ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ηλίας Καλλιώρας : Σεισμοί Τουρκίας, 12 ν.μ. και τα σχέδια για το μοίρασμα του Αιγαίου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ. - 24 Μαρ 2023 - 19:41
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Τους γιγάντιους γεωφυσικούς σεισμούς στην Τουρκία τους ακολούθησαν γίγα τεκτονικοί πολιτικοί σεισμοί που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη αναφορικά με το μοίρασμα του Αιγαίου με τους γείτονές μας. Μιλώντας η πρώην υπουργός των Εξωτερικών στο Κρήτη TV, δήλωσε ότι δεν έχει κανένα ταμπού για την μελλοντική συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, προδικάζοντας μάλιστα η ίδια ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί ένα τέτοιο γεωστρατηγικό γεγονός.

Η αδελφή του πρωθυπουργού δήλωσε στο Κρήτη TV (20-2-2023): «Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού.. Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο».

Όπως και ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται ήδη πάνω στις αοράτως βαλμένες υπόγειες και φανερές σιωνιστικές φωτιές, έτσι και παραλλήλως, οι ίδιες σκοτεινές δυνάμεις έχουν θέσει και την Ελλάδα με την Τουρκία στο γεωπολεμικό τους κλισιοσκόπιο και στα γεωστρατηγικά τους σχέδια. Οι σιωνιστικά βαλμένες πολεμικές φλόγες ήδη καίνε τον πλανήτη και το αίμα ρέει ποτάμι από τη Λιβύη και τη Συρία μέχρι την Ουκρανία και από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι την Υεμένη, ενώ από καιρό τώρα τόσο ο Ερντογάν όσο και οι λοιποί Τούρκοι ηγέτες μας προειδοποιούν επίμονα και αδιαλείπτως πως «θα έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ».

Οι διεθνικές εξελίξεις στο συγκυριακά στοχοποιημένο Αιγαίο έχουν πάρει τις ανιούσες και οι φλόγες που μέχρι τώρα βρίσκονται κάτω από τη γη θα βγουν στην επιφάνεια. Είναι απλά θέμα χρόνου η πολεμική ανάφλεξη με το που θα έρθει η «κατάλληλη» μέρα και ώρα κατά το σχέδιο των τυφλοπόντικων ηγετών της Πενταρχίας του σκότους. Όλα έχουν σχεδιασθεί με σιωνιστικό μοιρογνωμόνιο και μασονικό διαβήτη και βήμα-βήμα προχωρούν σταθερά και αταλάντευτα.Μετά τους τυχαίους ή μη και γιγάντιους σεισμούς στην Τουρκία τον Φεβρουάριο, τα ελληνοτουρκικά προχώρησαν ένα ακόμη βήμα παραπέρα εξ ορισμού ή εκ των ενόντων. Οι σεισμοί, ο φόβος, ο πόνος και οι αμέτρητοι νεκροί και τραυματίες στην γείτονα χώρα, αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους παγανιστές νεοταξίτες να προωθήσουν έτι περαιτέρω τα επόμενα βήματα και σκοτεινά σχέδιά τους γύρω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι κοσμοκράτορες Ρότσιλντ, μαζί με τα «πεφωτισμένα» υποζύγια τους δεν έχουν καμία ανάγκη για χρήματα, χρυσό, τράπεζες, πλουτοπαραγωγικές πηγές, πολυεθνικές επιχειρήσεις, κλπ. Όχι. Και ο λόγος που το εξηγεί αυτό είναι πάρα πολύ απλός: Ήδη τα έχουν και τα κατέχουν άμεσα ή άμεσα όλα αυτά! Αυτό που τους ενδιαφέρει και για το οποίο εργάζονται μέρα-νύχτα είναι να μειώσουν ραγδαία τον πληθυσμό της γης. Δεν θέλουν ή νοιάζονται για φυσικό αέριο, πετρέλαια, νησιά, πλούτο, κλπ.

Και φυσικά, ούτε και ο υπόγειος πλούτος του Αιγαίου τους ενδιαφέρει. Όχι. Καρφί δεν τους καίγεται. Δεν νοιάζονται καν. Το μόνον που πρέπει να γίνει κατά αυτούς είναι ότι όλες οι αιμοσταγείς γεωστρατηγικές τους κάρτες και οι ανθρωποκτόνες γεωπολεμικές ψηφίδες να υλοποιηθούν στο υλικό πεδίο με την σχεδιασθείσα σειρά, διεθνική ευταξία και με την προκαθορισμένη λογική ακολουθία και αλληλουχία και εναλλακτικά σχέδια και επιλογές.

Με μια φράση, αυτό που θέλουν και εργάζονται με μοναδική μαεστρία και δαιμονική τέχνη οι παγκόσμιοι «πεφωτισμένοι» ηγέτες είναι το να φτάσουμε στον ελληνοτουρκικό πόλεμο.. Οι παγανιστές νεοεποχίτες θέλουν παγκόσμια γενοκτονία. Όλα τα άλλα είναι εικονικά «φρου-φρου», εξωτερικά επικαλύμματα και γεωστρατηγικοί ψεύτο «φερετζέδες» και «ξόανα» περισπασμού για να προχωρούν με διεθνική σειρά και τάξη τα σκοτεινά σχέδια της σιωνιστικής Πενταρχίας.

Στην τρέχουσα περίοδο, οι νεοεποχίτες σιωνιστές μπήκαν «πανηγυρικά» και αγωνιστικά στην «διπλωματία των σεισμών», είτε αυτοί οι ίδιοι οδήγησαν έτσι τα πράγματα είτε αυτά συγκυριακά και από μόνα τους έφτασαν σε έναν ακόμη γεωφυσικό και γεωπολεμικό σταθμό. Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε νεώτερες κομβικές καταστάσεις, γεγονότα και στρατηγικές εξελίξεις για τις οποίες από πολύ καιρό τώρα γινόταν μυστικές διεργασίες προετοιμασίας, διπλωματικές κινήσεις και διμερείς ή και πολυμερείς συζητήσεις και άτυπες διαπραγματεύσεις.

Μετά την γίγα «βόμβα» που έριξε η κα Μπακογιάννη περί μοιράσματος του Αιγαίου, όπως ήταν φυσικό επόμενο ήρθαν και οι προτάσεις της Τουρκίας. Τα 6 σημεία των προτάσεών της προς την Αθήνα είναι (pronews.gr): Αποστρατικοποίηση των νησιών, έναρξη κοινών ερευνών για εντοπισμό και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, συνέχιση των διερευνητικών επαφών των δύο πλευρών και επαναφορά των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), η συνέχιση των στρατιωτικών συνομιλιών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και αναγνώριση «πακέτου» δικαιωμάτων στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και των Δωδεκανήσων.

Αυτά είναι τα έξι μέτρα που ζήτησε η Τουρκία από την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της ενισχυμένης «διπλωματίας των σεισμών». Με απλά λόγια, η Τουρκία καταθέτει, συζητά και έχει μόνον ισχυρές απαιτήσεις επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και μέχρι εκεί. Δηλαδή, η  Τουρκία μας ζητάει «καζάν-καζάν» συνεκμετάλλευση, με τα δικά τους να είναι πάλι δικά τους και τα δικά μας μισά-μισά.

Όπως αποκάλυψαν κυρίως τουρκικές πηγές, οι ανωτέρω έξι προτάσεις συζητήθηκαν στις συνεχιζόμενες μυστικές διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Άγκυρα σε συναντήσεις του Ιμπραήμ Καλίν, συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν και της Άννας-Μαρίας Μπούρα, διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Κ. Μητσοτάκη, γεγονός, εξέλιξη ή θέμα που έθιξε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, χωρίς όμως να τα κατονομάσει.

Είναι σημαντικό επιπροσθέτως να τονισθεί ότι για τα τουρκικά σχέδια το ΝΑΤΟ/ΗΠΑ αποτελούν το μέσο ή τον ιμάντα διαμέσου των οποίων θα έρθει και η αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίου. Είναι κομβικής σημασίας να υπογραμμίσουμε εισέτι ότι το ΝΑΤΟ/ΗΠΑ δεν θέλουν τη στρατιωτική ενίσχυση των νησιών μας στο Αιγαίο, υιοθετούν την τουρκική προσέγγιση και ερμηνεία των συνθηκών της Λωζάνης/Παρισίων και απορρίπτουν στην ουσία του το ελληνικό δικαίωμα της αυτοάμυνας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία ρητώς απαγόρευσε να σταλούν στα νησιά του Αιγαίου τα 12 Marder-1A3 που αυτή μας έδωσε προς αντικατάσταση των BMP-1 ή των τεθωρακισμένων οχημάτων που πήρε η κυβέρνηση από τα νησιά μας και τα έστειλε στην Ουκρανία. Κατά συνέπεια, από την στιγμή που η συζήτηση και οι σχετικές διεργασίες για το καθεστώς του Αιγαίου περάσουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ, τότε θα πρέπει να περιμένουμε τα πράγματα να γίνουν ακόμα χειρότερα. Η δε αποστρατικοποίηση των νησιών μας έχει ήδη ξεκινήσει με αφορμή την Ουκρανία.

