ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ: Εξοπλίζονται με νέους πυραύλους για πιθανό πόλεμο με Ρωσία και Κίνα [pic]

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 6 Αυγ 2019 - 22:10
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τα απόθεματά τους σε πυραυλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας, κάτι που μπορεί να φανεί κρίσιμος σε έναν πόλεμο με την Κίνα ή τη Ρωσία.

Η ζήτηση για νέα πυραυλικά συστήματα – ιδιαίτερα του τύπου εδάφος – αέρους ή Joint-to-Surface Standoff (JASSM) – είναι τόσο υψηλή που ώθησε τον κατασκευαστή Lockheed Martin να επεκτείνει τον Μάιο το εργοστάσιο παραγωγής τους στην Αλαμπάμα. Η Lockheed εργάζεται επίσης για την αναβάθμιση και την περαιτέρω βελτίωση του πυραύλου.

«Οι πύραυλοι JASSM θα σημειώσουν σημαντική ανάπτυξη, να είστε βέβαιοι», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Lockheed, Ken Possenriede.

ΗΠΑ JASSM

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και τα έγγραφα απόκτησης δείχνουν ότι το Πεντάγωνο σκοπεύει να αυξήσει την αγορά JASSM από 4.900 τεμάχια σε 7.200. Η αύξηση αυτή αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο αίτημα προϋπολογισμού του Πενταγώνου για το 2020, το οποίο απεστάλη στο Κογκρέσο τον Μάρτιο και αναφέρθηκε και πάλι σε ετήσια αξιολόγηση των προγραμμάτων όπλων που στάλθηκαν στους νομοθέτες την περασμένη εβδομάδα.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερους από 1.500 πυραύλους κατά την επόμενη πενταετία και παραπάνω από 2.000 τα επόμενα χρόνια από την πρώτη αγορά, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά έγγραφα.

ΗΠΑ JASSM

Πηγή: Government Executive

onalert.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…