ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Ή ΜΕΓΑ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ. - 5 Ιούν 2020 - 13:08
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι γεωπολιτικοί άνεμοι στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο εντάθηκαν. Πάρα πολύ. Πλέον ανεβήκαμε κατηγορία ή κλίμακα. Και πια: Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο μάτι του επερχόμενου γεωστρατηγικού κυκλώνα. Οι σκοτεινές δυνάμεις σχεδίασαν και ήδη υλοποιούν περεταίρω τα υπεραιώνια σχέδιά τους. Κατά γράμμα. Οι υπόγειες και έως τώρα αθέατες φωτιές που με σχέδιο και προγραμματισμένα άναψαν οι διεθνείς Σιωνιστές, ήδη ξεπηδούν μέσα από το έδαφος. Πλέον, φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Βεβαίως, κάποιοι, αυτόν τον προ των πυλών επίγειο αρμαγεδδώνα δεν τον βλέπουν. Καν. Και συγνώμη: Κοιμούνται όρθιοι. Μάλιστα, προσπαθούν να τον ερμηνεύσουν επιστημονικά και γεω-στρατηγικά. Να το εκλογικεύσουν ορθολογικά και ακαδημαϊκά. Δυτικότροπα. Λόγου χάρη, λένε οι ίδιοι: «Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα θερμό επεισόδιο». Και άλλα τέτοια παρόμοια και ανόητα. Αλλά. Εντούτοις όμως, άλλη είναι η πικρή και μοναδική αλήθεια: Ο Γ’ ΠΠ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το 2011. Ξεκίνησε ήδη στη Συρία.

Το κακό είναι, προσέτι, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, και μάλιστα κάποιοι από αυτούς σε θέσεις ευθύνης, που δεν βλέπουν, δεν έμαθαν, δεν διάβασαν και δεν πήραν καν χαμπάρι για τα φρικτά, παγκόσμια και ασύλληπτα σχέδια της Νέας Τάξης. Εκτός βεβαίως εκείνης της περίπτωσης όπου και οι ίδιοι υπηρετούν ως υποχείρια ή ως ανδρείκελα το ίδιο νεοεποχίτικο σχέδιο. Είναι, δηλαδή, και οι ίδιοι στο κόλπο και τις υπηρεσίες των μυστικών εταιρειών και στοών.

Και συμβαίνει το εξής τραγικό: Ειδικοί και μη, κυβερνώντες και μη, κλπ, προσπαθούν να προβλέψουν τα αναμενόμενα και τις παγκόσμιες εξελίξεις, την ώρα που οι ίδιοι! οι διεθνείς νεοεποχίτες τα έχουν πει, γράψει, τονίσει, αναφέρει, διατυμπανίσει όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια και βεβαιότητα. Ναι: Με κάθε λεπτομέρεια.

Και ερωτώ καλοπροαίρετα: Άνθρωπέ μου, τι ψάχνεις άραγε; Τι προσπαθείς να προβλέψεις ή τι στο καλό μελετάς, αναλύεις και ερευνάς, όταν οι διεθνείς Σιωνιστές, μαζί με τα ανά τον κόσμο πιόνια και ενεργούμενά τους, μας τα έχουν πει και παραδώσει όλα αυτά που αναζητάς γραπτώς και με κάθε δυνατή λεπτομέρεια; Τι προσπαθείς άραγε να προγνώσεις, όταν εκατοντάδες διάσημοι νεοταξίτες έχουν γράψει αμέτρητες λεπτομέρειες για όλα αυτά που σήμερα βιώνουμε; Γιατί αχρείαστα κουράζεσαι να «μελετάς» σε βάθος χιλιάδες άχρηστες σελίδες, για να μπορέσεις να μαντέψεις ή να προφητεύσεις αυτά που ήδη ζει και θα βιώσει στις μέρες μας η ανθρωπότητα; Γιατί;..

Πάμε παρακάτω. Ξεκινώ με τη σημερινή πραγματικότητα: Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται στρατηγικώς περικυκλωμένη από επιθετικές δυνάμεις, επίβουλους, σκοτεινούς, αθέατους, θεατούς και φυτεμένους εχθρούς. Με κυρίαρχους παίκτες-εχθρούς, στο υλικό πεδίο, την Τουρκία, την Αλβανία και την κυβέρνηση της Τρίπολης (Σάρατζ, Λιβύη). Επίσης, η Ελλάδα ήδη είναι στρατηγικώς περικυκλωμένη από πεδία μαχών, αιματοκυλισμένες περιοχές, φυτίλια πολεμικής ανάφλεξης και φυτεμένους στρατηγικούς πυροκροτητές. Αυτό λαμβάνει χώρα κυρίως σε τρεις περιοχές πολεμικά θέρετρα της Αν. Μεσογείου: Βόρεια Λιβύη, Ιντλίμπ Συρίας και Έβρος/Αιγαίο.

Μετά και τις τελευταίες διεθνικές εξελίξεις και γεγονότα, όλα πλέον βρίσκονται στο κόκκινο. Όλα. Διαβάστε, λόγου χάρη: Τσαβούσογλου: «Τα Ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα». Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα ενίοτε δείχνει και τα δόντια της». Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Φλώρος προς Άγκυρα: «Έτοιμοι να συντρίψουμε όποιον μας υποτιμήσει». Ακόμη: «Γκριζάρει» Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο το Bloomberg: «Αμφισβητούμενα τα ύδατα». Έτι δε, το Τουρκικό ΥΠΕΞ για τις γεωτρήσεις αναφέρει: «Θα κάνουμε έρευνες κανονικά. Είναι στην υφαλοκρηπίδα μας. Είμαστε αποφασισμένοι». Σε έξι περιοχές γύρω από Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Ναι, οι Τούρκοι σχεδιάζουν να κάνουν γεωτρήσεις σε έξι περιοχές που όλες τους βρίσκονται εντός του παράνομου και ανύπαρκτου τουρκολιβυκού μνημονίου. Η ουσία: Η Τουρκία προχωράει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στα 6 μίλια. Άρα: Με αυτή την κίνηση της, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική. Κατά συνέπεια, τα όπλα θα μιλήσουν. Οι διαφορές θα επιλυθούν με αίμα, πόνο και θλίψη. Δηλαδή, έτσι ακριβώς όπως τα προβλέπουν τα σχέδια των νεοεποχιτών Εβραίων.

Μετά από αυτές τις νεώτερες εξελίξεις, ο Τούρκος πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις. Η Ελλάδα, δια του υπουργού και δικηγόρου των Ρόθστσιλντ Ν. Δένδια, αντέδρασε στις νέες αυτές προκλήσεις της Άγκυρας. Η ελληνική πλευρά προχώρησε σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας. Ενώ προστέθηκε και μια ακόμη και ρητή προειδοποίηση προς την Τουρκία: «Θα απαντήσουμε αν γίνει απόπειρα μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας».

Συνεχίζω. Θα αναφερθώ εν τάχει στις γκρίζες ζώνες και τις περίεργες δηλώσεις που έκανε ο σύμβουλος εθνικής αν-ασφάλειας? του πρωθυπουργού, κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος. Ο οποίος αναφέρθηκε στην πιθανότητα ενός «θερμού» επεισοδίου ή ενός συμβάντος με την Τουρκία. Τα οποία, αν και δεν τα απέκλεισε άμεσα, στην ουσία εντούτοις έμμεσα τα απέκλεισε: Λέγοντας πως στο τέλος θα καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και θα τα συζητήσουμε.

Ο κ. Διακόπουλος, που έχει επανειλημμένως τονίσει ότι δεν βλέπει «θερμό» επεισόδιο, που όλοι οι άλλοι ηγέτες και μη το έχουν βέβαιο, είπε κατά λέξη ότι: «Οι συζητήσεις με την Τουρκία δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις». Εννοώντας ότι συζητήσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, κατά τη διάρκεια κάποιας άλλης έντασης ή μετά ένα «θερμό» επεισόδιο, έφεραν αποτελέσματα. Ερώτηση: Είναι άραγες και ο ίδιος στο κόλπο και στην υπηρεσία των εντόπιων νεοεποχιτών ή μήπως είναι μακριά η νύχτα στα βουνά;

Συνεχίζω. Λοιπόν. Μετά το τουρκικό ΥΠΕΞ ήρθε, εισέτι, και το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να διακηρύξει επισήμως την έναρξη γεωτρήσεων επί ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου: «Έγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παικτών που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο και αναφέρθηκε ότι θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».

Πέραν αυτών, στο Συμβούλιο: «Τονίστηκε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, «η διεθνής κοινότητα καλείται να επιδείξει μια ηθική στάση απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που στοχεύουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και τη βούληση του λιβυκού λαού».

Τα πράγματα είναι ολοκάθαρα. Προχωρούν. Βήμα-βήμα. Σταθερά. Όλοι οι βασικοί παίκτες είναι υπό τις αόρατες οδηγίες και τις άτεγκτες διαταγές των σιωνιστών της ΝΤΠ. Και απλά οι ίδιοι και υποζύγια παίζουν είτε θέατρο είτε ενεργούν ως τυφλά, υπάκουα και επίχρυσα πιόνια των σιωνο-νεοεποχιτών. Για παράδειγμα, και για μια ακόμη φορά, η «δική μας» ΕΕ έκανε «πολιτικές πλάτες» στην Τουρκία. Ή, μάλλον έκανε κάτι ακόμα το χειρότερο: Αφού, εν τέλει και επί της ουσίας, η «σκληρή» απάντηση των Βρυξελλών επιτρέπει στην Τουρκία να προχωρήσει στις διακηρυχθείσες γεωτρήσεις.

Ναι: Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, έτσι όπως ακριβώς δήλωσε και η τουρκική κυβέρνηση σε σχέση με τα 6 μίλια, έτσι και αυτός, τόνισε ότι: «Είμαστε σε στενή επαφή με τους συναδέλφους μας, τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και επίσης της Κύπρου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την κατάσταση των γεωτρήσεων και καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τη γεώτρηση στις περιοχές όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας».

Αλλά, εντούτοις όμως, εδώ υπάρχει το κενό ή το πολιτικό τρικ: Η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ μέχρι και σήμερα. Και, συνεπώς, ποια μπορεί να είναι τα δικαιώματα της χώρας μας πέρα των 6 ναυτικών μιλίων που πηγάζουν από την δική της υφαλοκρηπίδα; Και άραγε, εν τέλει, τι να υπερισχύει; Για την ΕΕ, δεν ισχύει η δική μας υφαλοκρηπίδα; Ή, μήπως οι «φίλοι μας» ευρωπαίοι δίνουν γεω-πολιτικό προβάδισμα στην αστήρικτη τουρκική ΑΟΖ που απορρέει από το παράνομο και πλήρως ανυπόστατο Σύμφωνο με την Λιβύη;

Λοιπόν. Ένα και μόνον πράγμα έγινε και γίνεται προφανές. Η Τουρκία αφήνιασε. Ξέφυγε. Φυσικά, όχι τυχαία. Ούτε λόγος. Έτσι όπως έκανε, λόγου χάρη, και με την Αγιά Σοφιά. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, πριν λίγες μέρες, ότι δεν πιστεύει «την αναίδεια της Ελλάδας να μιλάει για την Αγία Σοφία. Η Αγία Σοφία είναι στην τουρκική επικράτεια, την κατακτήσαμε». Και το νεώτερο και σημερινό: Ο Ερντογάν ζήτησε επισήμως αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας. Όπως είπε: «Να γίνει τζαμί!».

Πλέον, το μέλλον είναι ορατό. Φανερό. Ξεκάθαρο. Φαίνεται με γυμνό οφθαλμό. Τι εννοώ; Απάντηση: Η σιωνο-προσχεδιασμένη σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας έφτασε. Πλησίασε. Και είναι κατά 100 % βέβαιο ότι θα λάβει χώρα. Γιατί; Διότι: Μας το λένε, το γράφουν, το ξανατονίζουν και το υπογραμμίζουν οι ίδιοι οι νεοεποχίτες! Τα έχω γράψει όλα αυτά και τα έχω αναλύσει σε άλλα σχετικά άρθρα μου. Και ναι: Φτάσαμε πλέον στα προσχεδιασμένα και αναμενόμενα γεγονότα. Πια, το συμβάν ή ατύχημα στο Αιγαίο είναι προ των πυλών. Ο κύβος ερρίφθη.

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ

Συγγραφέας, Καθηγητής-Διεθνολόγος,

Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…