Το διεθνικό «τυράκι-πακέτο» που μας προτείνουν οι δυτικοί μας «φίλοι και σύμμαχοι» περιλαμβάνει εγγυήσεις του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ για την ασφάλεια των νησιών του Αιγαίου αν αυτά αποστρατικοποιηθούν. Μέχρι σήμερα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, μαζί και η σημερινή, έχουν απορρίψει την πλατφόρμα ή την παγίδα του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ: Διότι δεν θεωρούν το εν λόγω θέμα ως ενδοσυμμαχικό στη φύση του, αλλά ως ένα διεθνές πρόβλημα που γεννά ή παράγει η επιθετικότητα της γείτονος χώρας ή έτσι όπως και είναι και όντως ισχύει.

Τα ελληνοτουρκικά πράγματα και σχέσεις περιπλέκονται έτι περεταίρω και με τις δυο επερχόμενες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο πολυσύνθετο, διότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τις μυστικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ενώ στη η ίδια συνέχεια υπόσχεται να επιλύσει οριστικά τα θέματα του Αιγαίου «μετά τις εκλογές». Η λύση για τις «Πρέσπες του Αιγαίου» έχει ήδη μπει στο τραπέζι των μυστικών διαπραγματεύσεων και αυτό που απομένει είναι το σερβίρισμα στον Ελληνικό λαό και η υλοποίησή του.

Κανείς σοβαρός πολιτικός και αναλυτής δεν λαμβάνει υπόψη του τα πολλά «ευχαριστώ» και τα χειροκροτήματα του τουρκικού λαού στα μέλη της ελληνικής αποστολής διάσωσης στην Τουρκία λόγω των σεισμών. Ωστόσο, οι πολύνεκροι σεισμοί στην Τουρκία, ο τρόμος του θανάτου και οι φόβοι που συνδέονται με την ανθρώπινη ζωή και την επιβίωση των λαών εκατέρωθεν του αρχιπελάγους έφεραν στο ορατό προσκήνιο και το έτοιμο από καιρό αμερικανικό σχέδιο μοιράσματος ή συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Ο σκοπός της τελευταίας επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Α. Μπλίνκεν στην χώρα μας ήταν να πιεστεί η Ελλάδα να δεχτεί τις τουρκικές απαιτήσεις σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τις θέσεις της Άγκυρας, αφού αυτές τις θέσεις ήδη υιοθετούν. Μόνον οι ανόητοι και αφελείς θεωρούν ότι η ισχυρή «διπλωματία των σεισμών» ξεκίνησε τυχαία και ότι θα προχωρήσει από μόνη της. Η μεγάλη φονική καταστροφή που χτύπησε την Τουρκία αποτελεί ήδη προάγγελο και κακό οιωνό εξελίξεων αναφορικά με το καθεστώς του Αιγαίου και εν γένει για τα ελληνοτουρκικά.

Το «καλό κλίμα» λόγω σεισμών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία αποτελεί «κεφάλαιο» και «εργαλείο» των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ για να προωθήσουν έτι περαιτέρω τα σχέδια των διεθνών σιωνιστών στην περιοχή του αρχιπελάγους. Εξωτερικά, εικονικά και επιφανειακά, οι Αμερικανοί ηγέτες και ταυτόχρονα και επίχρυσα σιωνιστικά πιόνια θέλουν τάχα άμεση «λύση» στο Αιγαίο και αυτό δήθεν για να εντοπισθούν και να χρησιμοποιηθούν οι ενεργειακοί πόροι του Αιγαίου  και της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό είναι μόνον για τα μάτια και το νου των ανόητων που δεν καταλαβαίνουν ότι ήδη είμαστε μέσα στον σε εξέλιξη Γ΄ΠΠ, με το Αιγαίο να έχει σειρά μετά την Ουκρανία, κλπ.

Οι «πεφωτισμένοι» ηγέτες των ΗΠΑ έθεσαν το διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία ως έναν ακόμη διεθνικό ιμάντα για να φτάσουμε στον προσχεδιασμένο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Παγκόσμια γενοκτονία θέλουν τα σιωνιστικά πιόνια και όχι πλουτοπαραγωγικές πηγές. Η σιωνιστική-αμερικανική ατζέντα τους για το Αιγαίο προβλέπει στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όλα τα άλλα είναι για τους χαζοχαρούμενους πολιτικούς, τους εν υπνώσει τελούντες αναλυτές, τους ανόητους καθηγητές και τους καλοκάγαθους και αγνούς Έλληνες πολίτες. Και συγχωρέστε με για το φρασεολόγιο.

Αλλά, για να φτάσουμε στην σιωνιστικώς προσχεδιασμένη ελληνοτουρκική σύγκρουση, μας χρειάζονται οι βασικές αιτίες, οι ανάλογες αφορμές, τα σοβαρά και συγκρουόμενα εθνικά συμφέροντα, οι αναγκαίοι ηγέτες και παίκτες-πιόνια, το γήπεδο των εξελίξεων όπως είναι εδώ το Αιγαίο Πέλαγος, το γεωπολιτικό «προσάναμμα» που μας παρέχουν μαεστρικά τα πρωτοκλασάτα ανδρείκελα των νεοταξιτών που κυβερνούν τις ΗΠΑ και την υπόλοιπη Δύση, τα εθνικά πάθη και τα άσβεστα μίση που υπάρχουν ιστορικά μεταξύ λαών, κλπ. Όλα αυτά τώρα συν-υπάρχουν, μπαίνουν στην ιστορική σειρά και μοχλεύονται αριστοτεχνικά με το σιωνιστικό «γάντι». Και τα αποτελέσματα στο υλικό πεδίο θα φανούν.

Ο προγραμματισμένος πόλεμος στο Αιγαίο περνάει τόσο από τους σεισμούς-αφορμή όσο ομοίως και τις προσχεδιασμένες «Πρέσπες Νο2» που ήδη υπάρχουν στην ελληνοτουρκική κρυφή όσο και φανερή ατζέντα. Μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, έρχεται και ο δικός μας καταστρεπτικός και διπλός «σεισμός»: Σε Αθήνα και στο Αιγαίο.  Κάντε εδώ εσείς την δική σας αλληγορία και προσωπική παράφραση.

Οι «πεφωτισμένοι» της Νέας Τάξης και εωσφορικής Εποχής έχουν τη σταθερή, αγαπημένη και σατανική συνήθεια να μιλούν με δίστομη, μεταφορική, ανάστροφη, διπλή γλώσσα και με ανθρωποκεντρικές εκφράσεις και φιλανθρωπικές κορώνες. Η παραδοσιακή διγλωσσία κάνει τους απανταχού σιωνιστές ηγέτες να τονίζουν ακριβώς τα αντίθετα τόσο από αυτά που έχουν κατά νου όσο επίσης και από αυτά που εν τέλει θα λάβουν χώρα στο υλικό πεδίο σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, μιλώντας στο «Mega», στο πλαίσιο της εδώ επίσκεψής του, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε: «Η Ελλάδα και η Τουρκία θα διατηρήσουν τα νερά όσο ήρεμα γίνεται και ίσως τους επόμενους μήνες θα δοθεί η ευκαιρία για περαιτέρω ενδυνάμωση του διαλόγου, της διπλωματίας και της προσπάθειας να επιλυθούν θέματα που χρονίζουν μεταξύ τους.. γιατί και η Ελλάδα και Τουρκία είναι στενοί σύμμαχοι, στενοί φίλοι.. οι ευκαιρίες που θα προκύψουν θα είναι εκπληκτικές και για τις δύο χώρες». Κρατήστε κατά νου αυτά τα δίγλωσσα λόγια του αμερικανού ΥΠΕΞ και ..αναμείνατε να δείτε και την πραγματικότητα!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr