ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Βόρεια Καρολίνα θα μπορούσε να έχει μια επανάληψη της βομβιστικής επίθεσης στη Βηρυτό. Άρχισε η ημέρα των πέντε δυάδων;

ΚΛΟΙΟΣ. - 2 Φεβ 2022 - 17:21

zerohedge.com: Το τοπικό δελτίο ειδήσεων WXII-TV αναφέρει ότι μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο λιπασμάτων στη Βόρεια Καρολίνα το πρωί της Τετάρτης και ο κίνδυνος έκρηξης παραμένει, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους σε κοντινές περιοχές.

Το εργοστάσιο της Winston Weaver Co. στο Winston-Salem έπιασε φωτιά το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίζει να καίγεται αρκετές ημέρες αργότερα. Το εργοστάσιο παράγει νιτρικό αμμώνιο και αποθηκεύει περισσότερους από 500 τόνους δυνητικά εκρηκτικών χημικών ουσιών.

“Δεν υπήρξε καμία θετική αλλαγή στη σκηνή, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης Winston-Salem σε συνέντευξη Τύπου στις 04:30 ανατολικής ώρας. “Η πιθανότητα έκρηξης εξακολουθεί να υπάρχει”.

Μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά ανάγκασε τους πυροσβέστες να υποχωρήσουν και οι τοπικές αρχές εκκένωσαν 6.500 άτομα που ζούσαν σε ακτίνα ενός μιλίου από το εργοστάσιο. Σε ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η έκρηξη είναι πιθανή εντός 36 ωρών.

Το νιτρικό αμμώνιο είναι μια απρόβλεπτη χημική ουσία. Εκτός από τους 500 τόνους σε αποθήκη, υπάρχουν άλλοι 100 τόνοι σε βαγόνια στο χώρο του εργοταξίου. Για κάποιο πλαίσιο: χρειάστηκαν μόνο 2.750 τόνοι της ουσίας για να προκληθεί μια ισχυρή χημική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο παρακολουθούσαν τις εγκαταστάσεις της Weaver από την Τρίτη έως το πρωί της Τετάρτης, καθώς το παράθυρο για την έκρηξη παραμένει ορθάνοιχτο.

Σχόλιο της σύνταξης του The Big The One: Η σύγκριση με τη βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό είναι τέλεια – το νιτρικό αμμώνιο δεν χρησιμοποιείται μόνο ως λίπασμα, αλλά και ως συστατικό εκρηκτικών μιγμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εκραγεί πολύ άσχημα. Αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα.

Στις 3 Δεκεμβρίου 1984, 42 τόνοι αυτής της εξαιρετικά τοξικής ένωσης διέφυγαν από μια δεξαμενή αποθήκευσης ισοκυανικού μεθυλεστέρα (εν συντομία MIC) σε ένα χημικό εργοστάσιο στην Ινδία. Ένα σύννεφο ατμών MIC κάλυψε μια έκταση 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων και εξαπλώθηκε στις κοντινές παραγκουπόλεις και στον σιδηροδρομικό σταθμό. Το ατύχημα σκότωσε αρκετές χιλιάδες ανθρώπους αμέσως, και αρκετές δεκάδες χιλιάδες άλλους λίγο αργότερα, από πιο απομακρυσμένες επιπτώσεις.

Αυτό το ατυχές περιστατικό είναι πάντα μια υπενθύμιση ότι τα χημικά εργοστάσια είναι πολύ επικίνδυνα μέρη, όπου οι δεξαμενές μπορούν να αποθηκεύουν πράγματα που ούτε η διοίκηση του εργοστασίου δεν γνωρίζει. Και δεδομένου ότι σήμερα είναι η ημέρα που τα πέντε δυάρια συναντήθηκαν (02.02.2022) από την προφητεία του Vanga – θα μπορούσε να υπάρξει μια ποικιλία επιλογών, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

thebigtheone.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr