• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία αμφισβητεί την Συμφωνία των Πρεσπών.

6 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πολιτική θύελλα στα Σκόπια εναντίον του Ζάεφ.

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ αδιέξοδο οδηγούνται τα Σκόπια καθώς οι ηγέτες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων Ζόραν Ζάεφ και Κρίστιαν Μιτσκόφσκι αδυνατούν να συμφωνήσουν σε μια ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών που έχουν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού. Στην τελευταία όμως συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, το χάσμα διευρύνθηκε, καθώς ο Μιτσκόφσκι επετέθη εναντίον του Ζάεφ, κατηγορώντας τον ότι απέφυγε να θέσει το ζήτημα που έχει εγείρει η Βουλγαρία, η οποία απειλεί να θέσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, θέτοντας όρους που αμφισβητούν την «μακεδονική» γλώσσα και την «μακεδονική» ταυτότητα, κατά τρόπο μάλιστα που καταρρίπτουν τις παραδοχές της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα ζητήματα αυτά.

Να θυμίζουμε ότι οι όροι τους οποίους έθεσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Μπόϋκο Μπορίσωφ στα Σκόπια περιλαμβάνουν μεν την απόλυτη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών και της συμφωνίας Φιλίας και Καλής Γειτονίας Σκοπίων – Βουλγαρίας, αλλά ζητούν να παύσει να αποκαλείται η γλώσσα «μακεδονική». Η Σόφια τονίζει ότι το γλωσσικό ιδίωμα που ομιλείται στα Σκόπια αποτελεί διάλεκτο της βουλγαρικής γλώσσης και ζητεί από την γειτονικής της χώρα να χρησιμοποιεί το όρο «επίσημη γλώσσα της Βορείου Μακεδονίας».

Και ενώ τα περί γλώσσης και ταυτότητος, συνιστούν αμφισβήτηση αυτών που συνεφώνησε ο Ζάεφ με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες, οι Βούλγαροι ζητούν και άλλα, τα οποία άπτονται διμερών θεμάτων τους. Ζητούν συγκεκριμένα να σταματήσει κάθε αναφορά σε ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητος στο έδαφος της Βουλγαρίας και να επαναλάβει τις εργασίες της η κοινή επιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα. Η επιτροπή αυτή, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Συνθήκης Φιλίας και Καλής Γειτονίας Σκοπίων-Βουλγαρίας, περιήλθε σε τέλμα πριν καν προχωρήσει στην συζήτηση ουσιαστικών θεμάτων και απέτυχε να συμφωνήσει στην εθνική καταγωγή του κομμιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ. Οι Σκοπιανοί επιμένουν να τον θεωρούν δικό τους, ενώ η Βουλγάρα υπουργός Εξωτερικών Αικατερίνα Ζαχαρίεβα δεν χάνει ευκαιρία να φωνάζει ότι ο ίδιος ο Ντέλτσεφ δήλωνε ότι είναι Βούλγαρος.

Η ίδια η Ζαχαρίεβα έχει χαρακτηρίσει την γλώσσα των Σκοπίων «δυτική βουλγαρική διάλεκτο με σερβικά στοιχεία». Μάλιστα είχε προχωρήσει, λέγοντας ότι πρόκειται ουσιαστικώς για μία κατασκευασμένη γλώσσα: «Άρχισε να γράφεται πριν 45 χρόνια και είναι βασισμένη στην δυτική βουλγαρική διάλεκτο. Άλλαξαν μόνο κάποια γραμματικά στοιχεία και πρόσθεσαν λέξεις από την σερβική γλώσσα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σημειωτέον ότι η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών (BAS) και το Ινστιτούτο Βουλγαρικής Γλώσσης, έχει ανακοινώσει: «Πιστεύουμε ότι η θέση των Σκοπίων είναι ψευδής, απαράδεκτη και επιζήμια για τις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Η θέση της BAS παραμένει αμετάβλητη -η επίσημη γλώσσα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μια γραπτή περιφερειακή μορφή της βουλγαρικής γλώσσης».

Την ίδια ώρα ο Βούλγαρος αναπληρωτής Πρωθυπουργός και υπουργός Αμύνης Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ, επί κεφαλής του συγκυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος BΜΡΟ, απέδωσε εύσημα στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Ντένκο Μαλέβσκι, που πρόσφατα παρεδέχθη ότι στο παρελθόν Βούλγαροι και Σκοπιανοί ήταν «ένα». Δηλαδή ίδια εθνική καταγωγή.

Όμως γενικώτερα τα Σκόπια απορρίπτουν τους όρους της Βουλγαρίας με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Δημητρώφ να δηλώνει πως η χώρα του δεν θα δεχθεί την εισαγωγή «αντιευρωπαϊκών διμερών όρων» που θέτουν την εθνική της ταυτότητα στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο Ζόραν Ζάεφ επιμένει: «Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά» αν και αναγνωρίζει ότι «είμαστε μια πολυεθνική χώρα».

Η σταθερότης με την οποία η βουλγαρική κυβέρνησις επιμένει στις εθνικές θέσεις αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς των Σκοπίων δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, όσον αφορά στην ευκολία με την οποία η Κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποχωρήσει αποδεχομένη τους ισχυρισμούς αυτούς τους οποίους περιέλαβε στην Συμφωνία των Πρεσπών. Τα ερωτήματα παραμένουν, καθώς και η σημερινή ελληνική Κυβέρνησις δεν έχει εγείρει φωνή αμφισβητήσεως της ψευδεπίγραφης αυτής συμφωνίας. Ούτε για τα ζητήματα τα οποία θεωρούν οι Βούλγαροι απαράδεκτα…
estianews.gr

corfiatiko

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ρωσική διαρροή βόμβα: Τις επόμενες ημέρες το Κίεβο θα ισοπεδωθεί, κυβερνητικά κτήρια θα στοχοποιηθούν ανελέητα
Slider

Ρωσική διαρροή βόμβα: Τις επόμενες ημέρες το Κίεβο θα ισοπεδωθεί, κυβερνητικά κτήρια θα στοχοποιηθούν ανελέητα

by admin
1 ώρα ago
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με επίθεση το απόρρητο ιρανικό συγκρότημα «Pickaxe Mountain», επαναφέροντας τον κίνδυνο ανοιχτής σύρραξης στη Μέση Ανατολή.
Slider

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με επίθεση το απόρρητο ιρανικό συγκρότημα «Pickaxe Mountain», επαναφέροντας τον κίνδυνο ανοιχτής σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

by admin
1 ώρα ago
Snyder: Τα τέσσερα βιβλικά δεινά γίνονται πραγματικότητα: κλιμάκωση του πολέμου Ιράν-ΗΠΑ, καύσωνας-ρεκόρ από Σούπερ Ελ Νίνιο και ανεξέλεγκτη επιδημία Έμπολα
Slider

Snyder: Τα τέσσερα βιβλικά δεινά γίνονται πραγματικότητα: κλιμάκωση του πολέμου Ιράν-ΗΠΑ, καύσωνας-ρεκόρ από Σούπερ Ελ Νίνιο και ανεξέλεγκτη επιδημία Έμπολα

by admin
1 ώρα ago
«Καλώς ήρθατε στη Βρετανία» Συμπλοκή με ματσέτες… Χάος στο Μάντσεστερ
Slider

«Καλώς ήρθατε στη Βρετανία» Συμπλοκή με ματσέτες… Χάος στο Μάντσεστερ

by admin
2 ώρες ago
Next Post
Άγιος Παΐσιος: «Νομίζουν ότι έτσι προβάλλουν την Ορθοδοξία, με το να γίνουν ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ με τους κακοδόξους!»

Άγιος Παΐσιος: «Νομίζουν ότι έτσι προβάλλουν την Ορθοδοξία, με το να γίνουν ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ με τους κακοδόξους!»

OI INFLUENCERS ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ – ΒΙΝΤΕΟ

OI INFLUENCERS ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr