ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εντυπωσιακοί αρχαίοι τάφοι εντοπίστηκαν κοντά στη Γκίζα (Βίντεο)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 5 Μάι 2019 - 22:30

Τάφους έως και 2.500 ετών αλλά και μοναδικά ευρήματα σε άριστη κατάσταση ανακάλυψαν πρόσφατα αρχαιολόγοι κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας της Αιγύπτου.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εξαιρετικά καλά διατηρημένα αγάλματα και φέρετρα από ασβεστόλιθο υψηλής ποιότητας σε νεκροταφείο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με μελετητές, ένας από τους παλαιότερους τάφους χρονολογείται από το 2.500 π.Χ.

«Οι δύο πόρτες που βρήκαμε είναι πραγματικά από πολύ καλή ποιότητα ασβεστόλιθου. Για να φέρει

κανείς μια πολύ καλή ποιότητα ασβεστόλιθου που από την Τόρα, πρέπει να λάβει άδεια από τον ίδιο τον βασιλιά και πιστεύω ότι αυτοί οι τύποι κατείχαν πολύ υψηλούς τίτλους για να μπορέσουν να ζητήσει από τον βασιλιά αυτό τον καλής ποιότητας ασβεστόλιθο», δήλωσε σε δήλωσή του ο Μουσταφά Βαζίρι, γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Μέσα στον τάφο υπάρχουν αγάλματα και περίτεχνες ξύλινες μάσκες που ενδεχομένως απεικονίζουν τους άνδρες στο θάλαμο και τις οικογένειές τους.

Οι επιγραφές αναφέρουν ότι ένας από τους ενοίκους λεγόταν Behnui-Ka, και εργαζόταν ως ιερέας και δικαστής, εξυπηρετώντας αρκετούς Φαραώ.

sputniknews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr