ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΝΤΟΛΗ Πλεύρη να ακριβύνουν φάρμακα! Ποιά είναι αυτά – Άγριες καταστάσεις

ΥΓΕΙΑ. - 4 Ιαν 2023 - 8:46

Με fast track διαδικασίες…

Όπως μεταδίδεται, αναμένονται άμεσα αυξήσεις σε πολύ φθηνά φάρμακα, με πρόσχημα να μην αποσυρθούν!

Οι ελλείψεις φαρμάκων ταλαιπωρούν τους ασθενείς, με το υπουργείο Υγείας να επιβάλλει μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει δήθεν το φαινόμενο.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή στον ΕΟΦ να ανοίξει το θέμα των αυξήσεων στα φάρμακα που κοστίζουν κάτω των 5 ευρώ.

Μάλιστα για όλο αυτό, δεν φαίνεται να απαιτείται κάποια νομοθετική ρύθμιση!

Αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, υφίσταται διάταξη που προβλέπει ότι για λόγους δημόσιας Υγείας, όταν το φάρμακο είναι μεγάλης κατανάλωσης και κινδυνεύει με απόσυρση λόγω κοστολογίου, μπορεί να λάβει αύξηση.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, βάσει της εντολής Πλεύρη, θα μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα στον ΕΟΦ, ώστε τα φάρμακά τους να λάβουν μία χαμηλή αύξηση που να δικαιολογεί την διάθεσή τους στην αγορά και να μην αποσυρθούν.

Παράλληλα, θα υπάρξει ρύθμιση με την οποία θα επιβάλλεται η άυλη συνταγή για την αγορά φαρμάκων που είναι σε έλλειψη. Στόχος να μην αποθηκεύουν οι πολίτες σπίτι τους!!! Έρχονται ακόμα πιο άγριες μέρες…

Με πληροφορίες από ethnos, intime

el.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr