• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ξηλώνουν πινακίδες, οριοθετούν τα νέα σύνορα – Δυνάμεις της KFOR έκαναν το πρώτο βήμα – Πανικοβλημένοι οι Κοσοβάροι

Ξηλώνουν πινακίδες, οριοθετούν τα νέα σύνορα. Πανικός έχει προκληθεί στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, όπου με το έτσι θέλω δημιούργησαν κράτος. Τα τοπικά Μέσα ήδη έχουν σηκώσει το θέμα ψηλά, όμως, όπως όλα δείχνουν και όπως σας έχει αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στα Βαλκάνια. 

Ανησυχία προκλήθηκε στους κατοίκους του χωριού Καρακέβε στο δήμο Καμένιτσα όταν είδαν ότι οι Δυνάμεις Κοσόβου (KFOR) τοποθέτησαν πινακίδες που ορίζουν τα προσωρινά σύνορα του Κοσσυφοπεδίου.

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το πρωί και όπως επισημαίνεται από τοπική ιστοσελίδα «η οριοθέτηση αυτή έφερε τα εδάφη τους στην πλευρά της Σερβίας και όχι στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ήταν». Ο Σελβέρ Λενιάνι πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Καρακέβε (Karaqevë) δήλωσε ότι αυτή η δράση των KFOR έχει προκαλέσει ανησυχίες στους κατοίκους, όπως αναφέρει το echedoros.

«Οι πινακίδες αυτές τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί στις 10 η ώρα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας των KFOR. Αυτό μας φόβισε και μας έκανε να καταλάβουμε ότι η διαίρεση εξουσιοδοτείται από τον διεθνή παράγοντα.

Έχουμε τα χωράφια μας εκεί που τώρα θα εργαζόμαστε παράνομα, αυτό πρέπει να συζητηθεί επειγόντως στα κεντρικά όργανα της χώρας», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν τοποθετηθεί αυτές οι πινακίδες, η σημερινή δράση έχει δημιουργήσει μια ανησυχητική κατάσταση σε συνδυασμό με τον διάλογο που γίνεται με τη Σερβία.

Επίσης, δεν κατάφεραν να πάρουν μια απάντηση από τις KFOR γιατί οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στην Καρακέβε της Καμένιτσα.

Δείτε εικόνες από την περιοχή.

Όπως σας είχαμε αναφέρει, η εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου φαίνεται ότι δεν αποτελεί πλέον «κόκκινη γραμμή» για την Ουάσιγκτον. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Γκρεγκ Ντελαουί σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο KTV άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, στην διαδικασία οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

Στην ερώτηση αν η ανταλλαγή εδαφών Σερβία -Κοσόβου θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο διάλογο Βελιγραδίου -Πρίστινας απέφυγε να απαντήσει ευθέως όπως συνήθιζε στο άμεσο παρελθόν.

«Δεν πρόκειται να μιλήσω με λεπτομέρειες για κάτι που μπορεί να αποτελέσει στοιχείο της οριστικής συμφωνίας. […] Δεν ομιλώ, διότι θα πρέπει να προηγηθεί ένας εσωτερικός διάλογος με την συμμετοχή όλων των κομμάτων στο Κόσοβο όπου ο καθένας θα εκφράσει την άποψη του». Ο πρέσβης των ΗΠΑ επισήμανε ότι είναι ιστορική ευκαιρία να ξεπεραστεί η ένταση στις σχέσεις Σερβίας – Κοσόβου και να επέλθει η ομαλοποίηση τους.

Ο κ. Ντελαουί επανέλαβε ότι η υποστήριξη στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου παραμένει σταθερή από την πλευρά των ΗΠΑ επισήμανε ωστόσο ότι και οι πολιτικές προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. «Οι άνθρωποι αντιδρούν καθώς αλλάζουν τα πράγματα, επετεύχθη μια εξαιρετική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ έτσι και δική μας θέση αλλάζει όταν αλλάζουν τα δεδομένα. Γιορτάζουμε τα καλά νέα μ αυτόν τον τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ Γκρεγκ Ντελαουί είχε απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διαίρεσης του Κοσόβου με την ανταλλαγή εδαφών χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη μία τέτοια προοπτική.

Υπέρ της ανταλλαγής εδαφών με την Σερβία, για να κλείσει οριστικά το θέμα, τάχθηκε και ο δήμαρχος της πόλης Γκνίλανε και αντιπρόεδρος του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου-LDK, Λούτφι Χαζίρι.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι, απαντώντας στον Λούτφι Χαζίρι και εμμέσως στα υπονοούμενα του Αμερικανού πρέσβη, δήλωσε ότι «κάθε ιδέα για ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία, που θα οδηγούσε στην διαίρεση του Κοσόβου, θα σήμαινε πόλεμο». Ο Ράμους Χαραντινάι επισήμανε ότι είναι επικίνδυνο να γίνεται λόγος για μια τέτοια λύση. «Όποιος αναφέρεται στην διαίρεση, το μοίρασμα εδαφών, κάνει λάθος, και θα προκαλέσει τραγωδία στα Βαλκάνια» τόνισε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου.

Προοίμιο εξελίξεων το θέμα με τις πινακίδες. Πλέον έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή.

pentapostagma.gr

Tags: slide7
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;
ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;

by admin
3 ώρες ago
Αντρέας Μαρτσιλιάνο: Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ… Ο πόλεμος μεταξύ Ευρώπης & Ρωσίας, θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα… & η ώρα Πλησιάζει
ΔΙΕΘΝΗ

Αντρέας Μαρτσιλιάνο: Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ… Ο πόλεμος μεταξύ Ευρώπης & Ρωσίας, θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα… & η ώρα Πλησιάζει

by admin
4 ώρες ago
Snyder: «Στο Στόχαστρο το Όρος Pickaxe»: Η Απόφαση του Τραμπ που Μπορεί να Τινάξει τη Μέση Ανατολή στον Αέρα
Slider

Snyder: «Στο Στόχαστρο το Όρος Pickaxe»: Η Απόφαση του Τραμπ που Μπορεί να Τινάξει τη Μέση Ανατολή στον Αέρα

by admin
5 ώρες ago
Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
ΔΙΕΘΝΗ

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
9 ώρες ago
Next Post
Και η σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου κύριε;

Και η σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου κύριε;

Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr