετε, γιατί εγώ Μακεδονία δεν πουλώ. 

Ελλάδα σ΄αγαπώ.            

Μωυσής μοναχός

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr