• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ελληνοτουρκική κρίση – «Πόλεμος» υποβρυχίων: Πώς ο Κίμωνας «ξετρύπωσε» το «209»- Το «άγχος» των γειτόνων να εντοπίσουν τα «αόρατα» Ελληνικά «214»

6 έτη ago
in ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
0
Ελληνοτουρκική κρίση – «Πόλεμος» υποβρυχίων: Πώς ο Κίμωνας «ξετρύπωσε» το «209»- Το «άγχος» των γειτόνων να εντοπίσουν τα «αόρατα» Ελληνικά «214»
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σκάφη επιφανείας, ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ακόμα και μη επανδρωμένα UAV έχουν επιδοθεί σε έναν πρωτοφανές «σαφάρι» προκειμένου να εντοπίσουν τα υποβρύχια του αντιπάλου.

Μπορεί το περιστατικό με τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ και την Τουρκική KEMAL REIS να βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της δημοσιότητας με το Ελληνικό πλήρωμα να παραδίδει «μαθήματα» ναυτοσύνης στους προκλητικούς αλλά και επικίνδυνους Τούρκους όμως από την περασμένη Δευτέρα όταν βγήκαν οι δύο στόλοι στο Αιγαίο σε εξέλιξη βρίσκεται ένας πρωτοφανής «πόλεμος» τόσο στην επιφάνεια της θάλασσας όσο και κάτω από αυτή σε κάθε γωνιά του Αιγαίου.

Σκάφη επιφανείας, ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ακόμα και μη επανδρωμένα UAV έχουν επιδοθεί σε έναν πρωτοφανές «σαφάρι» προκειμένου να εντοπίσουν τα υποβρύχια του αντιπάλου. Αποστολή εξαιρετικά δύσκολη και με τεράστιες ιδιαιτερότητες ειδικά στο περιβάλλον του Αιγαίου. Το διάσπαρτο με νησιά Αρχιπέλαγος αποτελεί ιδανικό χώρο για τους σιωπηλούς κυνηγούς ώστε να αναπτυχθούν σε καίριες θέσεις και να παραμείνουν εκεί αόρατα επιτηρώντας είτε θαλάσσιες περιοχές είτε αντίπαλα πλοία επιφανείας.

Σε αυτό το περιβάλλον τις τελευταίες ημέρες το Πολεμικό Ναυτικό έχει καταφέρει όχι απλά να κυριαρχήσει αλλά σε αρκετές περιπτώσεις να προκαλέσει νευρικό κλονισμό στους γείτονες σε δύο επίπεδα. Κρατά «αόρατα» τα δικά του υποβρύχια ειδικά τα υπερσύγχρονα «214» ενώ οι «κυνηγοί» του, τα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες για τα Τουρκικά.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό τις περασμένες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου και Εύβοιας με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει πληροφορίες για εμφάνιση Τουρκικού υποβρυχίου κλάσης «209». Τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβαν να εντοπίσουν και να ‘’ξετρυπώσουν’’ τον Τούρκο «επισκέπτη». Αποστολή υψηλής δυσκολίας με δεδομένο ότι τα υποβρύχια διαθέτουν τρόπους να παραμένουν ‘’αόρατα’’ κινούμενα με χαμηλές ταχύτητες σε μεγάλα βάθη.

Ζεύγη ελικοπτέρων ξεκίνησαν να ‘’σαρώνουν’’ τη θαλάσσια περιοχή έκτασης δεκάδων τετραγωνικών μιλίων έχοντας ποντίσει τα σόναρ τους προκειμένου να ‘’ακούσουν’’ οτιδήποτε προδώσει τη θέση του Τουρκικού υποβρυχίου. Στην αποστολή έλαβαν μέρος τόσο ελικόπτερα S-70 όσο και τα παλιότερα ΑΒ 212. Και όπως ακριβώς στην περίπτωση της καινούργιας Τουρκικής φρεγάτας KEMAL REIS με την κατά 20 χρόνια παλιότερη ΛΗΜΝΟΣ όπου αποδείχθηκε ότι τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού με την εξαιρετική τους εκπαίδευση καλύπτουν το μειονέκτημα της παλαιότητας των μέσων το ίδιο ακριβώς συνέβη και ανοιχτά της Εύβοιας.

Ο ‘’ΚΙΜΩΝΑΣ’’ όπως ονομάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό κάθε ελικόπτερο ΑΒ-212 κατάφερε να εντοπίσει τον ‘’πονηρό’’ Τούρκο ο οποίος είχε ‘’λουφάξει’’ στο βυθό. Στο ελικόπτερο σήμανε συναγερμός όταν το ηχοβολιστικό σόναρ έλαβε σήμα για κίνηση Τουρκικού υποβρυχίου ‘’209’’. Ο ‘’γερόλυκος’’ των Ελληνικών ναυτικών ελικοπτέρων, είχε ήδη ‘’ξετρυπώσει’’ το ‘’κόκκινο’’ υποβρύχιο και αμέσως ξεκίνησε μια ανελέητη ιδιότυπη καταδίωξη.

Για τουλάχιστον 30 λεπτά ο Τούρκος ‘’εισβολέας’’ ήταν ‘’θερμός’’ όπως ονομάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό η κατάσταση εντοπισμού. Ουσιαστικά δηλαδή είχε εγκλωβιστεί από το Ελληνικό σόναρ και οποιαδήποτε κίνηση έκανα προκειμένου να ξεφύγει ήταν μάταιη. Ο ‘’ΚΙΜΩΝΑΣ’’ είχε ουσιαστικά ‘’κλειδώσει’’ το ‘’θήραμά’’ του. Σε κατάσταση επιχειρήσεων αυτό θα σήμαινε ότι το Τουρκικό υποβρύχιο θα αποτελούσε πλέον εύκολο στόχο τόσο από την τορπίλη που μεταφέρει το ελικόπτερο όσο και για άλλα φίλια θαλάσσια και εναέρια μέσα τα όποια βρίσκονταν στην περιοχή. Ο Τούρκος κυβερνήτης πέρασε σίγουρα δύσκολες στιγμές μέχρι να καταφέρει να απομακρυνθεί από την περιοχή.

ΚΙΜΩΝΑΣ και ΤΑΛΩΣ, δηλαδή τα AB-212 και τα Aegean Hawk S-70 “σαρώνουν» καθημερινά πλέον κάθε τετραγωνικό μίλι του Αιγαίου αναζητώντας απρόσκλητους «επισκέπτες».

Την ίδια ώρα σε εφιάλτη για τους γείτονες φαίνεται ότι εξελίσσεται η προσπάθεια για να εντοπίσουν τα Ελληνικά υποβρύχια και ειδικά τα 4 κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, το ΩΚΕΑΝΟΣ  όσο  και τα υπόλοιπα έξι που διαθέτει στο οπλοστάσιό της η Διοίκηση υποβρυχίων.

Και ενώ οι  ‘’σιωπηλοί κυνηγοί’’ έχουν αναπτυχθεί από την πρώτη στιγμή σε κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους οι γείτονες καθημερινά απογειώνουν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου αλλά ακόμα και μη επανδρωμένα UAV ANKA προκειμένου να τα εντοπίσουν.

Ταυτόχρονα από τις Τουρκικές φρεγάτες απονηώνονται κατά κύματα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα με την ίδια αποστολή. Όμως  έως τώρα δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ούτε ένα από τα Ελληνικά ‘’214’’.

newpost.gr

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ

by admin
3 ημέρες ago
Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026
Slider

Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026

by admin
6 ημέρες ago
Πέθανε Ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας και 47χρονος αρχιλοχίας, πατέρας 4 παιδιών
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πέθανε Ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας και 47χρονος αρχιλοχίας, πατέρας 4 παιδιών

by admin
3 εβδομάδες ago
«Όποιος θέλει ας παραιτηθεί» και έρχονται ορδές ιδιωτών στις Ένοπλες Δυνάμεις!
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Όποιος θέλει ας παραιτηθεί» και έρχονται ορδές ιδιωτών στις Ένοπλες Δυνάμεις!

by admin
4 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Νικόλαος Παπαδόπουλος: «Έρχεται παγκόσμιο ενεργειακό σοκ: Αναθεωρήστε το εμπάργκο στη Ρωσία»

Νικόλαος Παπαδόπουλος: «Έρχεται παγκόσμιο ενεργειακό σοκ: Αναθεωρήστε το εμπάργκο στη Ρωσία»

1 ημέρα ago
Χρήστος Μαντζιάρης: Ετοιμάζονται να μας κόψουν και τον καφέ! Η ΝΤΠ θέλει να πούμε τον καφέ… καφεδάκι!

Χρήστος Μαντζιάρης: Ετοιμάζονται να μας κόψουν και τον καφέ! Η ΝΤΠ θέλει να πούμε τον καφέ… καφεδάκι!

23 ώρες ago
Μεντβέντεφ: Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη: Ρωσικοί πύραυλοι Oreshnik σημαδεύουν στο κέντρο της ΕΕ και σε Αλεξανδρούπολη;

Μεντβέντεφ: Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη: Ρωσικοί πύραυλοι Oreshnik σημαδεύουν στο κέντρο της ΕΕ και σε Αλεξανδρούπολη;

3 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

    Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Χρήστος Μαντζιάρης: Ετοιμάζονται να μας κόψουν και τον καφέ! Η ΝΤΠ θέλει να πούμε τον καφέ… καφεδάκι!

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Ἡ εὐλογημένη ἀσκήτρια Χρυσή καὶ ἡ συνάντηση μὲ τὸν Ἅγιο Βασιλέα Ἰωάννη Βατάτζη!

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Καλύτερο από το μέλι. Καρποφορεί για 60 χρόνια. Μεγαλώνει σε θάμνο — Γιατί δεν το γνωρίζεις;

    37 shares
    Share 15 Tweet 9

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr