ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΑΜΑΡΤΙΑ, ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟ (Α.Στεφανίδης) Γ

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 19 Φεβ 2022 - 20:25

Στα προηγούμενα άρθρα της σειράς (ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ : ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΑΣ, ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΑΣ, ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΑΜΑΡΤΙΑ, ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟ (Α.Στεφανίδης) Β) έγινε μια αναδρομή στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης μέχρι την δημιουργία Φιλοσοφίας κι Επιστημών και αναλύθηκε περιληπτικά η Φιλοσοφία, οι Επιστήμες και το φιλοσοφικόν (επιστημονικόν) εργαλείο Λογική.

Στο παρόν άρθρο θα αναλυθούν οι αρχικές έννοιες κι αντικειμενικότητα της Επιστήμης κι ο έλεγχος των επιστημονικών συμπερασμάτων. Το άρθρο θα συνεχιστεί σε επόμενη δημοσίευση με την πλήρη αποδόμηση της σήμερον εφαρμοζόμενης Επιστήμης, όπως υποσχέθηκα εξ αρχής.

Αναφερόμενος όχι μόνο στην Επιστήμην αλλά γενικά στον τρόπον δημιουργίας γνώσης, όποιος πιστεύει ότι λανθάνω, ας απαντήσει θετικά με τον κατ’ εκείνον τρόπον δόμησης γνώσης κι όχι αρνητικά με «argumentum ad hominem» αφορισμούς, δηλαδή λέγοντας αόριστα “τι είναι αυτά που γράφεις και που τα βρήκες;”, γιατί ως τώρα αυτό εισέπραξα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ακόμα κι από καθηγητές πανεπιστημίων.  Στο άρθρον αναφέρω ξεκάθαρα τις πηγές.  Ας αποδείξει την επιστημοσύνη του μόνον με εμπεριστατωμένην επιστημονικήν απάντηση, συμβάλοντας στην πρόοδον σκέψης κι Επιστήμης, αποδομώντας τα κατ’αυτόν “λάθη” μου, ώστε να μην παρασυρθούν οι λοιποί από μένα.  Θα συμβάλει έτσι στην αποβάλτωση της σημερινής άθλιας παγκόσμιας πνευματικής κατάστασης, όπου έχουμε οδηγηθεί από εντελώς διαστρεβλωμένο κι άρρωστο σκεπτικό, στην ανάρρωση του οποίου προσπαθώ να συμβάλω με τις δυνάμεις μου.

Αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με την τρέχουσα κατάσταση, ειδικά δε την πνευματικήν, ας μην σταθεί σ’ αυτό το άρθρο. Του εύχομαι ολόψυχα να καλοπερνά!Είχα εξηγήσει αρχικά ότι αν και καθαρά επιστημονικόν άρθρο, προσπάθησα να είναι κατά το δυνατόν απλούστερο, συνοπτικό κι επεξηγηματικόν, ώστε κατά το δυνατόν να γίνει αντιληπτό κι από όσους δεν ευκαίρησαν να σπουδάσουν τα αναφερόμενα, με την προσδοκία κι ευχή μου να το κατανοήσουν και χρησιμοποιήσουν γινόμενοι “λογικότεροι & επιστημονικότεροι” πολλών σημερινών επιστημόνων.

Πατήστε πάνω στους δύο συνδέσμους που ακολουθούν να διαβάσετε το άρθρο 

Το άρθρο : ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΑΜΑΡΤΙΑ, ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟ (Α.Στεφανίδης) 0_Γ

υγ ~ Επανελέγχοντας τα γραφόμενά μου προχώρησα σε κάποιες μικρές διορθώσεις των δυο προηγουμένων άρθρων και τα δημοσιεύω πάλιν εις ένα ενιαίον αρχείον :

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΑΜΑΡΤΙΑ, ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟ (Α.Στεφανίδης) Δ_Ε

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

aristefanidis@mail.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr